pawlo0912 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Witam jestem tu nowy zakupiłem audi a4 b5 1,8 ADR z 95r.Pojawił sie problem z obrotami odpalajac ja jak zimna utrzymuje obroty do 1200 pózniej zejda do 900 jednak jezeli złapie juz temperatury i dochodzi do 60 stopni oraz po wyżej trzyma cały czas 1400,1500.Szczerze powiedziawszy nie wiem co jest pierwszy zakup audi wiec jestem zielony.Moze z was ktos mial taki przypadek.Z góry dziękuje za odp.Pozdrawiam.. Edytowane 3 Grudnia 2014 przez pawlo0912
dam-in Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Na początek odpiął bym akumulator na kilka minut. Potem podłączyć spowrotem, odpalić auto i przez parę minut nie dotykać pedału gazu. No i standardowo podpiąć VAG.
pawlo0912 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2014 Na początek odpiął bym akumulator na kilka minut. Potem podłączyć spowrotem, odpalić auto i przez parę minut nie dotykać pedału gazu. No i standardowo podpiąć VAG. OK zaraz zejde i odepnę aku.Co po twojej mysli jest nie tak?
Grzes A4 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Może przepustnica co się przycina i wypadało by ją wyczyścić
pawlo0912 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2014 Może przepustnica co się przycina i wypadało by ją wyczyścić zaraz ide odepne aku... oraz wyczyszcze przepustnice i zobacze
jacek70 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zrób czyszczenie i adaptacje przepustnicy i zobaczysz co będzie. Na pewno nie zaszkodzi.
pawlo0912 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zrób czyszczenie i adaptacje przepustnicy i zobaczysz co będzie. Na pewno nie zaszkodzi. Słuchajcie czysciłem przepustnicę srodkiem do gazników i przepustnic robiłem tą adaptację z opisu z netu i nadal to samo po złapaniu temperatury automatycznie obroty wchodzą na 1400 i tak trzymaja.Może jutro całkowicie odkrecę przepustnicę i dokładnie na stole ją wyczyszczę.
jacek70 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 No ja myślałem o czyszczeniu na stole. Sprawdź też sondę.
pawlo0912 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2014 No ja myślałem o czyszczeniu na stole. Sprawdź też sondę. Jacek70 jak sprawdzić sonde?
Grzes A4 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Wykrec. No coś szybko ci poszło trzeba ja wyjąć i dokładnie umyć zero pod środków. Tylko ze nie wiem czy to ma sens bo po małym czyszczeniu powinna być jakaś różnica. Skoro nasz 95r to nasz linkę gazu może ona się przycina ale to też chyba nie bo powinna odrazu się ciąć a nie po rozgrzaniu
pawlo0912 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2014 Wykrec. No coś szybko ci poszło trzeba ja wyjąć i dokładnie umyć zero pod środków. Tylko ze nie wiem czy to ma sens bo po małym czyszczeniu powinna być jakaś różnica. Skoro nasz 95r to nasz linkę gazu może ona się przycina ale to też chyba nie bo powinna odrazu się ciąć a nie po rozgrzaniu Jutro całkowicie ja odkrecę i wyczyszcze jeszcze raz dokładnie.Jak to nie pomoże to wybiorę sie by podłaczyc audi pod kompa.A mam jeszcze jedno pytanie w dolocie przed przepustnicą było coś w postaci smaru lub oleju co to moze byc?
dam-in Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Kolego spróbuj odpiąć przepływomierz i odpal samochód. Zobacz czy będzie jakaś różnica.
pawlo0912 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2014 Kolego spróbuj odpiąć przepływomierz i odpal samochód. Zobacz czy będzie jakaś różnica. wyczysciłem przepustnice dokładnie zrobiłem ta adaptację kluczyka i to samo.Ale cos mnie tkneło i odpiołem przepływkę wtedy obroty spadły i falowały w granicy 900,1100 czy to wina tej przepływki?
Grzes A4 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Opublikowano 4 Grudnia 2014 To już ogarniesz tylko pod vagiem musisz sprawdzić ile ma. Bo czyszczenie pomoże krótkotrwale Wiec moja rada dala xi tylko nie potrzebna robotę no ale to Napewno nie zaszkodzi
pawlo0912 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2014 To już ogarniesz tylko pod vagiem musisz sprawdzić ile ma. Bo czyszczenie pomoże krótkotrwale Wiec moja rada dala xi tylko nie potrzebna robotę no ale to Napewno nie zaszkodzi Byłem podlączyć pod kompa okazalo sie czujnik nastawienia przepustnicy mechanik robił adaptacje kompem jednak z twierdził ze nie dziala ten silniczek który ustawia cos takiego ja sie nie znam dokładnie.
Grzes A4 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Czyli jednak przepustnica zapytam tu i tam czy ktoś będzie miał....
jacek70 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Opublikowano 4 Grudnia 2014 A czy jak włączysz zapłon to słychać w przepustnicy że się ustawia a potem jest charakterystyczne kliknięcie? Jeśli tego niema to padła ewentualnie brak sterowania.
pawlo0912 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2014 A czy jak włączysz zapłon to słychać w przepustnicy że się ustawia a potem jest charakterystyczne kliknięcie? Jeśli tego niema to padła ewentualnie brak sterowania. Słychac w niej brzęczenie ale klikniecia nie słychac zadnego.A jak sprawdzic czy jest sterowanie? Czyli jednak przepustnica zapytam tu i tam czy ktoś będzie miał.... Bedę w dzięczny szukałem w mojej okolicy i jak narazie nie ma takiej maja ale po lifcie.Został mi jeszcze jeden recykling aut jutro zobaczę czy maja. A czy jak włączysz zapłon to słychać w przepustnicy że się ustawia a potem jest charakterystyczne kliknięcie? Jeśli tego niema to padła ewentualnie brak sterowania. Słychac w niej brzęczenie ale klikniecia nie słychac zadnego.A jak sprawdzic czy jest sterowanie? Czyli jednak przepustnica zapytam tu i tam czy ktoś będzie miał.... Bedę w dzięczny szukałem w mojej okolicy i jak narazie nie ma takiej maja ale po lifcie.Został mi jeszcze jeden recykling aut jutro zobaczę czy maja. Panowie byłem raz jeszcze spróbowac zrobic tą adaptację,słychać jest brzeczenie kilka sekund i cisza tak jak by sie ustawiała.Jednak obroty cały czas 1400,coś pewnie z tym nastawinikiem w przepustnicy.Jutro zmienię przepustnicę ,wydaje mi sie ze cos jednak z nia jest nie tak. A wy jak myślicie?
Rekomendowane odpowiedzi