Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zamontowano mi wlew gazu w zderzaku (chciałem pod klapką wlewu paliwa).

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie.Spotkałem sie z "gościem",który montował instalacje.Rozmawialiśmu nt. zamontowania wlewu pod klapką.

Jak wyżej w temacie(mam zamontowane w zderzaku,instalacja świeżo założona).Otóż teraz już chce on przełożyć wlew ze zderzaka pod klapkę (bo go zje.ałem tak dość konkretnie)tylko musiałem mu wytłumaczyć co i jak, bo mówił dalej,że przy dwóch tłumikach nie może być wlew pod klapką.Muszą być zachowane odpowiednie odstępy (przewody od tłumika 25 cm ).On nie wierzy,że auta z dwoma tłumikami mają wlew pod klapką (chce zdjęcia,mam mu pokazać,że ktoś ma tak zrobione przy dwóch tłumikach).Także porszę Was o zdjęcia aut,które mają dwa tłumiki i wlewy pod klapką.Mówił,że pod klapke wlew nie wejdzie,a ja powiedziałem,że w poprzednim audi maiałem tyko potrzebna jest przedłużka na wkręcanie.Potem zaś jak przełoży mi wlew obciąże go kosztami za zniszczenie zderzaka w aucie (zostanie dziura).Co poradzicie na ten temat???pozdrawiam

Opublikowano

Jeżeli chodzi o odległości przewodow gazowych od ukl wydechowych to powołaj sie na dziennik ustaw 951. Wroce do domu to Ci prześle skan tego rozporządzenia :)

Opublikowano

Wysłałem Ci wlew pod klapkę - bez przedłużki - przy poprzedniej rozmowie na PW.

Opublikowano

ok

Opublikowano

Widzę, że jest skrucha bo gość pewnie sobie zdaje sprawę że odwalił fuszerkę ale niestety trafił na kogoś kto wie o co kaman. Machniesz mu tym rozporządzeniem od ministra transportu to pewnie jeszcze zmięknie. Podrzućcie koledze te fotki bo majster chyba chce naprawić swój błąd ale potrzebuje mieć DIY obrazkowy :)

Opublikowano

Koledzy...Jakieś fotki czy coś wlewu pod klapką potrzbuję (aut z dwoma tłumikami).Prześlijcie jak możecie w prywatnej wiadomości.Pozdrawiam

Dzięki "Cwiara"

Opublikowano

Wejdz na stronę Adama rogowskiego ze snopkowa. On prowadzi fotorelacje swoich montaży. Sam bym Ci podeslal ale ja dopiero robię gaz w przyszłym tygodniu u niego.

Opublikowano

Coś się ruszyło w sprawie, pokazałeś mu fotki ?

Opublikowano

W tygodniu do niego pojadę..Napiszę Wam co i jak.pzdr

Opublikowano

Ok,Ok, obawiam się ze czas działa na Twoją niekorzyść.

Opublikowano

W tygodniu do niego pojadę..Napiszę Wam co i jak.pzdr

Daj adres e-mail to wyślę Ci jak u mnie to wygląda. Ja mam na przejściówce, ale da się też zamontować zawór bez tej przejściówki tylko mi powiedział mechanik że jest dużo rezania i że lepiej zrobi mi tak bo on sobie prywatnie robił to nie żałował, a mi nie chciał ciąć za bardzo. Mimo to i tak jestem zadowolony, a przejściówka mi nie przeszkadza :)

Opublikowano

Szczerze Wam powiem ze lepiej to wyglada na przejściówce. Sam tylko tak montuje.

Opublikowano

i oddala pistolet od błotnika przy tankowaniu

Opublikowano (edytowane)

Ja mam bez przejściówki i spokojnie wszystko "daje rade" , ale co kto woli, ważne że pod klapką.

(z przejścióką podobnież nie można samemu tankować )

Edytowane przez peem
Opublikowano

o widzisz, a ostatnio pan obsługujący dystrybutor z lpg pokazał krok po kroku jak mam sam tankować. Może wychodzić im się nie chce :facepalm:

Opublikowano

Chodzi mi o to, że gdzieś na której stacji widziałem napis ,że jeżeli jest przedłuzka to takuje tylko personel .

Opublikowano

Wszedł nowy przepis odnosnie samodzielnego tankowania, z tym ze powinny sie zmienic pistolety . Niektore stacje zmieniły niektore nie i stad to ze na jednej stacji mozna tankować samemu a na drugiej nie. Jesli chodzi o przejściówce to pierwsze slysze, ale kazda stacja ma swoje wewnętrzne przepisy :)

Opublikowano (edytowane)

Z tego co wiem, tam gdzie są pistoletywymienione na niskociśnieniowe mozemy sami tankować , lecz gdy mamy przejściókę to nawet przy pistolecie niskociśnieniowym tankuje personel.

Edytowane przez peem
Opublikowano

To dobrze wiesz :) z tym ze nie wszystkie stacje trzymaja sie tych przepisów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...