kuba.goller Opublikowano 14 Maja 2019 Opublikowano 14 Maja 2019 Ja zrobiłem korektę u siebie z -3,49 na -0,98 (przy jeździe jest - 1,48). Wszystko jest ok ale dzisiaj zerknąłem na korekty na wtryskach i o dziwo na 1 i 3 mam + - 1,25, wcześniej wszystkie były do max 0,6 - czy to normalne?
Przemas_92 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Witam, potrzebuję porady. Ustawiłem u siebie synchronizację na 0. Po zrobieniu trasy sprawdziłem że mam teraz 0.35. Motor chodzi równo, odpala ok. Na wolnych jak szybko dam mu gazu to podskoczy do 0.7. To normalne że mógł tak delikatnie sam się przestawić? Chodzi mi o tą wartość 0.35. Nie wynika to raczej z żadnego innego problemu? Pytam profilaktycznie. Dzięki za odpowiedź ?
ori52 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Opublikowano 11 Grudnia 2019 38 minut temu, Przemas_92 napisał: Witam, potrzebuję porady. Ustawiłem u siebie synchronizację na 0. Po zrobieniu trasy sprawdziłem że mam teraz 0.35. Motor chodzi równo, odpala ok. Na wolnych jak szybko dam mu gazu to podskoczy do 0.7. To normalne że mógł tak delikatnie sam się przestawić? Chodzi mi o tą wartość 0.35. Nie wynika to raczej z żadnego innego problemu? Pytam profilaktycznie. Dzięki za odpowiedź ? Ustawiałeś to na ciepłym silniku?
Przemas_92 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Hmm.. Czy na ciepłym, auto stalo tak gdzieś z 3h bo robiłem coś innego, ale stało w garażu. W trakcie jak ostawialem ta synchronizację to i tak odpalalem i sprawdzałem jakie są wartości.
ori52 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Opublikowano 11 Grudnia 2019 sunchronizacje sie sprawdza jak silnik jest rozgrzany do 90 stopni. No i powinno sie przy rozgrzanym silniku ustawiac
Przemas_92 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Opublikowano 11 Grudnia 2019 1 minutę temu, ori52 napisał: sunchronizacje sie sprawdza jak silnik jest rozgrzany do 90 stopni. No i powinno sie przy rozgrzanym silniku ustawiac Aha ok, dzięki za cenna uwagę. Zobaczę jak to wygląda jak się rozgrzeje i dam znać.
Przemas_92 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Sprawdziłem na rozgrzanym i jest elegancko na 0.00. 1
Dev Opublikowano 12 Grudnia 2019 Opublikowano 12 Grudnia 2019 10 godzin temu, Przemas_92 napisał: Sprawdziłem na rozgrzanym i jest elegancko na 0.00. Przegazuj silnik i sprawdź jak zmieni się ta wartość
kubaa7 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Panowie proszę niech ktoś potwierdzi czy wszystko dobrze zrozumiałem. Po sprawdzeniu na kompie mam +3.2 na zimnym silniku, ciepły +2.9 śmierdzą spaliny, ciężko pali, wydaje mi się ze głośno chodzi... 1. Ustawiam prawe koło na blokade, luzuje koło na tych 3 śrubach krece wałkiem zgodnie z ruchem wskazówek zegara w celu zejścia w okolice 0. Skręcam wszystko jak było sprawdzam. 2. Ustawienie załóżmy, że trafione blokuje znów prawe koło, nastepnie próbuje włożyc blokade w lewe koło, blokoada nie wchodzi (lub wchodzi z oporem) to mam znow poluzowac 3 sruby i skorygować tak żeby wchodziła idealnie ale czy moge to zrobic gdy blokada nie jest włożona w lewe koło ? Chetnie bym to zrobił u kogos kto zna temat ale nie mam u kogo i musze sam, za wszelkie rady z góry dziekuje.
kubaa7 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Nie, ja się przymierzam do zrobienia tego. Dlatego pytam czy ja to dobrze rozumiem rozrząd miałem robiony i nie chce zwalac przodu.
Dev Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 bez blokady wału nie zrobisz tego tak jak trzeba
kubaa7 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Czyli trzeba ściągnąć przód? Tylko wtedy nie ogarnę tego na ciepłym silniku, blokady wału nie posiadam, mam kabel program i blokady do kół.
Dev Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Blokady to sobie kupisz za parę groszy i nie ma potrzeby robić tego na ciepły silnik
WojtasB7 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) Hejka We wtorek robiłem rozrząd w swojej 2.0TDI BRD 170koni. Może mi ktoś podpowie jaka powinna być odpowiednią synchronizacja dla tego silnika? Biorąc pod uwagę poprawna moc, spalanie itp Przed wymianą sprawdzałem synchronizację i była 2.30 po wymianie 4.11 po regulacji jest idealnie 0.00. Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez WojtasB7
Rekomendowane odpowiedzi