Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Czarny sedan by Animal - Bixy/18"/H&R/fotele A6 C6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Jaką końcówkę w numerze mają pompki? Będziesz szedł w moc? ;)

-Lumia 920-

Pompki niestety seria. Szukałem AL albo BQ ale to jak szukać igły w stogu siana. U mnie okazało się, że dwie były zmieniane w DE w 2009 i są jeszcze ok ale dwie, które są tam od nowości już niedomagają dlatego zdecydowałem się zmienić wszystkie na takie same. Niby dostałem na nie gwarancję i podobno w rewelacyjnym stanie ;)

Czy będę szedł w moc? Na wiosnę planuję soft ale już chodzi mi po głowie BRD i FMIC :decayed: Dla mnie 130 kucy to zdecydowanie za mało ;)

Edytowane przez Animal0911

Opublikowano

Nie pchaj sie w BRD, montuj GTB22. :)

Opublikowano
  • Autor

Nie pchaj sie w BRD, montuj GTB22. :)

Myślałem o niej ale z tego co kojarzę to wymaga nieco więcej rzeźby a poza tym co ja poźniej ze sprzęgłem zrobię? :decayed:

Opublikowano

BQ to nie jest dobry wybór... Lepsze już np. BA. O dobre AL trudno, ale są BJ, które są porównywalne z nimi, a pochodzą z młodszych roczników.

Jak kolega wyżej, szkoda zachodu z brd... Ja mam też awx i lada moment ukończony zostanie nowy setup: Gtb1756, FMIC, DP 2,5", pompki AN i sprzęgło obite kevlarem. Zobaczymy jak będzie się sprawować ;)

-Lumia 920-

Opublikowano

Są na forum osoby, które przerobią Ci GTB22, że będzie pasować P&P. Sprzęgło obijesz kevlarem i powinno dac radę. Ja na wiosne planuje takiego moda;)

Opublikowano
  • Autor

No te widoczne na zdjęciu to właśnie BA. Blachu będę sledził Twój temat bo jestem mega ciekawy jak to będzie jechało na takim setupie i co się będzie działo ze sprzęgłem i dwumasem ;)

Opublikowano

Też jestem ciekaw jak dwumas i sprzęgło to zniesie :P na moim profilu jest temat z chipem mojego awx-a na 172/382 ;) jest wykres oraz dwa filmiki jak zbiera sie ze startu i 3 biegu :P jedzie fajnie ;) jak odbiorę auto na nowym setupie to podzielę sie wrażeniami, filmikami itp :)

-Lumia 920-

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Audi otrzymała dzisiaj "nowe" pompki i szklanki :D Jest prawie idealnie... Prawie bo jak zobaczyłem w domu po podpięciu kompa to kąt synchronizacji wałka jest do poprawy bo wartość wahała się pomiędzy -1.1 a -2.2 także jutro do poprawki.

Prezent pod choinkę od mojej Gosi on board - Stołki z A6 C6 :banan:
Sorry za jakość ale fotka robiona telefonem. No i coś dziwnie boczek "zmęczony" wyszedł na tym zdjęciu bo na żywo wygląda o wiele, wiele lepiej :wink:
6e9f16157bbdef67gen.jpg
Opublikowano

nie chciałeś skórki? :) z montażem był problem?

Opublikowano

Tył też montowałeś z a6 c6?

Opublikowano
  • Autor

nie chciałeś skórki? :) z montażem był problem?

Pewnie, że bym chciał ale te trafiły się w takiej cenie, że żal było nie brać (zwłaszcza jako prezent pod choinkę od kobiety) ;) z czasem na pewno wpadnie jakaś skóra na boczki a w środek alcantara :) z montażem nie było problemu bo szyny pasują P&P. Gorzej z kostkami od elektryki ale to też nie problem i po świętach przelutuję kostki z moich starych "naleśników".

Tył też montowałeś z a6 c6?

Z tyłu póki co została seria bo niestety nie mam składanej tylnej kanapy. Jak zrobi się cieplej to wyrezam składanie i wpasuje kanapę z C6 bo z tego co wiem jest to możliwe ;)

Edytowane przez Animal0911

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest możliwe tylko trzeba poprzekładać plecki oraz z kanapy stelaz i troszkę boczkami kanapy trzeba sie pobawic :)

Opublikowano
  • Autor

Nareszcie dotarły do mnie długo oczekiwane... ramki klubowe :banan:

515f1bf88b056c2fgen.jpg

Ponadto już na ścianie wisi...

