Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

TUNGSRAM H7 MEGALIGHT ULTRA +90%

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów.

Mam zamiar wymienić sobie na dniach żarówki (światła mijania H7)

Ktoś mi polecił tą firmę:

TUNGSRAM H7 MEGALIGHT ULTRA +90% pierwszy raz o nich słyszę - ponoć dobre i nie drogie.

Mam obecnie tak OSRAM NIGHT BREAKER UNLIMITED H7 (110) ale przekładam je na "długie" bo ostatnio w nocy często mi migają inni kierowcy - wygląda na to, że może za mocne są.

Może ktoś już z kolegów słyszał o tych żarówkach albo ma je w samochodzie ?

Opublikowano

mi też je polecano ale się nie zdecydowałem i zapodałem osram cool blue intense w długie do bixenonów

Opublikowano

Tez mam takie same, tzn. Osram i świecą calkiem calkiem.

Masz zwykle klosze czy soczewki? - bo jesli soczewki, to powinno ładnie świecić, moze to nie problem żarówek a ustawienia lamp?

Mi jeszcze nikt nie mrugal.

Druga sprawa to, nic nie wkurza jak ala ksenony wlozone w zwykle lampy gdzie wali po oczach rozszczepionym światłem, jeszcze na niebiesko.

Wysyłane z mojego X10i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

Mam zwykłe lampy, czy źle to raczej nie, w żarówkach jest taki "cypel, prostokąt" foto, w zwykłych lampach skierowany jest ona na dół czy do góry? Zresztą jak wsadzi się żarówkę nieprawidłowo to raczej ne powinna pasować.

image.jpg

Opublikowano

Żarówka pasuje tylko w jednej pozycji, inaczej nie założysz. Co do żarówek to są jeszcze Tungsram +120.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie w zwykłych lampach pasuje żarówka "cyplem" w dół. Próbowałem inaczej ale nie chce wejść. Czytałem, że już są +120, jednak +90 już zamówione jutro pewnie przyjdą to wymienię i zobaczymy co są warte :)

Opublikowano

Mam zwykłe lampy, czy źle to raczej nie, w żarówkach jest taki "cypel, prostokąt" foto, w zwykłych lampach skierowany jest ona na dół czy do góry?

Ja też mam zwykłe tzn. soczewkowe, ale ten element skierowany do góry.

Każda żarówka ma tak: im więcej mocy, tym krótsza żywotność.

Sprawdź na opakowaniu, może lepiej świeci, ale za to 2x wymieniasz ;)

Opublikowano

Moim zdaniem mrugali Ci przez źle ustawione światła, a nie za zbyt mocne żarówki. Daj znać, jakie wrażenia z nowych żarówek.

Dziś mi padła jedna żarówka Osram NB po roku. Druga pewnie zaraz też poleci i zainteresował mnie ten temat, ale... Jak zobaczyłem cenę kompletu za Tungsram H7 Megalight Ultra +120%, to trochę kosztują, ale i tak o połowę mniej niż NB.

Edytowane przez nitroo

Opublikowano

Jeździć ktoś z tymi żarówkami Tungatram ?warto to kupic?bo widziałem zestaw za 60zl.

Opublikowano

Ja mam u siebie TUNGSRAM H7 MEGALIGHT ULTRA +50% już 3 miesiące i jest wszystko ok. U kolegi jeździły w aucie 3 lata zanim się spaliły. Miałem kupić te +90% lub +120% ale ze względu na żywotność odpuściłem. Dajcie znać jaka jest różnica tych +120% do standardowych, czy widoczność jest na tyle lepsza żeby wymieniać je np raz na rok gdyby się paliły?

Opublikowano

No właśnie, dajcie znać, bo sam jestem ciekaw :)

Opublikowano

Mam zwykłe lampy, czy źle to raczej nie, w żarówkach jest taki "cypel, prostokąt" foto, w zwykłych lampach skierowany jest ona na dół czy do góry?

Ja też mam zwykłe tzn. soczewkowe, ale ten element skierowany do góry.

;)

Jeżeli masz na odwrót niż wszyscy to może masz obrócone odbłysniki.

Często tak jest ze u góry matowieje i być może poprzedni właściciel nie chciał regenerować i może odwrocił te odbłysniki żeby znów lepiej świeciło.

Opublikowano

Jeżeli masz na odwrót niż wszyscy to może masz obrócone odbłysniki.

Często tak jest ze u góry matowieje i być może poprzedni właściciel nie chciał regenerować i może odwrocił te odbłysniki żeby znów lepiej świeciło.

Ja mam wszystko na odwrót, dlatego jezdze anglikiem... :D

Opublikowano

Juz drugim autem jeżdżę na tungsramach tyle ze plus 70.

Zasada jest prosta - im wiekszy plus tym cienszy drucik swiecacy i tym szybciej sie przepala. A te co mam sa super, komplet kosztuje około 45zl i swieca dobrze, sa godna alternatywa dla firmowych szumnie brzmiacych zarowek. Polecam