KUBAS2012 Opublikowano 3 Października 2014 Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) Witam Od pewnego czasu pojawia mi się jakiś dziwny komunikat http://zapodaj.net/d2ea57b935a4d.jpg.html Dodam że w tym tygodniu auto stało cały tydzień nie ruszane, dziś ku memu zdziwieniu aku zdechł totalnie, a dodam że jest on nowy ... Czy ktoś miał podobny komunikat na wyswietlaczu i problem z rozładowanym aku ? http://www.directupload.net/index.php?mode=upload Edytowane 3 Października 2014 przez KUBAS2012
pox Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 http://www.a6klub.pl/viewtopic.php?p=13322
KUBAS2012 Opublikowano 13 Października 2014 Autor Opublikowano 13 Października 2014 Okej dzięki za podpowiedź A co z rozładowanym aku ? Aku jest nowy, przypuszczam że coś wcina prąd, radio seria, nie posiadam alarmu lub innego typu dokładek Jeden kłopot który dostrzegłem to nie zamykająca się klapa, nie działa na nią centralny, czy to może mieć coś wspólnego z tym ... ? Proszę o pomoc... Auto wystawiłem do sprzedania i chcę się uporać z tym wirusem przed sprzedażą ..
Świerzyna Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 Ja mialem podobnie caly czas wyskakiwalo mi brak ładowania a potem nawet nie mogłem odpalic samochodu bo odpalal i odcinalo go odrazu. Okazało sie ze roKodowal sie immobilizer po podpieciu do VAG i zakodowaniu caly czas swiecil sie brak ladowania. Szczotki w alternatorze były dotarte na maksa po wymianie alternarora wszystko jest ślicznie
KUBAS2012 Opublikowano 14 Października 2014 Autor Opublikowano 14 Października 2014 Hm Ale ja ładowanie mam Nawet jak ostatnio pojeździłem autem po odpaleniu na kable jeden dzień i było okej, ale jak dłużej postał to aku padnięty
Świerzyna Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 Ja ladowalem na prostowniku i tez pojezdzil teoche a potem tak padl ze nawet nie moglem pilotem zamknac bo tak sie rozladowal
KUBAS2012 Opublikowano 16 Października 2014 Autor Opublikowano 16 Października 2014 U mnie aku jest okej, stał dwa dni w aucie, lecz odłączyłem klemę Podłączyłem i odpalił normalnie ... Co do klapy rozebrałem ją i wszystko jak by było okej...
Świerzyna Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 No tak u mnie aku tez jeat okej wymienilem.alternator i zakodowalem immo i git
KUBAS2012 Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Opublikowano 4 Listopada 2014 Ładowanie ok 13,70 na włączonych światlach Na odłączonym aku nie pokazuje w sumie zbytnio jakiego kol wiek większego poboru prądu tyle tylko co na podtrzymanie... Nie wiadomo co z tą klapą że się zamek nie zamyka Ogólnie po zamknieciu auta centralnym i następnie odłączeniu aku, i ponownym go podłaczeniu klapa tylna jest zatrzaśnieta, czyli można by powiedzieć że zamek zamknięty, otwarcie pilotem centralnego odblokowuje też klapę ... Dziwne jest też ogólnie działanie pompki, po zamknięciu zamka pompka chodzi ok 7-8 s, u kolegi są to maks 3 s Jak na razie sprawdzałem wszystkie gniazda wtyczki itd w klapie i wsio jest okej Jakiś porady co może być jeszcze nie tak. Co posprawdzać ... Może uzyskam odpowiedz Doszliśmy do wniosku po paru próbach iż to wina związana z klimatyzacją, ale nie wiem czy Panelu czy też innych jego podzespołów Przed wyciągnięciem bezpiecznika nr 15 pobór prądu 0,51 po wyciągnięciu 0,01 Gdzie dokładnie szukać przyczyny podkradania prądu ? Ktoś miał może podobny problem ?
zbijar5 Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Ładowanie ok 13,70 na włączonych światlach Na odłączonym aku nie pokazuje w sumie zbytnio jakiego kol wiek większego poboru prądu tyle tylko co na podtrzymanie... Nie wiadomo co z tą klapą że się zamek nie zamyka Ogólnie po zamknieciu auta centralnym i następnie odłączeniu aku, i ponownym go podłaczeniu klapa tylna jest zatrzaśnieta, czyli można by powiedzieć że zamek zamknięty, otwarcie pilotem centralnego odblokowuje też klapę ... Dziwne jest też ogólnie działanie pompki, po zamknięciu zamka pompka chodzi ok 7-8 s, u kolegi są to maks 3 s Jak na razie sprawdzałem wszystkie gniazda wtyczki itd w klapie i wsio jest okej Jakiś porady co może być jeszcze nie tak. Co posprawdzać ... Może uzyskam odpowiedz Doszliśmy do wniosku po paru próbach iż to wina związana z klimatyzacją, ale nie wiem czy Panelu czy też innych jego podzespołów Przed wyciągnięciem bezpiecznika nr 15 pobór prądu 0,51 po wyciągnięciu 0,01 Gdzie dokładnie szukać przyczyny podkradania prądu ? Ktoś miał może podobny problem ? Witam! Podobny przypadek?" Dziwny proces rozładowywania akumulatora " elektroda.pl
KUBAS2012 Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Opublikowano 5 Listopada 2014 No niby tak Tylko pytanie jeśli to zegary to jakie rozwiązanie ?
jacek70 Opublikowano 5 Listopada 2014 Opublikowano 5 Listopada 2014 Jeśli to zegary to pewnie wymiana.
KUBAS2012 Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Opublikowano 5 Listopada 2014 Hmm pocieszenie Kurna auto próbuje sprzedać, a tu jeszcze inwestować ... no i pytanie czy trafie dobry
Rekomendowane odpowiedzi