kondi169 Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 Witam panowie zalozylem nowy rozrzad do auta i miałem mały wypadek auto stało pol roku w garazu teraz mam to samo chciałbym wrzucić rozrząd pasek i rolki kupiłem a co zrobić z pompa wody zauważyłem że od tego stania lekko pryrdzewiala gdzie niegdzie. Pompa była nowa może z 1000km na niej zrobilm.
Jakoob Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 Warto wlać coś takiego (sklep zupełny przypadek): http://www.motochemia.pl/odkamieniacz-plukacz-chlodnicy-plynie-k2-radiator-flush-400ml-p-192.html Zrób z 200km, jak zlejesz płyn powinien wypłynąć cały syf, przepłucz solidnie układ np. wodą destylowaną i zalej wszystko nowym chłodziwem. Czy chcesz ściągać i zakładać wszystko kolejny raz jakby coś z pompą było źle po jakimś czasie to już Twoja decyzja.
kondi169 Opublikowano 24 Października 2014 Autor Opublikowano 24 Października 2014 (edytowane) Dzięki za szybką odpowiedz dodam ze pompa przyrdzewiala tylko na kole. Edytowane 24 Października 2014 przez kondi169
Lukasz_N Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 Tez sie wlasnie zastanawiałem na czym ty jezdzisz, ze Ci pompa od srodka rdzewieje Jak masz rdze na kole pasowym, to przejedz to szmatą i po problemie, chyba ze ruda mocne wżery zrobiła, ale nie sadze. To pewnie tylko taki rdzawy nalot.
kondi169 Opublikowano 24 Października 2014 Autor Opublikowano 24 Października 2014 Pisalem ze auto po wypadku i stało pol roku bez płynu.
Lukasz_N Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Dzięki za szybką odpowiedz dodam ze pompa przyrdzewiala tylko na kole. Pisalem ze auto po wypadku i stało pol roku bez płynu. To sie w koncu zdecyduj, gdzie masz ta rdze. Na kole pasowym, czy wirnik pompy zardzewial???
Mozgu Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 jak założysz rozrząd to po nagrzaniu do minimum 80 stopni sprawdź pod kompem czy masz dobrze ustawioną pompę wtryskową. bo nawet jak wszystko jest na znaki to nie zawsze okazuje się ok
Rekomendowane odpowiedzi