Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHH] Czarny piczomagnes na 18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! :hi:
Jako, że od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem prawie nowej 15-letniej Audiczki, chciałem z dumą wszystkim ją przedstawić. :)
Samochodzik kupiłem pod koniec sierpnia tego roku od starszego pana. Jestem drugim właścicielem w Polsce, przedtem samochód został sprowadzony z Niemiec.

Model: A4 B5 polift
Rok produkcji: grudzień 1999
Silnik: 1.9 TDI 90 KM (AHH)
Przebieg: w momencie kupna licznik pokazywał +/- 158.000, ale ile przejechał na prawdę, tego nikt nie wie :)

Wyposażenie:

• ABS
  • Wspomaganie kierownicy
  • Climatronic
  • 4 poduszki pow.
  • Podświetlane nawiewy
  • Szyby: przód elektronik, tył stary dobry korbotronik
  • Elektryczne lusterka
  • Centralny zamek
  • Kluczyk scyzoryk
  • Halogeny
  • Autoalarm
  • Alufelgi (szału nie ma, ale zawsze alu ;) )

Lista planowanych zmian:

• Ramki klubowe :DZrobione
  • Podłokietnik Zrobione
  • Oświetlenie wewnętrzne LEDowe (na razie wpadły tylko LEDy nad tablicą z tyłu)
  • Wyczyszczenie tylnej klapy Zrobione
  • Podświetlenie klamek
  • Kierownica 3-ramienna Zrobione
  • Xenony
  • Grill czarny mat Zrobione
  • 4 x el. szyby
  • Końcówki wydechu zamiast "smutnych siusiaków" Zrobione
  • Felgi 18 cali Zrobione
  • Malowanie zacisków na niebiesko
  • Zderzak z S'ki na przód
  • Obniżenie o pare cm Zrobione
  • Chip
  • Duże prawe lusterko
  • Fotele w skórze
  • Dystanse Zrobione
  • Kierunki ala USA
  • Przyciemnione tylne lampy Zrobione
  • I co jeszcze do głowy wpadnie ;)

Pomimo tego, że mam już samochód 3 msc, nie bardzo wziąłem się za modzenie, miałem parę ważniejszych wydatków :D
Do tej pory wymieniłem:

• Termostat
  • Olej + filtr oleju
  • 2 wahacze przednie
  • Amory tył
  • Radio Pioneer MVH-160UI

Starszy pan dbał o to co miał pod maską (silnik igiełka, mechanik mówi, że jak nie zaniedbam to pojeżdżę parę ładnych lat), ale jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny był złota rączką, co to wszystko sam potrafi zrobić :facepalm:

Także i tutaj musiałem trochę ciężko zarobionych pieniędzy wpakować:

• Malowanie tylnej klapy (jakieś niedoskonałości pan Grześ zamalował chyba lakierem do paznokci)
  • Wymiana listew na dole przy drzwiach
  • Przymusowe malowanie tylnego zderzaka i prawego tylnego nadkola, jakis pan wjechał we mnie i zdarł nieźle lekier jak autko stało na parkingu. Swoją drogą, szczęście w nieszćżęściu, bo na zderzaku było sporo łusek i wyglądał nie najlepiej. Incydent na parkingu zmotywował mnie tylko do malowania ;)

Na fotkach Audiczka po malowaniu tyłeczka, ale jeszcze bez listew. Jutro wpadną listwy i polerka całego autka żeby wydobyć połysk.

upe2zog3.jpgd5abntjl.jpg

93ajkk3n.jpg3qhiaunp.jpg

bq35i3we.jpgb3hanh2l.jpg

prlisida.jpg

Na razie to tyle, jeśli coś będzie się działo w temacie mojej Audiczki, będę na bieżąco o tym informował.
Czekam na komentarze, opinie (zarówno te pozytywne i negatywne), oraz propozycje modów :)
Pozdro, Krzysiek

Edytowane przez krzysiek_92

Opublikowano

Zdjęć nie widać ;)

Opublikowano

;)

Edytowane przez ave_PDG

Opublikowano
  • Autor

fotki działają, można oglądać :)

Opublikowano

Dawaj wtryski 216 i program :) Silnik bomba :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Siemanko :)

Powoli idziemy do przodu, brakujące listwy już założone, a wczoraj kurier przyniósł podłokietnik. Nie oryginał, ale jak na moje oko wykonanie dość porządne :D

hnfl7ims.jpg

Wrzucam jeszcze dwie foteczki z oświetlenia w nocy. Jakość kiepska, ale to i tak najlepsze co udało mi się wybrać :grin:

xhjfoi7i.jpg

lz74brbx.jpg

Opublikowano

ladny kolego furmanek :D czarny sedanik dobrze zmodzony robi robote :hi:

Opublikowano

Trzeba bylo szukac ori lokcia. Ten allegrowy bedzie skrzypial i wk***ial Cie tylko a wcale taki wygodny tez nie jest. Mialem go jak kupilem, poprzedni wlasciciel mial fantazje jak poczytasz moj temat. 1000 razy wygodniej i lepiej wyglada ori ;)

send by GT-I9505

Opublikowano
  • Autor

Szukalem oryginalnych, ale te co znalazlem byly strasznie zjechane.

