ayew Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 Miał ktoś doczynienia ze skrzypieniem po daniu ręcznego na postoju? Zaciągam ręczny i jak wychodzę to skrzypi. W kanale dojrzałem że z lewego tylnego koła tak skrzypi lecz nie mogłem dość skąd dokładnie. Jak zaciągnę ręczny na max to nie skrzypi
kicaj112 Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Moim zdaniem klocki troszkę puszczają i skrzypi Myśle że to normalne
Lubi Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Mam to samo musi Ci słabo trzymać lewe koło i puszcza. Ja mam tak z prawej, jak doj*b.. mocno ręczny to cisza, a jak na 3 ząbki to prawe trzyma , a lewe przepuszcza
marjon Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 przygładałem sie u siebie temu zjawisku od dawna i tez wychodzi ze to klocki
wesz82 Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Ja mam tak samo. Popatrz sobie czy dzwigienka od recznego odbija jeżeli tak to zostaw ,chodź to trochę irytuje...
misiek95 Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 mam to samo. chociaż na przeglądzie wyszedł prawy i lewy ręczny idealnie tak samo
miki1305 Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 U mnie to samo, choć ręczny jak brzytwa. Ten typ chyba tak ma.
ayew Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Opublikowano 24 Lutego 2015 Rozwiązałem problem skrzypienia u mnie. Dokładnie działo się to przy lewym tylnym kole po lekkim zaciągnięciu ręcznego lub lekkim naduszeniu hamulca. Powodem był zablokowany sworzeń jarzma. Guma lekko się osuneła, wyleciał smar a dostał się piasek. Naprawa banalna, odkręcić dwie śróbki, zdjąć zacisk, wyciągnąć sworzeń, ja u siebie papierkim ściernym usunąlem wżery, poprawiłem gume, nałożyłem smaru i wsio. Przy okazji wyczyściłem sprężynki klocków i ich prowadnice też.
marjon Opublikowano 25 Lutego 2015 Opublikowano 25 Lutego 2015 to na pewno nie to bo ja mam zaciski po regeneracji i nowe tarcze z klockami i tez czasem zaskrzypi jak kiedys.
ayew Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Opublikowano 25 Lutego 2015 To może sprężyny u ciebie. U mnie już nic nie skrzypi a skrzypiało tak że.. z tym że u mnie w jednym kole z tyłu u ciebie jak jest?
marjon Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 a co maja sprezyny do recznego?? dzisiaj sie przygladałem i teraz na nowych hamulcach lepszej firmy nie słychac tego juz tak
Rekomendowane odpowiedzi