paSTorEK Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Witam. Chciałem wymienić żarówki w całym aucie i napotkałem dziwną sytuacja ... otóż na lampie jest opis H7 i D1S a w rzeczywistości w lampie jest Bi-Xenon i żarówka zwykła kula a nie H7. Jak to możliwe ? Czy mogę wymienić gniazdo od tej żarówki kuli i zamontować H7 ? Oto zdjęcia
_quattro_ Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 (edytowane) Nie masz czasem w aucie ori DRL? Edytowane 5 Października 2014 przez _quattro_
paSTorEK Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 Moje lampy nie posiadają DRL wogóle
_quattro_ Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 To, że masz żarnik D1S i bixenon to nic dziwnego natomiast ta zwykła żarówka w miejscu drogowego światła myślałem, że w B7 inaczej są rozwiązane DRL dlatego pytałęm
paSTorEK Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 Popawka DRL w moim modelu to zwykła żarówka kóla czyli P21
_quattro_ Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 (edytowane) Czyli jednak masz DRL. W takim razie jest jak myślałem masz bixenon obsługujący światła mijania i drogowe a w kloszu gdzie zwykłe wersje mają śwaitałodrogowe z żarówką H7 Ty masz do jazdy dziennej. Nie mnie ktoś poprawi z posiadaczy B7 jeśli źle piszę Edytowane 5 Października 2014 przez _quattro_
paSTorEK Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 Tak jest tak jak piszesz ... I teraz moje pytanie czy żarówkę z DRL czyli P21 kupić led czy wymienić gniazdo na H7 ?
_quattro_ Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Zmienić nie będzie tak prosto bo te żarówki mają inne gniazda to raz a dwa nie widzę sensu zmiany bo stracisz wtedy światła do jazdy dziennej Kup te P21 w ledzie z zimnym światłem i będziesz miał piękne jasne DRL
paSTorEK Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 Ok tak zrobie i efekt przedstawię po w tygodniu
kdawid Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 tylko nie zapomnij o rezystorach bo będzie świecił błąd spalonej żarówki na zegarach
_quattro_ Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 tylko nie zapomnij o rezystorach bo będzie świecił błąd spalonej żarówki na zegarach Są gotowce tej żarówki z rezystorami
Coltrane Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 jak poszło z wymianą ? ja wkrótce przedstawię swój "wynalazek" bo na kloszu mam to samo napisane (d1s v h7)... a nie mam nawet soczewki tylko H7
paSTorEK Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Opublikowano 5 Lutego 2015 Oto jak u mnie to sie przedstawia . . . . Jak oceniacie ten widok :-)
strazak990 Opublikowano 4 Marca 2015 Opublikowano 4 Marca 2015 Jak to zrobiłes kolego ledy kupiłeś?? jakie? nbłędów nie ma?
strazak990 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Ja kupiłem takie o i nie długo montaż http://sklep.motohid.pl/mobile/pl/p/BA15s-1156-15xSMD-Samsung---LENS-15W-biala-4700k/669
jacek70 Opublikowano 26 Czerwca 2015 Opublikowano 26 Czerwca 2015 jak poszło z wymianą ? ja wkrótce przedstawię swój "wynalazek" bo na kloszu mam to samo napisane (d1s v h7)... a nie mam nawet soczewki tylko H7 Jak to nie masz soczewki. To masz bixy czy zwykłe lampy?
Coltrane Opublikowano 29 Czerwca 2015 Opublikowano 29 Czerwca 2015 jak poszło z wymianą ? ja wkrótce przedstawię swój "wynalazek" bo na kloszu mam to samo napisane (d1s v h7)... a nie mam nawet soczewki tylko H7 Jak to nie masz soczewki. To masz bixy czy zwykłe lampy? oto moj wynalazek potrzebuje wlasnie jakichs fajnych ledów do jazdy dziennej... bo moduł już ogarnąłem tylko żarówka została żółtawa, wkrótce mam zamiar zrobić bixy jak fundusz pozwoli ...
Rekomendowane odpowiedzi