Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rodzynek A4 B7 2.0 TDI BRD Quattro - nowa baza do modów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W poniedziałek auto trafiło do firmy BArtpol Tuning (polecany na forum Leona). Modyfikacje jakie zostały wykonane to:

- Wyrzucenie mojego turbo które zostało źle zregenerowane przez poprzedniego właściciela (przeładowywało góra, notlauf, i core poszerzone nie trzymało ciśnienia).

- Montaż turbo złożonego z Core BRD wirnika CAHA i downpipe homemade ze stali

- Wycięcie DPF oraz wyprogramowanie go (puszka została)

- Wgranie softu z firmy KINGSOFT

Pierwsze hamowanie z DPF - 169,5 KM / 339 nM (turbo przełądowuje góra od 2500 rmp)

Drugie hamowanie bez DPF ~ 176,4 KM / 349 nM (-"-)

Trzecie hamowanie na nowym turbo i programie - 196,9km (przy 4139rmp) / 395nM (przy 2699obr/min)

W dniu dzisiejszym odbieram auto i zdam relacje jaka różnica. Popmpowtryski są roczne a mimo to nie udało się osiągnąc 200km żeby nie kopcił. Zastanawiam sięc o może być powodem gdyż liczyłem na 210 km (wsadzone nowe sprzęgło dwumas, wałek itp.) :)

Wieczorem zeskanuje wykresy i foto relacje do tego postu.

Ja wszystkie swoje auta daję w ręce Bartka. Już nawet trochę tam czasu u niego sprędziłem. Polecam.

Opublikowano

Ja napewno Bartka nie polece nikomu. Dwa samochody u niego hamowaliśmy i na obu wyniki były baaaardzo zawyżone. Około 15KM. Poza tym przepływomierz odkręcał mi kombinerkami bo stwierdził że mam nie oryginalne śruby (torx z bolcem) i sie śmiał kto mi takie pozakładał. Z serii AWX wyszło mi u niego 143KM i powiedział że mam zajechany motor bo one w serii pokazują ponad 150KM. U spanky-ego w EDC tuning wyszło 134KM Kumplowi w E46 gdzie seria jest 150KM wyszło 169KM. Koledze z ARL-a zrobił 215KM powiedział ze to lajtowy program :grin:

Opublikowano
  • Autor

O to Ciekawa informacja, trochę mnie zmartwiłeś :) Miałem do wyboru VTG i Sportmile, ale Bartpol bardzo polecali mi więc pojechałem.

PS: Ja w ARL miałem 189KM i już ciężko było uzyskać taki wynik samym softem :) Ale hamowanie drogowe.

Pierwsze wrażenia bardzo na ++ :) Auto odmulone na maksa, ze startu zamieli kołami jak mu się da do pieca :D

Silnik pracuje elastyczniej, nie męczy się, czuć również, że nie stawia żadnych oporów. Narazie jestem zadowolony z wykonanych prac :) jednak jedna różnica ale to raczej quattro - nie wciska w fotel, w leonie to czuć było przypier** a tutaj elastycznie oddaje moc do samego końca :)

Spalanie się zmniejszyło O DZIWO! :)

120km/h - 5,3l / 5,5l

140km/h - 6,4l / 6,8l

190km/h - 9,3l / 10l

Edytowane przez rodzyn889

Opublikowano

Bardzo ładne auto i do tego czarne :). Co do felg to szukaj 19" będziesz potem żałował :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Powoli montuje summer set. Wygląda to jak na foto poniżej . Wsadziłem dystanse hh&r 15mm ale przód ociera na nierównościach wiec finalnie został wyjęty . Zostawiłem tył zobaczymy jak będzie z prowadzeniem .

Mam wrażenie ze tył za wysoko jednak siedzi i myślę jak zrobić go niżej , ale żeby nie siedział tsk lipnie jak to na eibachu się dzieje w tym modelu.

2iuf3ph.jpg

30mspya.jpg

195og4.jpg

t643f5.jpg

2432ng3.jpg

312beol.jpg

153p4b7.jpg

I ostatnie foto u rodziców po próbie drogowej :) przed ściągnięciem dystanso przednich .

13zdb2g.jpg

Opublikowano

Według mnie siedzi Idealnie. Najważniejsze że tył nie jest niżej niż przód jak to ma miejsce w niektórych S-line. Kółko też ładnie osadzone równo z rantem błotnika :thumbup1:

Opublikowano

Fajnie siedzi ! Jaki masz tam zawias ? Seria ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

miło się patrzy na exaudiolę

pozd.

Opublikowano
  • Autor

Auto które kupiłem, a auto które jest teraz to niebo a ziemia, nawet kropelki oleju nie ma na silniku, cały zawias zrobiony na ori, sprzęgło jak wyjeliśmy to aż sięwysypało i inne wcześniej opisne, teraz można jeździć tym samochodem :banan:.

Dzisiaj kontrolka silnika kopciuch z tyłu i brak mocy do 2 tys, diagnoza wyj**any egr. Właśnie stoi na warsztacie i się wymienia, sam egr po max zniżce 989zł, w detalu 1350zł.

Opublikowano

Taniej wyszło by wyłączyć i zaślepić :wink:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

TEŻ DOSTAŁEM TAKĄ PROPOZYCJE ale trochę za późno :)

Wkońcu ciepło :) zaczynamy detailing za chwile polerka najpierw środek zdobiony i konserwacja skóry :) w kolejce czeka glina megarius i ich wax :)

t4w9l0.jpg
tah2mu.jpg
2igem88.jpg
5 godzin z życia wyjęte, wosku nie zdążyłem ;/
2whmnw0.jpg
dvhq83.jpg
20u4xh5.jpg
1z7n7c.jpg
xbe59x.jpg
1rydk3.jpg
Opublikowano

Gratki za czas poświęcony efekt widoczny

Ale grill i znaczek na tyle mi osobiście nie leży

Opublikowano

A co z grillem jest nie tak kolego? Pięknie:-) kupe pracy ale efekty są zajebi ..te :-) i oby do przodu z modami:-)

Opublikowano

jest w chromie a to wersja black edition

Opublikowano
  • Autor

30xeiwn.jpg

Opublikowano
  • Autor

TEN SPRZEDAWCA ale dywaniki te droższe z innego materiału :)

Opublikowano

czym robiles detalling auta??

Opublikowano

dywaniki czytałem komentarze niby smierdza guma od tego sprzedawcy i ze słabo z dopasowaniem rozmiaru

zgadza sie??

Opublikowano
  • Autor

U mnie idealnie leżą :)

Nie wiem czy śmierdzą bo leżały cała zime w garażu w oczekiwaniu na montaż :D wiec nie czuć nic teraz.

Taka sytuacja:

214uys1.jpg

po powrocie z poznania nazajutrz znalazłem pękniętą szybe :/ Szybka akcja z AC PZU i właśnie wymieniamy na warsztacie :) oczywiście na org.