Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFB ] Jedna jakich (nie)wiele :) --> AntyTheft by Roman_Tyk !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jako, że wpadło mi trochę wolnego czasu, a na forum jestem już dość długo popisze trochę o moim oczku w głowie ;)

Auta szukałem jakieś 9 miesięcy.. ogólnie większość ulepów, a jak coś dobrego to cena nie dla mnie... ale w końcu 3 maja 2013 trafiłem to co chciałem :)

Auto od forumowego kolegi grzes1150 z okolic Rzeszowa.. Sprowadził je sam dla siebie w 2010 z przebiegiem ~175 tys.

image.jpg

Jak widać na focie Avant ;P to czego nie widać to 1.8T BFB rok 2004 z wyposarzenia..

- Quattro :)

- fotele sporty materiał

- grzane d*py

- tempomat

- xenon

- concert

- dekory rybia łuska

- hebel 312 + 288

- ...i nie wiele więcej jest ale to mi wystarcza :)

Grzesiu zrobił program na ~190hp tutaj wykresik:

wykres.png

Przesiadłem się z 105 konnego golfa IV więc jeździło się przyjemnie.. aczkolwiek po zajrzebniu do ECU zrobiony program okazał się crapem, wyzerowane masa map np:

- odcięcie doładowania przy przeładowaniu,

- wyzerowana SAI

- brak tempomatu

- brak ssania na zimnym..

- wtryski były z BEXa, ale nie potrafili ich skalibrowac..

z bonusów od Grześka była jeszcze przyciemka szyb :)

odkąd auto jest u mnie trochę się działo:

- Lipiec 2013 auto dostało LPG reduktor Lovato, Hany niebieskie, sterownik LpgTech

- Sierpien 2013 zrobiona klima, plyn wspomagania, plyn hamulcowy, oba łożyska z przodu (prawe zaczeło hałasowac) o wymianach oleju pisał nie będę :P

- Luty 2014 wpadł TIP + DP (przygotowania do zwiekszenia mocy :))

- Kwiecień 2014 wszystkie wahacze przód (niestety tu posugerowałem się opinia forumową, że MSy sa OK, jak dla mnie to crap i wyrzuce to w przyszłym roku)

- Maj 2014 FMIC 140x550x65 orurowanie 51mm nierdzewka

IMAG1027.jpg

-Czerwiec 2014 K03s ori po regeneracji i wtryski 420ccm z BAMa :

IMAG0987.jpg

Po tych zmianach przyszdeł czas na korektę programu zrobił to forumowy kolega Artur :) program robiony oczywiscie po logach.. turbo dmucha 176g/s wtryski skalibrowane, korekta lambdy bliska 0, tempomat wrócił, sondy powyłączane :)

po jakimś czasie we Wrocławiu pojawił się Gregor więc auto shamowane niestety ukrop był ogromny ale i tak jest nieźle:

wykres.png

to na razie tyle co przychodzi mi do głowy gdzieś w miedzy czasie jeszcze była wymiana oleju w skrzyni i dyfrze, zmiana filtra powietrza na wkladke K&N (nic to nie daje :D)

Co do planów:

- zaciski 320mm + klocki FDS te juz są muszę tylko dokupić tarcze OZta i na auto

- kolektor Hi -Flow już leży czeka na turbo..

- turbo bedzie w poniedziałek.. nowa hybdyda.. zeliwko 20% większe, łożyska z k04, utwardzona gruszka, i kółko z foty niżej

CNC.jpg

a tu jeszcze kolektor :

1415613149615.jpg

Na razie to chyba wszystko jak mi coś wpadnie do głowy jeszcze to napisze :)

Update:

wpadł stabilizator z RS4 B7 za 100 zł :D, szkoda ze nie było tyłu...

