Opublikowano 11 Października 201411 l Witam Pytanie następujące. Jakie są objawy wytartych wałków rozrządu w 1.8T??? (chodzi oczywiście o krzywki)
Opublikowano 11 Października 201411 l Brak mocy, zle zapalanie, ogolnie charakterystyka i kultura pracy.
Opublikowano 11 Października 201411 l zdejmujesz pokrywe i oglądasz krzywki, musza byc gładkie bez rys
Opublikowano 13 Października 201411 l Gładkie to jeszcze nic trzeba je pomierzyc i sprawdzic ile odbiegaja od seri, mialem kiedys porysowany walek w civicu i wymiarami trzymal serie :-) wiec jesli masz ryski to od razu nie szukaj i nie kupuj...
Opublikowano 19 Października 201411 l jak kolega wyzej napisal drobne rysy nic nie szkodza przemiez walki i bedziesz wiedzial.Walki w 1.8t zadko sie wycieraja ale zadko to nie znaczy nigdy sprawdz...
Opublikowano 12 Czerwca 20197 l Panowie czy szelest podczas przyspieszania i odpuszczania gazu w silniku 1.8t moze swiadczyc o wytartych walkach? Auto trzyma moc poprawnie, slyszalem opinie, ze takie szelesty moga byc tez z katalizatora
Opublikowano 12 Czerwca 20197 l Domknij okna w trakcie przyspieszania i odpuszczania gazu a unikniesz szelestow. Silnik raczej mechaniczne dźwięki a szelest i takie podobne od pasków...
Opublikowano 17 Czerwca 20197 l W dniu 12.06.2019 o 07:13, kami050 napisał: Panowie czy szelest podczas przyspieszania i odpuszczania gazu w silniku 1.8t moze swiadczyc o wytartych walkach? Auto trzyma moc poprawnie, slyszalem opinie, ze takie szelesty moga byc tez z katalizatora Może świadczyć o tym co spotkało np. mnie - wytarte zębatki wałków rozrządu. Edytowane 17 Czerwca 20197 l przez Emejcz
Opublikowano 17 Czerwca 20197 l Też było, ale to takie krótkie bzyczenie. Przeszło wszystko, ale ja wymieniłem oba wałki, łańcuch i napinacz na ten bez fazatora.