Rybens Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 Witam Ostatnio coraz bardziej skrzypi podłokietnik oryginalny. Macie jakieś sposoby żeby nie skrzypiał czy moze wymiana na nowy pomoże?? Pozdrawiam
jacek70 Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 Po co od razu wymiana, wystarczy nasmarować smarem silikonowym w sprayu i będzie ok.(tylko nie jakieś wd40 bo to nie smaruje tylko wysusza)
Rybens Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Opublikowano 30 Listopada 2014 Po co od razu wymiana, wystarczy nasmarować smarem silikonowym w sprayu i będzie ok.(tylko nie jakieś wd40 bo to nie smaruje tylko wysusza) On trzeszczy nawet jak ruszam a nie trzymam ręki na nim.i trzeszczy jak ruszam w poprzek nim mysle ze te zawiasy od klapy najbardziej trzeszczą. Gdzie to prysnac w tezawiasy od klapy czy gdzieś indziej?
Gość Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 Kolego, sprawdź czy pod łokciem - przy tunelu masz gumową, prostokątną uszczelkę . Jeśli nie to pewnie dlatego. jak cuś to mam 4 więc mogę Ci jedną ożenić.
greg2505 Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 Mam to samo ,wcześniej miałem szmaciany z b6 była cisza ,od momentu zmiany na skórzany z b7 skrzypi jak cholera ,wystarczy położyć lokieć ,wydaje mi się że skrzypi cała obudowa ocierając się o wkład
RicS3 Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 Mój też skrzypi jak trzymam na nim rękę, też może mieć na to wpływ brak tej uszczelki o której wspomniał R7 JAREK?
greg2505 Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 Muszę luknąć czy jest tam uszczelka
Gość Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 Poświęciłem się dla Was i odkręciłem swój łokieć Sprawdźcie czy macie tę gumę :
Rybens Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2014 R7 Jarek dzięki za poświecenie jeszcze jak mógłbyś napisać jak to odkręcic to było by super czyli jest szansa że to może nie skrzypieć... jeśli nie bedę miał uszczelki to się do Ciebie zgłosze Pozdro
Gość Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 jak odkręcić ? siadasz sobie na tylnej kanapie, wyjmujesz popielniczkę z tunelu oraz zaślepkę pod popielniczką i widzisz przy tunelu metalową "nogę" z podłokietnika i w centralnym jej miejscu jest śruba. odkręcasz ją kluczem 13-stką i cały podłokietnik wyjmujesz do góry. dwie minuty roboty. Może po prostu masz tę śrubę słabo dokręconą i dlatego skrzypi Rybens ? zbadaj temat.
Rybens Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2014 dzięki za podpowiedzi ide to sprawdzic napisze co i jak witam sprawdzilem i mam ta uszczelke natomiast trzeszczy mi jeszcze poprostu klapka jak sie nia rusza wpoprzek. macie na tą klapke jakies pomysly prysnąłem tam silikon jest lepiej ale nie do końca... troche filcu tez wlozylem ale to są półsrodki wiec nie bardzo...
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 ale trzeszczy przy zawiasach czy trzeszczy sama klapka zamykania ?
Rybens Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2014 ale trzeszczy przy zawiasach czy trzeszczy sama klapka zamykania ? przy zawiasach wlasnie...
marekg Opublikowano 19 Marca 2015 Opublikowano 19 Marca 2015 Radio podgłośnić. Bo ja już nie mam siły i ochoty na wygłuszanie coraz bardziej rozklekotanego wnętrza.
marcin4x4 Opublikowano 13 Lipca 2015 Opublikowano 13 Lipca 2015 Audi a trzeszczy bardziej niż golf... dołączam do klubu wq...
Rekomendowane odpowiedzi