paSTorEK 0 Posted October 5, 2014 Share Posted October 5, 2014 Witam. Chciałem wymienić żarówki w całym aucie i napotkałem dziwną sytuacja ... otóż na lampie jest opis H7 i D1S a w rzeczywistości w lampie jest Bi-Xenon i żarówka zwykła kula a nie H7. Jak to możliwe ? Czy mogę wymienić gniazdo od tej żarówki kuli i zamontować H7 ? Oto zdjęcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
_quattro_ 3 Posted October 5, 2014 Share Posted October 5, 2014 (edited) Nie masz czasem w aucie ori DRL? Edited October 5, 2014 by _quattro_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
paSTorEK 0 Posted October 5, 2014 Author Share Posted October 5, 2014 Moje lampy nie posiadają DRL wogóle Link to comment Share on other sites More sharing options...
_quattro_ 3 Posted October 5, 2014 Share Posted October 5, 2014 To, że masz żarnik D1S i bixenon to nic dziwnego natomiast ta zwykła żarówka w miejscu drogowego światła myślałem, że w B7 inaczej są rozwiązane DRL dlatego pytałęm Link to comment Share on other sites More sharing options...
paSTorEK 0 Posted October 5, 2014 Author Share Posted October 5, 2014 Popawka DRL w moim modelu to zwykła żarówka kóla czyli P21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_quattro_ 3 Posted October 5, 2014 Share Posted October 5, 2014 (edited) Czyli jednak masz DRL. W takim razie jest jak myślałem masz bixenon obsługujący światła mijania i drogowe a w kloszu gdzie zwykłe wersje mają śwaitałodrogowe z żarówką H7 Ty masz do jazdy dziennej. Nie mnie ktoś poprawi z posiadaczy B7 jeśli źle piszę Edited October 5, 2014 by _quattro_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
paSTorEK 0 Posted October 5, 2014 Author Share Posted October 5, 2014 Tak jest tak jak piszesz ... I teraz moje pytanie czy żarówkę z DRL czyli P21 kupić led czy wymienić gniazdo na H7 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_quattro_ 3 Posted October 5, 2014 Share Posted October 5, 2014 Zmienić nie będzie tak prosto bo te żarówki mają inne gniazda to raz a dwa nie widzę sensu zmiany bo stracisz wtedy światła do jazdy dziennej Kup te P21 w ledzie z zimnym światłem i będziesz miał piękne jasne DRL Link to comment Share on other sites More sharing options...
paSTorEK 0 Posted October 5, 2014 Author Share Posted October 5, 2014 Ok tak zrobie i efekt przedstawię po w tygodniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kdawid 30 Posted October 5, 2014 Share Posted October 5, 2014 tylko nie zapomnij o rezystorach bo będzie świecił błąd spalonej żarówki na zegarach Link to comment Share on other sites More sharing options...
_quattro_ 3 Posted October 5, 2014 Share Posted October 5, 2014 tylko nie zapomnij o rezystorach bo będzie świecił błąd spalonej żarówki na zegarach Są gotowce tej żarówki z rezystorami Link to comment Share on other sites More sharing options...
strazak990 4 Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 i jak ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coltrane 0 Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 jak poszło z wymianą ? ja wkrótce przedstawię swój "wynalazek" bo na kloszu mam to samo napisane (d1s v h7)... a nie mam nawet soczewki tylko H7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paSTorEK 0 Posted February 5, 2015 Author Share Posted February 5, 2015 Oto jak u mnie to sie przedstawia . . . . Jak oceniacie ten widok :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
strazak990 4 Posted March 4, 2015 Share Posted March 4, 2015 Jak to zrobiłes kolego ledy kupiłeś?? jakie? nbłędów nie ma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzehu 0 Posted March 4, 2015 Share Posted March 4, 2015 poka te Ledy gdzieś na aukcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coltrane 0 Posted June 22, 2015 Share Posted June 22, 2015 wlasnie jakie kupiles ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
strazak990 4 Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 Ja kupiłem takie o i nie długo montaż http://sklep.motohid.pl/mobile/pl/p/BA15s-1156-15xSMD-Samsung---LENS-15W-biala-4700k/669 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek70 104 Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 jak poszło z wymianą ? ja wkrótce przedstawię swój "wynalazek" bo na kloszu mam to samo napisane (d1s v h7)... a nie mam nawet soczewki tylko H7 Jak to nie masz soczewki. To masz bixy czy zwykłe lampy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coltrane 0 Posted June 29, 2015 Share Posted June 29, 2015 jak poszło z wymianą ? ja wkrótce przedstawię swój "wynalazek" bo na kloszu mam to samo napisane (d1s v h7)... a nie mam nawet soczewki tylko H7 Jak to nie masz soczewki. To masz bixy czy zwykłe lampy? oto moj wynalazek potrzebuje wlasnie jakichs fajnych ledów do jazdy dziennej... bo moduł już ogarnąłem tylko żarówka została żółtawa, wkrótce mam zamiar zrobić bixy jak fundusz pozwoli ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paSTorEK 0 Posted June 29, 2015 Author Share Posted June 29, 2015 Ja kupiłem ledy do DRL i do tego moduł CANBUS i sprawuje sie bardzo dobrze polecam ... Jak znajdę aukcje od kogo to napisze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coltrane 0 Posted June 30, 2015 Share Posted June 30, 2015 Ja kupiłem ledy do DRL i do tego moduł CANBUS i sprawuje sie bardzo dobrze polecam ... Jak znajdę aukcje od kogo to napisze co do ledów w postojówkach ... podobno są nielegalne ... http://superauto24.se.pl/porady/uwaga-na-swiatla-postojowe-led-sa-jak-usterka-i-mozna-dostac-za-nie-mandat_602130.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek70 104 Posted June 30, 2015 Share Posted June 30, 2015 I tak powinno być. Chcesz mieć wygląd to kup ori. Ksenon, biksenon, led a nie oślepiające chinole. Za luksus trzeba zapłacić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coltrane 0 Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 co do Drl to ja nie mam P21 tylko wlasnie h7 ... poprawcie mnie jesli sie myle ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts