Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nawigacja RNS-E zwykła czy ledowa, różnice - softy - info

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak można wymienić ale koszt to kolejne 250-300 zł

Opublikowano

A funkcje takiego radia są takie same?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie jak odróżnić (po numerach) zwykłego od leda ?

Numer 8e0 035 192 T jaki to będzie ?

O co chodzi z tym że ledowy ma gorszy dźwięk, podobno dół radia tam gdzie jest sekcja audio jest taka sama jak w zwykłym.

Opublikowano

ten którego nr podałeś to rns-e zwykły ledowe moją końcówki 193. Dół jest podobny ale trochę inaczej zbudowany i płyta tam gdzie jest procesor i pamięci jest zupełnie inna. Jest zbudowana zupełnie inaczej przez co jest szybsza.

Opublikowano

Panowie jak odróżnić (po numerach) zwykłego od leda ?

Numer 8e0 035 192 T jaki to będzie ?

O co chodzi z tym że ledowy ma gorszy dźwięk, podobno dół radia tam gdzie jest sekcja audio jest taka sama jak w zwykłym.

ledowy nie będzie nigdy miał indexy zaczynającego się od 8E0 bo to index dla A4 B6/B7 gdzie ta navi nigdy nie wystepowała.

Początek 8P0 lub 3R0 i nr 193 na końcu to ledowce

Opublikowano

Dzwoniłem do seata i podali mi numer z exeo 3R0 035 192 i że niby tylko taki numer im figuruje, czyli nie z końcówką 193. W exeo chyba tylko ledowe były ?

O rozmowie w audi Wrocław nie wspomnę tam nic nie potrafili ustalić. Niestety mój rns-e wyszedł wraz z instalacją i teraz próbuję odtworzyć to co miałem.

Opublikowano

seat podobno właśnie tak oznaczał ledy innych navi exeo nie miał w przypadku leda z audi były dwa lifty na początku zwykła navi z przyciskiem cd/tv później dalej cd/tv ale z chromowanymi pokrętłami i na końcu pokrętła chrom i pojawił się przycisk media

Opublikowano

Ok to może inaczej o jakim numerze mam ewentualnie zamówić rns-e aby było ledowe ? W aso Wrocław nie wiedzą, mają tylko numer tego co było fabrycznie w tym aucie (zwykły nie led) i tylko to mi oferują.

Dodatkowo pytanie czy ktoś wie jak wygląda procedura zwrotu starej nawigacji ? Jest taka możliwość i wtedy cena jest niższa.

Opublikowano

Szukaj z a3 początek 8P0 035 193 to jest ledowa wersja z a3. Jak wiadomo a4 B6/7 nie miały nigdy ledowej więc albo kupujesz z a3 i przekładasz frontowy panel lub szukasz z seata exeo z tym że exeo jest sporo droższy. O zwrocie starej navi nigdy nie słyszałem mogą ci ewentualnie sprzedać nową ale żeby brali starą i obniżali ceną nigdy nie słyszałem no i ile jeśli jest taka opcja to ile ta cena jest wtedy niższa bo wydaje mi się że zaoferują grosze więc lepiej sprzedać starą i kupić drugą.

Opublikowano

Jak wiadomo cena nowej to koszmarna kwota ale jest pewność że jest legalna. Obniżka przy zwrocie starej to ok 5000zł.

Reasumując jak chce się ledową to:

1. szukamy z a3 i przekładamy front aby pasowało do a4, czyli trzeba mieć dwie nawigacje

2. szukamy z exeo i tutaj jest numer 3r0 035 192, cena nowej (tylko ledowe były) w seacie w porównaniu z ceną nowej zwykłej w audi jest wyższa o 450zł.

W b7 cabrio chyba wchodzi radio z a3 ?

Edytowane przez airbob

Opublikowano

nigdy bym nie dał za rns-e 5000 musiał bym oszaleć :kox: sam front można kupić za 150 zł więc po co dwie navi ? W B7 cabrio jest taka sama jak B6/7 taki sam front. Na Allegro gość od ponad roku buja się z nową navi za 4500 zł i co kilka miesięcy cena spada jak dojdzie do 2500 to może ją sprzeda ale potrwa to jeszcze ze 2 lata :decayed: .

Opublikowano

No nikt nie twierdzi że nowa nawi jest warta pieniędzy jakie żądają w serwisie. O 5000 to masz taniej jak zdajesz starą, cena wyjściowa to 15000 :facepalm: . Co innego płacić a co innego jak ubezpieczenie może pokryć koszta.

Czyli w cabrio też nie było leda ?

Opublikowano

led tylko w exeo i a3

nie tylko ale to najpopularniejsze opcje. RNS-e Media był też w Audi TT oraz Lambo Gallardo

Edytowane przez turzol

Opublikowano

audi tt ma całkiem inną konstrukcje a navi z lambo praktycznie niedostępne w normalnych pieniądzach.

Opublikowano

Ten człowiek co sprzedaje za te 4500 (chyba o niego chodzi) to ma 8e0 035 193a. Wiem że była mowa że w a4 nie było led w takim razie czy to jest zwykła (nie led) tylko nowsza, niż ta z końcówką 192 ? Wiadomo jaka jest różnica ?

Opublikowano

Ok to może inaczej o jakim numerze mam ewentualnie zamówić rns-e aby było ledowe ? W aso Wrocław nie wiedzą, mają tylko numer tego co było fabrycznie w tym aucie (zwykły nie led) i tylko to mi oferują.

Dodatkowo pytanie czy ktoś wie jak wygląda procedura zwrotu starej nawigacji ? Jest taka możliwość i wtedy cena jest niższa.

Pewnie dlatego, bo tak jest dla nich najprościej, porażka. :facepalm:

Panowie nie zgodzę się z wami, że nie było leda z początkiem 8E0, bo w Etce Navi z takim numer występuje. Obecnie nawet jest już RNS-E z 8E0035194AX i zastąpiła 8E0035193X, przed nią było jeszcze kilka z literkami na końcu, a pierwsza oczywiście była 8E0035193.

A kolega wyraźnie chciał navi z serwisu, więc niech ich ciśnie :wink:

RNS_E_Media.jpg

Opublikowano

nawigacja z końcówką x to wersje pogwarancyjne czyli było coś uszkodzone i zostały zaadaptowane pod 8E0

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że przez prawie trzy lata występowała 8E0035193 :wink:

RNS_E_Media2.jpg

i ją zastąpiła 193X, nawet jeśli jest to wersja pogwarancyjna a później zastępuje ją 194 AX.

Wiadomo też że były starsze wersje 192 KX QX RX CX TX, i te wszystkie zastępuje od 2013r. 194 X :wink:

Edytowane przez Bromchit