pinciol77 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) Witam, wczoraj wymieniałem rozrząd i zauważyłem że na alternatorze mam zwykłe koło pasowe bez sprzęgiełka. Samochód mam taki jak w profilu. Czy możliwe, że takie było oryginalnie?Czy może ktoś zmieniał alternator i wstawił bez sprzęgła. Czy macie może też tak u siebie w tym silniku i roczniku? Czy jest możliwość zamiany tego zwykłego koła na koło ze sprzęgłem?? Pozdrawiam Edytowane 30 Września 2014 przez pinciol77
fanthomas18 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Ja u siebie w 1Z też nie miałem sprzęgiełka, bez problemu można założyć takie ze sprzęgiełkiem:)
misiek95 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Nawet powinno się. Brak sprzegielka to poważna wada
pinciol77 Opublikowano 30 Września 2014 Autor Opublikowano 30 Września 2014 Dzięki wielkie za informacje. Jutro zamawiam i będę montował. Mam alternator Boscha, jakie sprzęgło powinienem zamówić po podobno są dwa rodzaje?
krzysztof61 Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 to nie takie proste kupno sprzegielka . sa rozne rodzaje , wygladaja tak samo ale roznia sie lekko gwintem . mam dwa audi, takie same alternatory bosch i rozne sprzegielka . gdzies na forum zamiescilem tabelke jak sie dobiera sprzegielka do alternatora .
pinciol77 Opublikowano 3 Października 2014 Autor Opublikowano 3 Października 2014 Już zamontowałem, sprzedawca dobrał mi po numerze alternatora. Wszystko ładnie śmiga, napinacz już tak nie skacze jak dawniej.
wiktorsam Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Ile płaciłeś za sprzęgiełko? Też mam bez sprzęgiełka w ahu, alternator bosch 120A i już mnie męczą szybko zużywające i piszczące paski wielorowkowe. Możesz podać swój numer alternarnatora i numer sprzęgiełka który dobrał sprzedawca? Pozdrawiam
pinciol77 Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 Płaciłem coś 145zł(125zł + 20 wysyłka) firmy Valeo z przesyłką kurierem, po zamówieniu telefonicznym przed południem na drugi dzień było u mnie. Sprzedawca nie miał wystawionej aukcji z tym sprzęgiełkiem, po prostu dobrał mi po numerze alternatora i wysłał za pobraniem. Ja miałem nr alternatora 028 903 028 F też bosch i też 120A. Mogę podać nr do tego sprzedawcy, jak coś to proszę o wiadomość na pw. Teraz aż miło spojrzeć na napinacz jak ładnie działa, praktycznie się "nie rusza", nie to co na zwykłym kole pasowym. Tylko dokładnie spisz nr alternatora bo były jakieś dwa rodzaje sprzęgieł, bodajże różniące się średnicą i skokiem gwintu.
wiktorsam Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 Mam identyczny altek jak Ty - ten sam numer
pinciol77 Opublikowano 6 Października 2014 Autor Opublikowano 6 Października 2014 Wysłałem informacje na pw.
Rekomendowane odpowiedzi