Roboform550 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Każdy ma swoje zasady odnośnie LPG. Ja mam takie a nie inne w kwestii temperatury. Ustawiam min. 30 stopni...na instalację jest 2 lata gwarancji bez limitu km. Warunek przeglądy co 10 000 km. Jak to komuś nie pasuje trudno...może ustawić sobie i 20 stopni i przeglądów nie robić. Jak się coś wys*a to pretensje do siebie. Naprawić można/wymienić ale już odpłatnie. Co do wskazań na fisie. Jeżeli przed montażem średnia była powiedzmy 7,8 do 8 litrów a po montażu jest 10 litrów to albo instalacja źle skalibrowana i nieprawidłowo ustawiona albo kierownik mocniej ciśnie pedał gazu bo taniej jest. Fis w a4 można sobie delikatnie skalibrować wyjściowo jest przelicznik (mnożnik) 1 a można dać 0.85 lub 1.15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cwiara Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 U mnie instalka kme przeglady co 10kkm , elpigaz co 15kkm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczi Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Staram się jechać tak samo jak kiedyś i te średnie spalanie na lpg nie maleje. Hmm może na pierwszym przeglądzie to zrobia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roboform550 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 BFB ma sondę szerokopasmową także można to fajnie wystroić...ja mam Q-box, Keihin żółty, kme tur twin quattro 200KM 300NM Spalanie realne wychodzi od 11.5 do 12.5 litra LPG na fisie mam średnią ok 6 litrów...a powodem tego est to, że wtryski benzynowe mam 535-tki założone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekml Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 tzn. masz zle zkalibrowane wtryski w ECU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vassyli Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Ja trochę tak pośmigam do tego pierwszego przeglądu i zobaczę jak te spalanie będzie się miało do przejechanych kilometrów . Potem albo korektę na fisie zrobi albo gazownik zrobi korektę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roboform550 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Wtryski sa dobrze saklibrowane...na fisie pokazuje spalanie wyliczone na podstawie czasu wtrysku. Ja w idlu na rozgrzanym silnilu mam 1.6 - 1.8 ms. A max. Okolo 12 ms gdzie seria ma ok. 2.5 do 16-17 ms. Tunerowi nie chcialo sie tylko przelicznila ustawic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vassyli Opublikowano 16 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zapytam go czy poprawi to , skoro mówisz że idzie to ustawić a swoją drogą można to w vcds sprawdzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreczi Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Vassyli jak tam po pierwszym przeglądzie? Mi dziś powiedział aby nie patrzyc fis bo i tak spalanie nie będzie rzeczywiste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vassyli Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Ja jeszcze nie byłem. Dopiero jak da rade to we wtorek pojade. Bo na swieta i sylwka zrobię duuuzo km wiec muszę przed swietami podjechać na przegląd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi