Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nawigacja RNS-E zwykła czy ledowa, różnice - softy - info

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niby tak ale ja nie widziałem ledowej 8E0 zwykłe tak ledowej nigdy albo led w wersji 8E0 był sporą dopłatą albo nie był dostępny w eu

Opublikowano

Pewnie jest tak jak piszesz za sporą dopłatą i to w małej liczbie aut, zważywszy że zaczęła występować w 2007r.

Edytowane przez Bromchit

Opublikowano

No to nam się narobiło tych nawigacji. Ciekawe czy te zmiany są związane z rzeczywistymi zmianami konstrukcyjnymi czy może ze zmianami w sofcie lub ze względu na pochodzenie radia (poserwisowe).

Z tego co mi podawali w serwisie to nawigacje figurujące w ofercie z dodatkowym X to są w tej opcji zwrotu starej uszkodzonej. Czyli ....193A jest normalna cena a ...193AX to cena ze zwrotem starej nawigacji. Potwierdzeniem tego jest zdjęcie jakie wstawił kolega Bromchit. Cena takiej nawigacji z X oscyluje ok 10000 czyli o 5000 taniej niż normalna cena.

Czy możecie potwierdzić że nawigacja 8e0035193a to wersja ledowa ? Bo jak widać etka tego nie uściśla.

Opublikowano

na 100% wersja z x na końcu nie jest wersją za wymianę tylko jest to navi które wróciła do producenta została naprawiona i została odesłana klientowi tak oznacza servis aisin navi po serwisowe. Co do nr 8E0 to nie był bym pewien że jest to nawigacja ledowa bo led wyszedł dopiero w 2010 r a wg etki w 2007 co jest błędne. W 2007 roku był poprawa czytników bo miały wady lasera a nie premiera leda.

Opublikowano

pierwszy led to 2010

Na screenie z Etki który wrzuciłem jest listopad 2007 :wink:, a w rzeczywistości nie wiem jak to było.

Proszę link do navi 8E0035193T:

http://jku.com.au/brand-new-genuine-audi-rs4-s4-a4-led-rns-e-rnse-navigation-plus-oem-8e0035193.html#!prettyPhoto

Edytowane przez Bromchit

Opublikowano

Jak widać Audi robiło różne cuda ale w 2007 na 100% nie było leda z linku wynika że navi jest przeznaczona do aut z lat 04/09 nie ma daty produkcji.

Opublikowano

Hmmm z tym X to dziwna sprawa. Zwróciłeś uwagę na cenę ? I w audi i w VW mówili mi to samo na temat tego X. Widziałem na monitorze różnice w cenie, w zależności czy był tam ten X czy nie.

Opublikowano

tak wersji z x jestem pewny są to navi po naprawie gwarancyjnej u producenta, miałem kilka takich navi i są tam naklejane nowe naklejki na stare z tym właśnie x-em a w zawartości pamięci i przy sprawdzaniu vag tego nie widać x widoczny jest tylko na naklejce

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, mam dodatkowe pytanie, kupiłem navi od A3 w wersji Led za dobre pieniądze z chromowanymi pokrętłami i chce ją wsadzić do mojej A4 B7. Ale nie pasuje ramka, a od A4 nie mogę nigdzie znaleźć. Może macie jakieś źródło, z którego mógłbym skorzystać i kupić taką ramkę? Dodatkowo mam pytanie czy ramka jest sprzedawana razem z przyciskami czy można gołą ramkę bez przycisków kupic? może jakiś numer seryjny ramki macie?

pozdrawiam

Piotrek

Opublikowano

ramka niedostępna jako element zamienny nowy jedynie demobil lub kupno drugiej navi i zmiana

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ledowy odczytuje większej pojemności karty pamięci, jest szybszy, ładniejszą ma grafikę a jedyny minus to że ma gorszy dźwięk :wink:

ja jestem swiezy z RNS-e mam zwyklego od wczoraj i jeśli chodzi o dźwięk to wydaje mi sie że symphony II grało lepiej mam podmieniony wzmacniacz na Bose oraz subwoofer i w symphony bas na max i nie zgrzytało a teraz troszkę basu po za tym tylko są dwie regulacje sopran i bas, jest głośniej ale dźwięk gorszy i nie wiem co zrobić czy głośniki wymienić na jakieś inne

Opublikowano

Czyli a wsadziłeś wzmacniacz Bose a głośniki jakie ? Nie Bose? to masz odpowiedź dlaczego może nie chodzić tak jak powinno

Opublikowano

Czyli a wsadziłeś wzmacniacz Bose a głośniki jakie ? Nie Bose? to masz odpowiedź dlaczego może nie chodzić tak jak powinno

jutro podmienie glosniki w tyle na bose i sie okaze :)

Opublikowano

I jak po podmianie ?

Opublikowano

I jak po podmianie ?

w tyle miałem bose a do przodu wsadziłem jeden bose od kierowcy i w zasadzie różnicy nie ma, wiązkę mam jeszcze z harmana czyli wzmacniacz obsługuje tył, dzwięk jes fajny nie mogę jedynie podkręcać basu za mocno ewentualnie glosno nie sluchac muzyki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie , mam pytanko przymierzam sie do kupna RNS -E i chce zapytac czy wystarczy sam taki adapter do podłączenia rns http://allegro.pl/zlacze-iso-adapter-plug-play-audi-rns-e-i5692886403.htmli kodowanie ?? dodam ze wczesniej miałem Audi symphony obecnie mam RNS-DX .

Opublikowano

tak plus odpowiednie kodowanie cany z licznika do navi i jeszcze kilka zmian i hula

Opublikowano

No ok ale poco mam ciagnac cany jak miałem wczesniej Symphony to chyba cany były a w tej RNS DX niewyswietla mi info radia na fisie bo niemam Tunera , niebęde montował tunera jak Bedzie RNS-E ona chyba niepotzrbuje tunera zeby wyswietlało sie info radia na fisie . a tak propo moze mi podpowiesz jak zrobic to kodowanioe i czy vagiem 311 to zrobie czy musze miec VCDS ?? A tak namarginesie to RNS E idzie ponoc po linia-k , skad mam pociagnac ten przewód ta LINIE-K.??

Edytowane przez razor37

Opublikowano

do rns-e wystarczy vcds lite działa na kablu od zwykłego vag coma. Z symphony było info na fis ? linia k to diagnostyka podepnij sie gdziekolwiek nawet do gniazda podciagnij kabel ale ty masz na pewno linie k