Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] wyimana zarowek w desce same problemy:((((((

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

swiezo po zkupie mojej a4 zabralem sie za wymiane przepalonych zarowek w zegarach i juz to mi dalo popalic dzis :(

a wiec po wymianie przepalonych zarowek nie swieci cala prawa strona licznika moglem cos spierd... powaznie???i wyemienilem zaroweczke od swiecy zarowej ktora miga caly czas od podczas jazdy mial juz ktos taki przypadek???

przez przypadek zablokowalem se radio:(((

i kontrolka airbag siweci mi dosc dlugo po uruchomieniu???

najbardziej wlasnie martwi mi mnie ta kontrolka od swiecy jak myslicie cos powaznego???

* pamietaj o prefixie [Musashi]

Opublikowano

podlacz vaga, zobacz jaka bledy masz, kontrolka od swiecy informuje o jakims bledzie w kompie, air bag swieci dluzej bo pewnie wlaczyles zaplon jak wyciagles licznik, a co do braku podswielenia to zobacz jeszcze raz na zarowki, moze nie stykaja, no chyba ze przerwales jakas sciezke naplycie licznika

Opublikowano

witam

swiezo po zkupie mojej a4 zabralem sie za wymiane przepalonych zarowek w zegarach i juz to mi dalo popalic dzis :(

a wiec po wymianie przepalonych zarowek nie swieci cala prawa strona licznika moglem cos spierd... powaznie???i wyemienilem zaroweczke od swiecy zarowej ktora miga caly czas od podczas jazdy mial juz ktos taki przypadek???

przez przypadek zablokowalem se radio:(((

i kontrolka airbag siweci mi dosc dlugo po uruchomieniu???

najbardziej wlasnie martwi mi mnie ta kontrolka od swiecy jak myslicie cos powaznego???

* pamietaj o prefixie [Musashi]

z tymi zarówkami to standart wymienisz jedna to tobie padnie inna tak było u mnie wymieniłem jedna a padły 4

i tez paliła sie długo kontrolka poduchy

najczesciej powinno sie odłaczać akumulator

Opublikowano

Jeżeli z kontrolką AIRBAG`a nie było problemów wcześniej wystarczyło nie przekręcać zapłonu w momencie kiedy licznik był odłączony. Teraz pozostaje VAG, sprawdzenie i usunięcie błędów.