oprych Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Dodatkowa siatka na drobiazgiJadąc ostatnio A6 C6 zauważyłem że przestrzeń pasażera posiada siatkę na .... coś co może sobie tam leżakować więc zapaliła się żaróweczka aby to przeszczepić do mojego wozidła osłonaNR - 8P1 861 690i elementu z siatką ale niestety nie znalazłem na nim żadnego numeru siatka składa się z dwóch elementów - które są montowane ze sobą na wcisk i to dość mocno Znalazłem taką siatkę w tunelu z A3- jest przymocowane na nitach( jeżeli dorwiecie tunel powiedzmy z A3 lub A6 to należy od wewnętrznej strony podgrzać zapalniczka a od zewnętrze strony ciągnąć do siebie jak już uwolnicie siatkę to moja rada nie odcinajcie nitów tylko je przetnijcie np:brzeszczotem będzie łatwiej wyciągnąć je z mocowania) przycięty nit osłonaNR - 8P1 861 690i elementu z siatką ale niestety nie znalazłem na nim żadnego numeruElementy potrzebne do wykonania przeszczepu: siatka z osłonąnr - 8P1 861 690 5x nit aluminiowy zrywany 4x15 mm ja miałem pod ręką akurat takie ale można zastosować inne długości ale to już sami zweryfikujecie 5x podkładka oczko 4mm( ja użyłem podkładek z gumą - dostępne w każdym sklepie budowlanym 5x nit kaletniczy ( nie są konieczne - ja je zastosowałem ) podkładka z gumą z lewej zwykła podkładka nitownica a więc zaczynamy: 1. jeżeli już mamy rozdzieloną siatkę od osłony - na początek usuwany zaślepkę śruby tunelu- odkręcamy śrubkę aby było wygodniej podłożyć podkładkę2. wybieramy miejsce montażu 3. zaznaczamy pierwszą dziurkę i do dzieła 4. jest dziura to wkładamy w nią od zew. strony nit kaletniczy i tak postępujemy z każdym zaznaczonym miejscem na dziuryjak już mamy dziury wywiercone i są na swoim miejscu nity Kal. 5. wkładamy Nit Aluminiowy w osłonę i pakujemy to w dziurę a od wewnętrznej strony zakładamy na nit podkładkę z oczkiem i zaciskamy na pół gwizdka i tak postępujemy z każdą dziurką - będzie nam łatwiej kontrolować i manewrować siatka podczas wkładania w pozostałe dziurki nityzaciskamy nity z czuciem6. jeżeli już pozaciskamy z odpowiednią siłą wszystkie nity to pakujemy osłonę i wciskamy ją na swoje miejsce efekt końcowy 7. przykręcamy tunel i zakładamy zaślepkę tunelu Edytowane 5 Grudnia 2014 przez oprych
Marynarz____ Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Kurcze sam pomysł i wykonanie fajne, ale jakoś mi nie leży miejsce montażu na tym przetłoczeniu, trochę wygląda jak druciarstwo nie ma może mniejszej siatki z innego modelu audi lub koncernu Vw??
oprych Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) nie wiem czy jest mniejsza nie szukałem dorwałem taką , ale powiem Ci ze ta tez do takich wielkich nie należy można było by zamontować ją NA przetłoczeniu ale w takim wypadku będzie pod kątem co fajnie nie wygląda Edytowane 5 Grudnia 2014 przez oprych
Robero321 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Szukałem czegoś takiego do bagażnika. Dzięki numerkom wiem czego szukać Dzięki
oprych Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2014 No fakt do bagażnika tez można zastosować Jakby jeszcze te siateczki miały swoje lustrzane odbicie na prawą i lewa stronę to można by było zrobić komplet na 2 strony
Lukasz_N Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Avant nie mial tego w standardzie w lewym boczku?
Robero321 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 No fakt do bagażnika tez można zastosować Jakby jeszcze te siateczki miały swoje lustrzane odbicie na prawą i lewa stronę to można by było zrobić komplet na 2 strony a co za problem zamontować na lewej lub prawej stronie ? Avant nie mial tego w standardzie w lewym boczku? nie wszystkie to miały ja akurat chce coś takiego do sedana
laki83 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 ja juz tez dawno o tym myslałem bo u kumpla w a3 to widziałem ale właśnie to przetłoczenie na tunelu mnie jakoś odwiodło od tego pomysłu.w a3 to wyglada ekstra
oprych Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2014 Jutro wrzucę zdjęcie miejsca montażu w a3 o ile się nie mylę to tez jest na przetloczeniu Tu jest nr aukcji 4825534436 widać przetloczenie
Marynarz____ Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 no właśnie widzę że w A3 też jest przetłoczenie i na nim ta siatka...
laki83 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 tyle że te proste przetłoczenie w a3 jakoś do mnie bardziej przemawia niz te w a4.juz tak sie zastanawiałem czy nie dać tego do bagaznika.gdzies tam z boku
oprych Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2015 W bagaju tez mam prawa I lewa strona
karol18183 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 minus jest taki ze co kolwiek bedzie tam lezalo bedzie niszczyc tunel a wiemy jakie w a4 slabe sa elementy plastikowe po czasie moze tam wygladac nie fajnie ale generlanie fajny pomysl
oprych Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2015 Ja tam trzymam paczkę chusteczek higienicznych bo zawsze miałem problem aby ją zlokalizować
Rekomendowane odpowiedzi