pch7 Opublikowano 18 Września 2008 Opublikowano 18 Września 2008 Witam, mam taki mały problem w aucie przestało mi siwciec podświetlenie zapalniczki i popielniczk :wallbash:i a wszystko inne sie swieci i mam takie pytanie czy to bezpiecznik czy cos na kablach prosze o jakąś podpowiedz
pox Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 A ja mam pytanie odnośnie żarówki, bo wyjąłem popielniczkę wraz z gniazdem zapalniczki, ale tam jakaś nietypowa żarówka w dziwnej plastikowej oprawce. I teraz nie wiem jaką żarówkę tam można wsadzić aby to naprawić. Ktoś ma jakieś sprawdzone patenty?
ajiboo Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 Witam a więc tak : - żeby wyjąc ta żaróweczke musisz rozebrać całą zapalniczke ( jak wyjmiesz popielniczke z zapalniczką to musisz wypchnąc na zawnątrz cały układ który podgrzewa zapalniczke wyjmujesz t w tym kierunku tak jak wyjmujesz apalniczke wcześniej od środka przyciskają 2 pomarańczowe blokadki które trzymają ten cały układ po tem zosatnie ci w środku plastik któy przenosi światło dookoła wejścia zapalniczki razem z tą nietypową żaróeczką z obudową to wszystko także wyciągasz w kierunku tak jkabyś wyciągał zapalniczke tylko patrz na odpowiednie nacięcia ponieważ jest tylko jedna możliwośc wyjęcia tego plastiku ) - jak już będziesz miałw ręku żaróweczke razem z tą śmieszną obudową to możesz spróbować rozebrać to na części pierwsze i mi się udało wyjąłem samą żaróeczke i kupiłem w sklepie drugą za 1zl i wstawiłem ale już nie udąło mi się wszystko wstawić tak jak trzeba i poświeciłą tylko kilka dni bo nie wszystkie styki żaróweczki stykały tak jak trzeba i się przpaliła !! - najlepsze rozwiązanie to zamówić w ASo taką żaróweczke razem z tą jeje śmieszną obudową ja zapłaciłem 10zl za wszystko - jak juz odbierzesz żaróeczke starczy założyć w odpowiednie miejsce i wszystko poskładać w odwrotenj kolejności uff ale się rozpisałem ale mam nadzieje że pomogłem.
martur81 Opublikowano 23 Września 2008 Opublikowano 23 Września 2008 Ja tą żaróweczkę kupiłem na stacji benzynowej za 1 zł, delikatnie wyjąłem z tego plastyku starą żarówkę (druciane wąsiki żarówki są przylutowane do blaszek obudowy, ale da się je wyjąć bez uszkodzenia) i włożyłem nową odpowiednio doginając wąsy. Działa, obeszło się bez ASO.
enterprise Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 Witam a więc tak : - żeby wyjąc ta żaróweczke musisz rozebrać całą zapalniczke ( jak wyjmiesz popielniczke z zapalniczką to musisz wypchnąc na zawnątrz cały układ który podgrzewa zapalniczke wyjmujesz t w tym kierunku tak jak wyjmujesz apalniczke wcześniej od środka przyciskają 2 pomarańczowe blokadki które trzymają ten cały układ po tem zosatnie ci w środku plastik któy przenosi światło dookoła wejścia zapalniczki razem z tą nietypową żaróeczką z obudową to wszystko także wyciągasz w kierunku tak jkabyś wyciągał zapalniczke tylko patrz na odpowiednie nacięcia ponieważ jest tylko jedna możliwośc wyjęcia tego plastiku ) ...i wszystko poskładać w odwrotenj kolejności To kompletnie nie potrzebne, można tak tylko uszkodzić zapalniczke. Wystarczy wyjąć całą popielniczke wraz z zapalniczką, odpiąć kostkę, a żarówka wraz z jej śmieszną obudową wysuwa się w kierunku odwrotnym do otwierania popielniczki (na chłopski rozum w strone silnika ) Foto poniżej na zdjęciach widać jakbym podważał ją, ale u mnie wyszła siłą moich rąk Problem był z kostką a że jestem człowiekiem niecierpliwym i impulsywnym to po prostu kostke wyrwałem
nikorabi Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Witam! Dziś kupiłem w ASO tą żaróweczkę wraz z obudową. Koszt 20 zł. Fachowa nazwa to "podstawka". Ta nowa nieco inaczej wygląda, ale po założeniu pasuje i spełnia swoją rolę.
pch7 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Witam, Koledzy a jak wyciągnąć tą całą popielniczkę i zapalniczkę??
Krzysztof4 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Hehehe.... mi też kiedyś takowa się przepaliła...wymontowałem to tak jak widać wyżej, wyjąłem żarówkę z obudowy, dokupiłem (koszt 0,20zł) i zmontowałem ponownie! Działa do dziś!!! Pozdrawiam! A zapalniczkę podważamy od dołu i wyciągamy do siebie....
Rekomendowane odpowiedzi