Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

150zł za 5 min parkingu Uwaga na naciągaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok Pany rozumie że to WASZE i nikogo więcej, ale co w sytuacji jeśli przyjeżdżam do kogoś w odwiedziny? Mam sobie postawić auto gdzieś daleko albo zapłacić 150 zł?

Tak jak ktoś już zauważył każdy mieszkaniec dostaje dwie dodatkowe karty, jeśli jest więcej osób można podać numery rejestracyjne i nie ma najmniejszego problemu. Talib, dokładnie o czymś takim mówię, wywaliliśmy prawie 100 tysięcy zł na zrobienie parkingu i płacimy za dzierżawę a parę osób namiętnie staje bo sobie kółek nie pobrudzą u siebie pod blokiem.

Odnośnie znaku, jest on dobrze widoczny bo już nie raz się z tym spotkałem tylko że napisany nie za wielką czcionką, oczywiście zgodną z prawem więc GURU nie masz racji, nie spotkałem się z sytuacją kiedy by to ta firma przegrała w sądzie, oczywiście chodzi o firmę znajomego. Większość osób płaci od ręki i po temacie. Niekiedy zdarza się że ktoś chce zmierzyć się w sądzie ale tak jak napisałem wcześniej, nawet dobry znany prawnik nie poradził sobie z nimi więc nie wierzę że ktokolwiek bez znajomości prawa coś wskóra :wink:

Opublikowano

Ciekawe tylko od kiedy prywatna firma czy wspólnota ma prawo do nakładania kar za parkowanie i blokowania pojazdu. Nie żebym się madrzył, po prostu mnie to ciekawi jak byle szmaciarz może sobie ustalić kwotę X i potem blokować cudze mienie. Policja i SM mają nadane urzędowo pewne uprawnienia. A jak to wygląda w takim przypadku jak tutaj?

Edytowane przez marekg

Opublikowano

a jak byle szmaciarz Ci wjedzie na posesję to Mu kawę zrobisz czy po mordzie dasz ?

Opublikowano

a jak byle szmaciarz Ci wjedzie na posesję to Mu kawę zrobisz czy po mordzie dasz ?

pytanie czy jak byle szmaciarz wjedzie Ci na posesje to czy Ty możesz mu koło zablokować i żądać pieniędzy skoro inni tak mogą ??

Wysłane z Nokia 6310i za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Zapytam po co tam wjechał i przypomne, że to prywatna posesja. Jak będzie miły to zaproponujęi kawę. Po mordzie nie dam bo to będzie napaść a koła nie zablokuję bo nie mam prawa do jej stosowania a o żądaniu haraczu za uwolnienie nie wspomnę.

Edytowane przez marekg

Opublikowano
  • Autor

znak jest tak zamontowany ze regulamin znajduję się w połowie wysokości słupka... jak by był na samej gorze byłby widoczny... Z przodu przed znakiem stały dwa auta zasłaniając go całkowicie... poza tym to było jakieś kanguu czy partner i widoczność był zerowa.... regulamin jest śmieszny bo pisze że jak wjedziesz to podpisujesz z nimi umowę na korzystanie z miejsca parkingowego... tylko żeby podpisać umowę muszą być powiadomione obie strony której dotyczy ta umowa a nie jedna...

to ja przed swoim domem usunę ogrodzenie pościągam bramy i jak mi ktoś stanie to zarządzam 5000 zł bo taki będę miał regulamin który specjalnie umieszczę za domem i co też to jest legalne?? nie bądźcie śmieszni... Kwota 150 zł jest specjalnie taka bo to za mało żeby się szarpać po sądach i 95% osób odpuści i machnie ręką...

Opublikowano

Oglądam właśnie program na TVN turbo i jest wyraźnie powiedziane przed sąd że jest to niezgodne z prawem i każda sprawa została wygrana, było ich koło 30 - tak twierdzili :)

Opublikowano

No to kto ma racje w końcu ?

