ryan11 Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Witam czy wie ktoś jaka cena moze być świec zarowych do audi a4 b7 2005 silnik 2.0 tdi i czy od razu wymienić wszystkie 4 czy tylko jedna? Bo mam problem z odpalaniem na ciepłym silniku, a na zimnym pali pięknie i czy to tylko winią świece czy cos jeszcze?
POWER-KRIS Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Przeczytaj co napisałeś. Ciepłe źle zapala a co temu do świec jak one na zimnym pomagają i tu masz OK.
ryan11 Opublikowano 23 Października 2014 Autor Opublikowano 23 Października 2014 To jaki moze być tego powód? Dawka rozruchowa?
POWER-KRIS Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) Np. u mnie rozrusznik nie osiągał wymaganych obrotów i przy ciepłym na mniejszej dawce nie otwieralo paliwa. Po wymianie rozrusznika jest 3 lata super. Na zimnym też palił od strzała, a postal na słońcu i pupa. Edytowane 23 Października 2014 przez POWER-KRIS
kkam Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Sprawdz jakie masz obroty podczas odpalania. Być może nie daje paliwa bo obroty za male
ryan11 Opublikowano 23 Października 2014 Autor Opublikowano 23 Października 2014 Poniżej 10tys ale prawie jest na 10tys
Wihajster Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Witam czy wie ktoś jaka cena moze być świec zarowych do audi a4 b7 2005 silnik 2.0 tdi i czy od razu wymienić wszystkie 4 czy tylko jedna? Bo mam problem z odpalaniem na ciepłym silniku, a na zimnym pali pięknie i czy to tylko winią świece czy cos jeszcze? co to znaczy źle? jaki masz kod silnika?
ryan11 Opublikowano 23 Października 2014 Autor Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) BLB, 140km Edytowane 23 Października 2014 przez ryan11
Wihajster Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 BLB, 140km no to standard wszystko masz ok.ten typ tak ma.Ale sprawdz te obroty rozrusznika.Jak sa ok to tylko korekta mapy pomoze.
ryan11 Opublikowano 23 Października 2014 Autor Opublikowano 23 Października 2014 BLB, 140kmno to standard wszystko masz ok.ten typ tak ma.Ale sprawdz te obroty rozrusznika.Jak sa ok to tylko korekta mapy pomoze. Jutro pojadę na komputer i wszystko sie okaże, bo mam znajomego i u niego wszystko ładnie pali na ciepłym.
Gac3k Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 W ibizie 1.9 tdi PD miałem podobnie i powodem był czujnik położenia wałka rozrządu. Po wymianie jak ręką odjął. Najlepiej jak przedmówca pisze pod kompa podłączyć i sprawdzić błędy.
Dev Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Przy okazji sprawdz synchronizacje wałka rozrządu.
SotoM Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 Przy okazji sprawdz synchronizacje wałka rozrządu. a przede wszystkim ust.wałka wydechowego względem ssącego.myślę że jest tu pies pogrzebany.ostatnio znajomemu w a3 ten problem usunąłem.
ryan11 Opublikowano 24 Października 2014 Autor Opublikowano 24 Października 2014 Dzisiaj byłem na komputerze to wykazało mu świece jedna i dawka rozruchowa, wszystkie świece wymienił jak i dawkę i pali na dotyk
santiagowp2 Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 (edytowane) Witam podepne sie moze pod ten temat problem od sierpnia sie zaczal z odpalaniem po postoju min 6-8 godz na cieplym pali normalnie juz 3 mechanikow sie za to bralo wymienione do tej pory filtr paliwa z wezykami , rozrząd , uszczelniona pompa wtryskowa odpowietrzone wtryski byly wsadzane ponoc z innego i jeszcze moga byc mianowicie problem trzeba pokrecic pogazowac podymi az wejdzie na obroty pozniej pali normalnie 1.9disel a4 b5 automat 422tys przebiegu automat jeszcze dodam ze pod kompa byl podlanczany ale bez bledow procz temperatury bo swieca zarowa sie swiecila 15 sek po kazdym wl auta czy cieply czy zimny to juz zrobione zerwane kable byly od czyjnika ale dalej problem z odpalaniem pomóżcie Edytowane 26 Października 2014 przez santiagowp2
SotoM Opublikowano 27 Października 2014 Opublikowano 27 Października 2014 No to nie powinieneś sie podpinac pod temat bo to wogole nie ta bajka silnikowa. Jeśli chodzi o b5 to jesli wszystko jest pięknie to zostaje sprawność rozrusznika...może mieć opory w pracy.szczotki i elektromagnez,tulejki komutatora.
Rekomendowane odpowiedzi