Na razie podroba sie sprawdza, najwazniejsze ze jest gdzie reke polozyc podczas jazdy :)

Jak mnie zacznie wk***iac to wywale i zainwestuje w cos lepszego :)

Opublikowano

Kolega z moich niedalekich stron ;-) autko bardzo ładne

Wysłane z Xperii

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Z racji tego, że cały czas coś się dzieje trzeba odkurzyć temat i się przypomnieć. Sesję ogarniałem na szybko więc cudów nie ma, ale to co chciałem udało się pokazać ;)

Lista zmian w opisie uaktualniona, tutaj wrzucam fotki. Wydaje mi się, że w końcu zaczyna to przypominać forumowe wozidło :decayed:

Plan na "Po 10-tym" :grin: :

• Dystanse
  • Kierunki USA
  • Przyciemnienie lamp z tyłu
  • Może jakaś folia na ramkę grilla, bo cholerna guma schodzi od kamyków :facepalm:

Enjoy :D :

a46nacvu.jpg

od2g2zpa.jpg

veecuav3.jpg

l2xsdkuk.jpg

uhpcyke4.jpg

p9p5sj5a.jpg

dualsrel.jpg

2xwkhayq.jpg

hwydyxv6.jpg

Na koniec moje paskudne zaciski :D

I widać, że dystans potrzebny (i to spory), bo koło w całości się pod budą chowa :(

Jak na razie to tyle, czekam na opinie ;)

Edytowane przez krzysiek_92

Opublikowano

Baja ;-) marzy mi się ta felga ah...jak obnizales? Weitec? Co za et ma ten felunek? Da radę jeździć czy plomby wypadają? :-D

Opublikowano
  • Autor

Baja ;-) marzy mi się ta felga ah...jak obnizales? Weitec? Co za et ma ten felunek? Da radę jeździć czy plomby wypadają? :-D

Dzięki, ale do celu jeszcze dużo czasu i złotówek :P

Obniżałem sprężynami AP, podwykonawca KW Suspensions, kolega zrywka miał na sprzedaż i mi się trafiły. Co do ET to chyba 35, nie pamiętam dokładnie bo kupowałem w lutym. Komfort jazdy zbytnio nie spadł, wiadomo, że jak jedziesz po dziurach to doopsko zawsze wytłucze :decayed: ale jeżdżę pół roku (a w okolicy drogi mam paskudne) i żadnych problemów nie ma :wink:

Opublikowano

Ładnie sie prezentuje na tych felgach :)

Ps. naklejka rozwala "PiczoMagnes" :D

Opublikowano
  • Autor

Ładnie sie prezentuje na tych felgach :)

Ps. naklejka rozwala "PiczoMagnes" :D

to dobrze, po to ją przykleiłem :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nom tak nie wiele bo aż 18" :polew: ale jaką robi robotę :slina:Dobry wybór tych felg bo i mnie sie takie podobają :tongue4: przerabiaj odrazu lampki na czarny środek tak jak u mnie a zobaczysz jaka będzie wtedy kosa. Powodzonka w dalszych planach :thumbup1:

P.s. co wsadziłeś w halo xenon czy led?? bo wydaję się takie białe światło

Opublikowano

Ta felga robi robotę, widziałem ją już kilka razy i zawsze mi się podobała, u Ciebie też wygląda mega dobrze... trzeba będzie się za taką rozejrzeć, ile można się utwierdzać :naughty: Zmiany na plus, wygląda coraz lepiej, tylko potwierdzam słowa kolegów co do łokcia - jeździłem z takim jakiś czas bo było w mojej A4 jak ją kupiłem, ale niedługo później zaczęło mocno skrzypieć, potem ułamał mi się przycisk, podkładałem gumki, stopery itp. ale to na dłuższą metę nie zdaje egzaminu i w końcu wsadziłem ori i teraz naprawdę nie mogę złego słowa powiedzieć :banan:

Temat dodaję do obserwowanych, fajna sztuka no i podobna do mojej dlatego jestem ciekaw co dalej będziesz robił :naughty:

Opublikowano

ta kierownica to obszyta na nowo ?

Opublikowano

Ooo widze kolega z moich stron :D

Opublikowano
  • Autor

Nom tak nie wiele bo aż 18" :polew: ale jaką robi robotę :slina:Dobry wybór tych felg bo i mnie sie takie podobają :tongue4: przerabiaj odrazu lampki na czarny środek tak jak u mnie a zobaczysz jaka będzie wtedy kosa. Powodzonka w dalszych planach :thumbup1:

P.s. co wsadziłeś w halo xenon czy led?? bo wydaję się takie białe światło

masz rację, wydaje się :D

halo w serii, nic nie zmieniałem ;)

Ta felga robi robotę, widziałem ją już kilka razy i zawsze mi się podobała, u Ciebie też wygląda mega dobrze... trzeba będzie się za taką rozejrzeć, ile można się utwierdzać :naughty: Zmiany na plus, wygląda coraz lepiej, tylko potwierdzam słowa kolegów co do łokcia - jeździłem z takim jakiś czas bo było w mojej A4 jak ją kupiłem, ale niedługo później zaczęło mocno skrzypieć, potem ułamał mi się przycisk, podkładałem gumki, stopery itp. ale to na dłuższą metę nie zdaje egzaminu i w końcu wsadziłem ori i teraz naprawdę nie mogę złego słowa powiedzieć :banan:

Temat dodaję do obserwowanych, fajna sztuka no i podobna do mojej dlatego jestem ciekaw co dalej będziesz robił :naughty:

łokieć też mnie zaczyna denerwować, ale ma zamiar dorwać ori razem z fotelami w skórze :D czekam tylko na jakąś fajną okazję na alledrogo i przypływ gotówki :D

Po weekendzie może ogarnę pare fotek, bo wrzuciłem dystanse i teraz jest kosa :banan:

ta kierownica to obszyta na nowo ?

tak, obszyta, kupiłem taką od jedego z forumowiczów