Opublikowano

Rację ma właściciel parkingu ALE nikt nie może nam unieruchomić pojazdu, chyba że to policja albo straż miejska, dlatego też MUSZĄ ściągać blokady i wtedy sprawa idzie do sądu, tak mówili :wink:

Opublikowano

Ale koledzy wyżej co innego pisali i nawet o znanych prawnikach ?

Opublikowano

Ewidentne naginanie prawa.

wystarczy postawić brame na pilota i po sprawie

U mnie tak zrobili i jest spokoj

jak przyjezdza ktos znajomy otwieram brame

nikt nie lata, nie wqurwia

Opublikowano

Ale koledzy wyżej co innego pisali i nawet o znanych prawnikach ?

Mówili, pisali, a tam się wypowiadał sędzia i prawniczka która wygrała tyle spraw dla ludzi :)

Opublikowano

W Polsce to 100 sędziów uzna, ze to niezgodne z prawem a trafi się sto pierwszy, kretyn i powie, ze jednak zgodne bo jemu sie tak wydaje itd.

Opublikowano

Pytanie czy nie jest to program sponsorowany jak większość tego typu :wink:

Jutro spytam sąsiada czy coś się nie zmieniło ale nie sądzę bo dość dogłębnie sprawdzaliśmy temat ze względu na obce pojazdy parkujące u nas. Rozmawiał osobiście z właścicielem tej firmy ( swoim kumplem ) i mówił że wtedy każdy sąd i rzesza prawników może mu naskoczyć, a koleś jest za***iście dziany, pół śląska i nie tylko już wykupił, w sensie tereny. Dopytam i dam znać. Może być tak że chodzi o jakieś firemki które próbują to naśladować a nie znają tematu i grzęzną w kruczkach prawnych. Wtedy mówił że nie ma żadnych szans aby ktokolwiek wygrał, włącznie z samym prezydentem :decayed:

Opublikowano

Zmienią prawo

Opublikowano

Ciekawe tylko od kiedy prywatna firma czy wspólnota ma prawo do nakładania kar za parkowanie i blokowania pojazdu. Nie żebym się madrzył, po prostu mnie to ciekawi jak byle szmaciarz może sobie ustalić kwotę X i potem blokować cudze mienie. Policja i SM mają nadane urzędowo pewne uprawnienia. A jak to wygląda w takim przypadku jak tutaj?

Dobrze ujęte. Mnie się nasuwa inne pytanie w myśl ten samej zasady:

położę sobie kartkę w aucie, że jakakolwiek ingerencja osób trzecich ( np. założenie blokady, porysowanie lakieru itp. ) w mój samochód jest związana z opłatą w kwocie X. I co w wtedy ? Wszyscy mnie wyśmieją... Policja to się kopytami nawinie widząc taki tekst a sąd to już nie mówię, a tu jeden cieć z drugim może ? No nie wydaje mi się...

Ja wiem, że co nie jest zabronione to w tym kraju jest uznawane za "legalne", ale nie można tego załatwić jak biali ludzie i postawić bramę, podnoszony słupek czy kolczatkę lub ciecia parkingowego ?

Opublikowano

rade- dużo wypiłeś przed napisaniem posta ? zakładam że tak więc Ci wyjaśnię. Jeśli najpierw wykupisz sobie ten teren to będziesz jego właścicielem . a jeżeli Ktoś Ci porysuje auto i go złapiesz to i tak wygrasz w sądzie nawet jeśli postawiłeś to auto na publicznej drodze. mówimy tu o sytuacji kiedy ktoś Ci wjeżdża na prywatną posesję . równie dobrze ktoś może wtedy zadzwonić na policję i laweta zabierze to auto za 300 plus parking.

Opublikowano

Zmienią prawo

TusKopacz to zrobi ?|

Wolne żarty ! :facepalm:

Opublikowano

nie, Kaczor, jak dorwie sie do koryta

Opublikowano

nie, Kaczor, jak dorwie sie do koryta

przestań wyrokować i wróć do hamulców, proszę nie kompromituj się !