Bylinski Sylwek Opublikowano 16 Stycznia 2007 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Czy ktoś z okolic Gdańska wie gdzie jest jakiś sprawdzony warsztat w którym wymienią mi olej w ASB. Ale pomijając ASO.Będe wdzięczny za pomoc.
pre_pl Opublikowano 16 Stycznia 2007 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Sylwek, spróbuj u Sosnowskiego : http://wizytowka.pkt.pl/strony/GDY06/41729/index.htm http://www.skrzyniebiegow.pl/ Wiele pochlebnych opinii słyszałem o tej firmie, aczkolwiek sam nigdy nie robiłem.
Gorgoth Opublikowano 16 Stycznia 2007 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Z tego co ja wiem (tez mam automat. jak wiekszosc aut w USA) jezeli nie wymieniales oleju w skrzyni do 60000 mil to po 60000 jest to nie wskazane moge sie mylic oczywiscie ale w 80% przypadkach szybciej sypie sie skrzynia.
wiki Opublikowano 17 Stycznia 2007 Opublikowano 17 Stycznia 2007 zgadzam się z kolegą, olej wymienia sie w krytycznych sytuacjach tzn. totalny remont skrzyni po wcześniejszym zmieleniu trybów, w innym wypadku wlewa się z powrotem ten co był uprzednio w skrzyni , tym bardziej że twoje auto ma 7 lat i swoje przejechało
Bylinski Sylwek Opublikowano 17 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2007 Z kolei ja słyszałem że olej jednak się wymienia w ASB . Więcej info na ten temat można znależć na stronie www.automat.pl poprawiony url by pre_pl
pre_pl Opublikowano 17 Stycznia 2007 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Bylinski Sylwek, spróbuj jeszcze na ul. Kwietnej (Oliwa), zaraz obok alarmów. Ceny mogą mieć niższe.
adadur Opublikowano 18 Stycznia 2007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 W automacie wymienia się olej w odróżnieniu od ręcznej, do tego jeszcze filtr.
felek59 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Jak wezmiesz szabelke od skrzyni o ile jest i olej ma kolor czerwony to mozesz wymieniac a raczej powinienes co ile to zalezy od stylu jazdy i warunkow tzn miasto czy trasa przyjmij zawsze 70% tego co podaja w ksiazkach w Polsce to sie nie sprawdza ja w swoim bylym oplu zmienialem olej co 30 tys ale to wersja amerykanska itd i to sprzed 95 roku a to ma znaczenie W ASB olej sie wymienia nie wiem dokladnie jak jest w audi ale zazwyczaj spuszczasz olej sciagasz miske i wymieniasz rowniez filtr, zakladasz nowa uszczelke pod miske skrecasz wszystko i wlewasz olej nie wiem jak w audi ale na szabelce moze byc stan dla skrzyni rozgrzanej i zimnej i radze nie przekraczac stanu grozi powazna awaria wracajac do koloru dotyczy to w sumie tylko dextrona 2 jezeli olej jest czerowny to wszystko ok jezeli jednak ma odcien niebieskawy (wez kropelke z szabelki na bialej kartce) to jest problem swiadczy o duzym zuzyciu skrzyni i to tyle a tak apropo wszystkiego to olej w manualu tez sie zmienia srednio co 150kkm pozdrowka
Rekomendowane odpowiedzi