Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Turbo 1.8T BEX grzeje się do czerwoności

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Wejdz w engine i skasuj bledy przed logowaniem. Potem loguj.

Jak trochę pojeździsz to podaj jakie wartości masz w kanale 032. Sa tam dwie pozycje. Podaj je.

Turbo pozno wstaje, cofa zapłon, ale to pewnie przez Pb95. Jak na moje oko to przepływomierz tez do wymiany bo zawyza o jakies 10-20g/s

MAM TAK:-0,6% i 5,5%

Opublikowano

Takie wartości sa poprawne, pytanie po ilu kilometrach?

Zatankuj tylko Pb98 i znowu zrob logi na dobrze rozgrzanym silniku.

Mimo wszystko odczyty z MAF mi się osobiście nie podobają...ale pierwsze zrób znowu logi

Opublikowano
  • Autor

Takie wartości sa poprawne, pytanie po ilu kilometrach?

Zatankuj tylko Pb98 i znowu zrob logi na dobrze rozgrzanym silniku.

Mimo wszystko odczyty z MAF mi się osobiście nie podobają...ale pierwsze zrób znowu logi

-0,2 i 4.7 po 30 km na PB98 wszystko robione zaraz wrzucę logi z pozostałych kanałów

Wrzucam logi po wymianie N75 i zalaniu Pb98 Verva:

http://vaglog.pl/log_192805.html

http://vaglog.pl/log_192807.html

http://vaglog.pl/log_192806.html

Odczucie zero poprawy ;/

Opublikowano

Wyjmij przepływke i zobacz jakiem ma numery albo wstaw zdjęcie.

Opublikowano
  • Autor

Wyjmij przepływke i zobacz jakiem ma numery albo wstaw zdjęcie.

Ok jutro wrzucę bo muszę wyciągnąć wkład bo nie wiem czy wkład był wymieniany a nie mam torxa z dziurką ;/

Opublikowano

A była wymieniana przpeływka? to nie czasem jakiś zamiennik? tak jak wampir napisał przepływka pokazuje jakies chore wartosci przy końcu obrotów.

Opublikowano
  • Autor

Nie mam pojęcia ja nie wymieniałem, sprawdzę dziś po pracy numery tej przepływki ;/

A mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego wstawania turbo, mianowicie kiedy zamontowało zawór N75 po czyszczeniu był on źle złożony tak że N75 było cały czas otwarte na 100%. Wtedy przy jeździe próbnej odczucie w mocy auta było nieporównywalne(niestety nie mam logów). Z silnika było tylko słychać ten świst turbiny a Auto przyśpieszało jak oszalałe. Jednak zaraz odcinało mi turbo i wywalało błąd że turbo przeciążone czy coś tam. I teraz moje pytanie czy możliwe jest że N75 podłączony jest źle i dlatego turbo nie wstaje tak jak ma wstawać ??

Opublikowano

Nie szukaj na sile poroblemow.

Z logow wyglada to tak przecietnie jak na auto z zapchanym katem, slabym DV, nieszczelnoscia, peknieciem przy klapce zaworu WG itp itd :)

Nie czytaj za duzo bo krecka dostaniesz i syndromu studenta medycyny. :)

Sprawdz przeplywomierz i daj znac

Opublikowano

ja wlasnie dostalem chyba takiego syndromu studenta bo swojego bexa tez rozgryzam na czesci pierwsze :P diagnoza ze niby kat do wywalenia ale burza mysli jest ;-) DP juz zamowiony, wstawie i wtedy bede myslal co dalej :D

Edytowane przez kapitan_chaos

Opublikowano
  • Autor

Nie szukaj na sile poroblemow.

Z logow wyglada to tak przecietnie jak na auto z zapchanym katem, slabym DV, nieszczelnoscia, peknieciem przy klapce zaworu WG itp itd :)

Nie czytaj za duzo bo krecka dostaniesz i syndromu studenta medycyny. :)

Sprawdz przeplywomierz i daj znac

A mógłbyś się wypowiedzieć na temat tego:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/295064-blad-16725-p0341-po-wymianie-rozrzadu-bex/

Może tutaj leży też coś problem :) - chce mieć tylko potwierdzenie że tak ma być.

Opublikowano

ja też sie podepnę pod temat, czy jeżeli w jaki kolwiek sposób byłby przestawiony rozrząd w BEX to czy dostane jakiś błąd z czujników?? w sensie o jeden ząb na pasku lub jeden ząb na łańcuszku. u mnie przy obciążeniu koryguje zapłon, na biegu jałowym jest ok. o co kaman...?? :/

Opublikowano
  • Autor

Pytanie za 100ptk czy rozrząd można ustawiać do koła zamachowego z tyłu silnika ?? Jest tam kreska i jeżeli ustawię ją na środek dopasuje koło rozrządu wałka wydechowego do fabrycznych znaków a na samym końcu wałek ssący dopasuje do ilości oczek na łańcuchu to rozrząd będzie ok ustawiony ??

Opublikowano

najpierw ustawiasz wałki rorządu

potem znak na wale i znak na duzym kole do obudowy, tam jest nacięcie

ja zawsze dla pewnosci wrzucam czujnik zegarowy w pierwszy cylinder żeby złapać "0" z dokładnoscią do 0.01mm

Edytowane przez Dev

Opublikowano
  • Autor

A pytanie znak na wale można ustawić ten co jest na kole zamachowym z tyłu silnika ?? Bo musiałbym przód rozbierać żeby popatrzyć na wał z przodu

Opublikowano

znak masz też od strony rozrzadu, na kole pasowym i obudowie

musisz je zgrac

Edytowane przez Dev

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ok autodata dużo mi powiedziała dziś popołudniu będę to ustawiał dam znaćć jak poszło :) dzięki za pomoc

Rozrząd przestawiony tak jak ma być. Niestety zero efektu.... Teraz wezmę się za przepływkę i zrobienia sobie sprzętu do sprawdzenia szczelności dolotu ;/

Prośba o informacje czy błąd mieszanki drugiej sondy wpływa na ecu ?? Bo w sobotę zamierzam wywalić Katalizator i wstawić DP i zastanawiam się nad emulatorem czy to coś da ??

Edytowane przez syn_szefa

Opublikowano

Emu to sobie mozes w d.... wsadzic

zrob program z opcją wywalenia drugiej sondy z ECU

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź... A czy po pojawieniu się tego błędu jeżeli nie wytnę tego od razu to będzie miało wpływ na prace silnika ??

Opublikowano

Nie będzie miało wpływu.

Opublikowano
  • Autor

Super dzięki za informacje :) DP już zamówione w sobotę montaż :)

DP zamontowane dziś udało mi się zrobić logi tylko na kanale 020 115 002 - prośba o analizę i stwierdzenie czy przepływka dalej do wymiany ?? Auto mocniejsze turbo szybciej wstaje ale wydaje mi się że dalej to nie to

http://vaglog.pl/log_196162.html