woytazz Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) Witam . Mam takie pytanko - możliwe,że delikatnie pomyliłem się (o jeden ząbek) przy składaniu rozrządu. Górne koło ustawiam na znak i tutaj pytanko - czy dolne koło będzie dobrze, jeśli w okienku w skrzyni biegów na kole zamachowym jest znak? Dodam, że nie ma żadnego zera, kreseczki ani punktu odniesienia - jest wcięcie w kole. Edytowane 12 Października 2014 przez woytazz
jakub04 Opublikowano 18 Października 2014 Opublikowano 18 Października 2014 Zasada sprawdzenia czy masz dobrze ustawione jest taka: odkręcasz świece 1 cylindra .Wkładasz np długi patyk żeby się oparł o denko tłoka i kręcisz wałem korbowym.Jak patyk osiągnie najwyższe polozenie przy kręceniu wałem to masz wtedy ustalone położenie koła rozrządu względem wału korbowego.I nacięcie na kole powinno zgadzać się z nacięciem na obudowie.Jak jest przesunięcie to przestawiasz koło rozrządu.
woytazz Opublikowano 18 Października 2014 Autor Opublikowano 18 Października 2014 Dzięki za podpowiedź, samochód już złożyłem i śmiga . Miałem przyrdzewiałą osłonę koła pasowego i temu nie widziałem znaku .
Rekomendowane odpowiedzi