42498ab2356c447agen.jpg
A na karcie z listopadem...
823a004057701127gen.jpg
fc120e48ee337e89gen.jpg
Opublikowano

Kalendarz ekstra :)

Opublikowano

WItam to mój pierwszy post u was na forum przychodze z VW.

Bardzo mi się podoba ten projekt napewno będę czerpać wiedzę z niego. Mimo, że jeszcze nie mam B6. Ale to pewne, że bedzie dość niedługo i w czerni, sedan i 2.0.

Pierwsze co będzie w planach to felgi RS4.

Napisałeś również, że masz plan wymienić kierownice 3 ramie to ta z B7?. Chyba taka najładniejsza.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Potwierdzam :decayed: Niby niewielka rzecz a cieszy oko ;)

WItam to mój pierwszy post u was na forum przychodze z VW.

Bardzo mi się podoba ten projekt napewno będę czerpać wiedzę z niego. Mimo, że jeszcze nie mam B6. Ale to pewne, że bedzie dość niedługo i w czerni, sedan i 2.0.

Pierwsze co będzie w planach to felgi RS4.

Napisałeś również, że masz plan wymienić kierownice 3 ramie to ta z B7?. Chyba taka najładniejsza.

Pozdrawiam

W takim razie serdecznie witam :hi:

B6 to bardzo dobry wybór ale skoro jesteś na etapie poszukiwania to odradzam pośpiech i napalanie się na pierwszy lepszy egzemplarz. Tylko czemu chcesz taki silnik?

Felgi z RS4 moim zdaniem świetnie leżą na B6 ;)

Co do kierownicy to szczerze mówiąc mi bardziej podoba się ori 3-ramienna z B6. Wiadomo, najbardziej chciałbym z RS4 albo TTRS ale to zupełnie nie mój przedział cenowy. Chociaż może kiedyś kto wie ;)

Jak będziesz miał jakieś pytania to chętnie odpowiem i pomogę.

Opublikowano

W takim razie serdecznie witam :hi:

B6 to bardzo dobry wybór ale skoro jesteś na etapie poszukiwania to odradzam pośpiech i napalanie się na pierwszy lepszy egzemplarz. Tylko czemu chcesz taki silnik?

Felgi z RS4 moim zdaniem świetnie leżą na B6 ;)

Co do kierownicy to szczerze mówiąc mi bardziej podoba się ori 3-ramienna z B6. Wiadomo, najbardziej chciałbym z RS4 albo TTRS ale to zupełnie nie mój przedział cenowy. Chociaż może kiedyś kto wie ;)

Jak będziesz miał jakieś pytania to chętnie odpowiem i pomogę.

Postaram się znaleść coś zadbanego w niemczech. W benzynie jest troszkę łatwiej z tym. Mam już nawet miernik lakieru i kabel vag.

A dlaczego silnik 2.0? Myśle, że ma wiecej zalet niż wad. Takie które mi przypadły do gustu to cicha praca silnika. Nie ma również turbo, a dla mnie to zaleta. No i niby jest mało awaryjny chociaż pali olej jak smok. Ale nie każdy i mam nadzieje na takiego trafić. :) I w końcu pierwszy samochód na PB. Przewidywalny przebieg roczny to 10tyś km. To chyba dobry wybór mam nadzieje.

A co do kierownicy to faktycznie nawet nie wiedziałem, że takie są. Dopiero wchodze w ten temat. I napewno nieraz zapytam o coś. :hi:

Opublikowano

a dla siebie zamówiłeś? :naughty:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Furka bardzo ładna..kolorek mega no i widać że pomału mody idą do przodu powodzonka :wink:

Dzięki za dobre słowo :wink: kolorek może i fajny ale zapuszczony przez Niemca :facepalm: dlatego na wiosnę będę robił pełną korektę :D co do modów to myślę, że skutecznie mnie zaraziliście i jak patrzę na takie auta jak Twoje, Jozka, Domina, Miszki i naprawdę wielu wielu innych to jak tu nie modzić?! :grin:

Opublikowano

Wygląd wyglądem, ale pomyśl też o mocy ;) bo serią nie da się jeździć :P

-Lumia 920-