Ksiadz Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 (edytowane) Witam! Panowie, proszę o pomoc w diagnozie. Autko kopci na biało. Błąd w VCDS był odnośnie dwóch wtryskiwaczy, ale jaki to bladego pojęcia nie mam, bo jeszcze do mnie autko nie zajechało. Chłop kupił wtryski o oznaczeniu 038130073AL, wrzucił i dalej d*pa. Dzisiaj podpiąłem VCDS. Nie zrobiłem logów, bo było na szybko, ale cyknąłem fotkę. I tak na pierwszym cylindrze 1.60 Na drugim - 1.13 Na trzecim - 0.05 Czwarty - 0.40 I tak mniej więcej w tych granicach oscylowało. Grupa 018 wszędzie zero. Natomiast grupa 023 1 blok plus 5 do plus 10 2 blok -58 do -80 3 blok - 1.0 do + 10 4 blok - 68 do -98 Przy czym 1 cylinder i trzeci to jesgo stare wtryski. Sprawa wydaje się jasna, wtryski które dołożył, coś jest nie halo. Więc moje pytanie, czy te wtryski (chyba od GOLFA) mogą współpracować z tymi co ma w AUDI? Czy jest to kwestia regulacji czy kompletnie do wyrzucenia? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam! P.S. Jak trzeba, porobię logi. Edytowane 2 Października 2014 przez Ksiadz
spanky Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 (edytowane) jak wlozyl 2 AL-ki i dwa zostaly stare (seryjne) , to musi dokupic dwie AL-ki , albo dwie seryjne pompki , nie da sie zgrać dwóch różnych rodzajów pompek oczywiscie pod warunkiem , że dwie seryjne ktore zostały to nie AL-ki , ale zakladam że nie bo w A4 B6 seryjnie ich nie bylo Edytowane 2 Października 2014 przez spanky
Ksiadz Opublikowano 3 Października 2014 Autor Opublikowano 3 Października 2014 Czyli pozostaje dokupić dwa pozostałe byle AL i będzie to działać?
spanky Opublikowano 3 Października 2014 Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) Czyli pozostaje dokupić dwa pozostałe byle AL i będzie to działać? albo dwa takie same jak seryjne, ktore pozostaly w aucie p.s oczywiscie bedzie dizalac , pod warunkiem że pompki beda sprawne Edytowane 3 Października 2014 przez spanky
Ksiadz Opublikowano 3 Października 2014 Autor Opublikowano 3 Października 2014 Ok. Dziękuję za pomoc. Dwie pompki zakupione. Jutro chyba będą więc zdam sprawozdanie ;-)
spanky Opublikowano 3 Października 2014 Opublikowano 3 Października 2014 oczywiscie pod 4 AL-ki musi byc korekta w sofcie ...
Ksiadz Opublikowano 3 Października 2014 Autor Opublikowano 3 Października 2014 Czyli tuner musi zmienić dawki? Nie będzie to tylko pług.&play?
spanky Opublikowano 3 Października 2014 Opublikowano 3 Października 2014 nie bedzie, trzeba dopasowac soft pod nowe pompki (AL-ki) ... Czyli tuner musi zmienić dawki?Nie będzie to tylko pług.&play?
Ksiadz Opublikowano 6 Października 2014 Autor Opublikowano 6 Października 2014 (edytowane) Panowie, po wymianie na wszystkie AL-ki wygląda to tak: Telepie nim i troszkę dymi. Czy to kwestia regulacji samych pompek, czy korekta softu? Ktokolwiek potwierdzi? Edytowane 4 Października 2014 przez Ksiadz
Homiczek Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 soft trzeba zmienić bo go mocno dolewa. do zmiany softu staraj się jeździć delikatnie
Ksiadz Opublikowano 9 Października 2014 Autor Opublikowano 9 Października 2014 Dzięki Spanky za pomoc ;-) Dostałeś wiadomość ode mnie?
spanky Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 Dzięki Spanky za pomoc ;-) Dostałeś wiadomość ode mnie? Prosze :-) Dostalem, ze fura juz lata po wymianie pompek i korekcie softu ;-)
Ksiadz Opublikowano 10 Października 2014 Autor Opublikowano 10 Października 2014 Hehe, to też. Ale pytałem o jeszcze jedno.
spanky Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 (edytowane) napisz jeszcze raz PW bo pokasowalem wiadomosci .... Hehe, to też. Ale pytałem o jeszcze jedno. Edytowane 10 Października 2014 przez spanky
Ksiadz Opublikowano 11 Października 2014 Autor Opublikowano 11 Października 2014 Luz. Już piszę Posłanie Spanky coś Ci chyba skrzynka nawala albo masz masę roboty ;-p
KoJ@K Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 Mozesz pokazac logi, jak wygladaja te parametry po korekcie ?
Ksiadz Opublikowano 14 Października 2014 Autor Opublikowano 14 Października 2014 Mogę, ale dopiero po weekendzie, bo nie ma mnie na miejscu.
Rekomendowane odpowiedzi