4864030063.jpg

zaciski dostały koloru.. czarny mat.. jak będzie 6cio tłok to się zrobi w kolor, na razie nie ma sie czym chwalić :P

DSC_0067.jpg

DSC_0068.jpg

no i na koniec rarytasik na skale Polski chyba :P moja hybrydka na bazie k03, celujemy w 500 koni :D

DSC_0070.jpg

6 luty 2015r

dzisiaj wpadło nowe sprzęgło z dwumasem komplecik z AWXa ponoć lepszy.. jak bede mial docisk w łapie to pomierze grubość blaszek docisku.

Przynajmniej będzie jasność :)

Żeby założyć heble brakowało tarczy w końcu wpadł Zimmerman sport do kompletu oplot HELa.

Dzięki Wandej za wszystko w sumie :D

DSC_0149.jpg

DSC_0126.jpg

20.02.2015:

po wstepnym strojeniu na 1.25 bara skonczyło się paliwo wpadły więc nowe wtryski 453ccm @ 3 bar

wtryski.jpg

Edytowane przez Imhotet

Opublikowano

Jest moc! :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

mały update w pierwszym poście ;) Turbinka doszła, wpadł stab i foty zacisków ale to nic ciekawego ;) w weekend turbo na auto i bedzie 500 koni jak nic

Opublikowano

heh, to Ty zgarnąłeś ten stabilizator z allegro :P

Opublikowano

Ładny Avant , widzę plany długofalowe jeśli chodzi o moc więc będzie sie działo :naughty:

Opublikowano
  • Autor

heh, to Ty zgarnąłeś ten stabilizator z allegro :P

hehe dokładnie to byłem ja :P ktos wrzucił tu na forum ze to "chyba" od RSa :P

Opublikowano

Da radę wycisnąć 500 koni ?

Opublikowano

no i na koniec rarytasik na skale Polski chyba :P moja hybrydka na bazie k03, celujemy w 500 koni :D

DSC_0070.jpg

No to trzymam kciuki :ph34r:

Opublikowano
  • Autor

no peffka 500 pęknie jak nic, z boosterem bede latał na 1/4

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Edytowane przez Imhotet

Opublikowano

w koncu pokazałes fure :P autko ogólnie ladne i zadbane ;) znam Grzeska i pamietam jak a4 byla jeszcze w jego posiadaniu ;) powodzenia z modami i czekamy na wynik :naughty:

Opublikowano

Jeszcze długa droga ale wiara i kasa oraz wiedza czynią cuda. Powodzenia i pochwal się dziełem sztuki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

mały update w pierwszym poście dwumas, tarcza, nowa DV :)

Opublikowano

Ile taka turbawka?

Opublikowano

Jak tam mody ?

Opublikowano

Cisza, pewnie do wiosny.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

ja wiem czy cisza.. zaloże sprzęgło będzie strojenie, narazie czekam jeszcze na TIPa 51mm bo Inkognito sie nie popisuje w tym względzie.

wlasnie sie dowiedzialem ze komplet z AWX nie podchodzi do 6 biegowej skrzyni... fajnie.. musze zamówic inne sprzęgło.

co do ceny turbawki to jak będą wyniki ile wydała to opowiem więcej szczegółów :)

sprzegło jednak pasuje co ciekawe okazało sięze skrzynie mam taka jak montowali w dislach (wiec czemu pasuje sprzeglo 228 a nie 240mm tęgie głowy tego nie wymysliły)

sprzęgło działa calkiem nieźle więc dostroiliśmy troche auto 1.25 bara do konca i skonczylo się paliwko...

szybko zatem przewertowałem internet i znalazłem we wro wtryski 453ccm na 3 barach :

wtryski.jpg

Edytowane przez Imhotet

Opublikowano

Ten gość dba o auto :kox: b5 przed liftem by kupił za tajle włożone do tej b6. Zero drutu :hi:

Opublikowano

Daj namiary na wtryski jak możesz. :wink:

Opublikowano
  • Autor

jakie potrzebujesz namiary ? numery ?

Opublikowano

I to i to. :decayed: