darudek Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Witam, mam pytanko od roku jeżdżę a4 b7 i od początku zauważyłem dziwną rzecz. Jak wkładam bieg wsteczny to światło wstecznego zapala się dopiero po jakieś 1 - 2 sekundach. Czy to norma też tak macie?
jacek70 Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Prawdopodobnie to wina czujnika. Może być zabrudzony lub sprężynka słabo dociska ewentualnie z opóźnieniem.
darudek Opublikowano 2 Października 2014 Autor Opublikowano 2 Października 2014 A wiesz gdzie ten czujnik jest, przy lewarku zmiany biegów czy gdzieś przy skrzyni?
bobikos Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 też tak mam po wymianie MCE na wersję high z B7 - czyli MCE steruje światłami wstecznymi. Zastanawiałem się kiedyś czy to opóźnienie nie jest stworzone do przerzucania biegów w automatycznej skrzyni biegów ale żadne kodowanie czy dopasowanie MCE za to nie odpowiada. Ja się do tego przyzwyczaiłem już. Czujnik jest w skrzyni ale moim zdaniem jest ok.
Wihajster Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 tez tak mam wiec wychodzi, ze jest ok
bobikos Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 Wydaje mi się że tak działa moduł z literką N na końcu. jakie macie oznaczenie MCE?
kkam Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 Ja przy module L mam tak samo, wiec chyba tak ma byc;) Dodatkowo sprawdzcie u siebie czas rakacji przednich swiatel po szybkim przekreceniu wylacznika, tez reaguja z opoznieniem.
darudek Opublikowano 3 Października 2014 Autor Opublikowano 3 Października 2014 Ok jak tak ma być. Wcale mi to nie przeszkadza tak tylko z ciekawości pytałem :-) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi