Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Porada w sprawie żarowek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sluchajcie potrzebuje wymienic zarowki w a4 b7.

jest to wersja z lampami bez soczewki i teraz pytanie?

Chcialbym uzyskac efekt xenonu czuli biale swiatlo. Kuoiwalem kiedys ohiliosy ale one żyją krotko... a cena jest powalajaca... Macie jakies dojscie lub wiecie jakie zarowki daja efekt bialego światła ?

Opublikowano

Żadne nie będą świeciły jak xen.Jedne z najjaśniej świecących to Osram Nigcht Breaker.

Opublikowano

Ja jestem zadowolony z philips blue vision. Jezdzilem na nich 3 lata.

Opublikowano (edytowane)

Ja jestem zadowolony z philips blue vision. Jezdzilem na nich 3 lata.

Ale fatalnie spisują się w nocy. Osram Night Breaker bije je na głowę.

Edytowane przez nitroo
Opublikowano

Bo nic nie świeci lepiej niż przez przezroczyste szkło i nic tego nie zmieni.

Opublikowano

Ale bija osramy dlugoscia eksploatacji.

Opublikowano

Jeśli chcesz efekt xenonu to zamontuj xenon. Żadne żarówki nie dadzą efektu przybliżonego do xenonu.

Opublikowano

Chcialbym ale za duzo przeróbek. .. zalozenie spryskow lamp z soczewka i wlacznika itd...

a wole zeby dowodu mi nie zabierali...

Powiem tak w mercedesie ktorego mam siedza wlasnie philipsy extreme vision ale po 14 tys km.. juz jedna zarowka padla... tak więc philipsy maja slaba żywotność...

widzialem teraz osram unlimited

a tak wgl jakie zarowki ida do a4 b7 bez soczewki w swiatla mijania i w światła drogowe ?

Opublikowano

Na pseudo biało świecą Cool Blue Hyper ale jak inne żarówki tego typu mają to do siebie że w ogóle nie świecą. W moim przypadku na beznadziejnych lampach i tych żarówkach w nocy nie widać NIC. Przyznaję że wygląda to całkiem fajnie bo szczególnie wieczorem, z pewnej odległości wygląda to jak xenon. Jak stanie się przed samą soczewką to widać że barwa jest żółtawa ale z daleka już nie. Jeśli nie chcesz zakładać xenonu to daruj sobie te żarówki z "efektem xenonu" chyba że nie jeździsz prawie w ogóle po zmroku.

A ze zwykłych dobrych żarówek polecam Osram Night Breaker Unlimited. A jeśli chodzi o żywotność to musisz wybrać, albo mocne albo wytrzymałe.

Opublikowano (edytowane)

Powiem tak w mercedesie ktorego mam siedza wlasnie philipsy extreme vision ale po 14 tys km.. juz jedna zarowka padla... tak więc philipsy maja slaba żywotność...

widzialem teraz osram unlimited

Jeśli 14 tkm według Ciebie to słaby wynik... obawiam się, że praktycznie każda z tych mocno świecących nie spełni Twoich oczekiwań. INHO wynik którego nie można się czepiać :P

Mam H7 osram night breakrer unlimited (aktualne mają na pudełku również napis 110%) i świecą naprawdę bardzo dobrze. Ksenonem to na pewno nigdy nie będzie i na to nie licz ale te żarówki tworzą jakby półkole przed autem i dają mocne światło. Moim zdaniem warto w nocy widzeć więcej nawet kosztem częstszej wymiany.

Edytowane przez Jakoob
Opublikowano

No dobra to kupie osram night unlimited tylko powiedzcie jakie zarowki ida w mijania i jakie w drogowe ?

A postojowki to polecacie ledy jakies ?

Opublikowano

Ja mam postojówki Osram Cool Blue Intense. Dobrze się komponują z kompletem Osram Night Breaker.

Opublikowano

A co powiecie na Tungsram +120, czy ktoś takie używa?