Skocz do zawartości
IGNOROWANY

1.8t AMB czy pasowały silnik o innym kodzie silnika ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

MAm taki problem mianowicie uszkodziłem silnik tj. 1.8T AMB 170 km i mechanik stwierdził że romont kapitalny przewyzszy koszty zakupu innego silnika(słupka), jednak problem polega na tym żę oznaczenie silnika AMB sprawia że jest on trudno dostępny czy istnieje możliwość zamontowania silnika np BFB albo podobnego ??

Opublikowano

A to czasem nie jest tak, że AMB to amełykańska wersja ANB różniąca się tylko innym programem?

Opublikowano

Nie ma znaczenia jaki założysz silnik jeśli założysz razem z kompem. Nie wiem tylko co z licznikiem czy komp ma na niego jakiś wpływ.

Opublikowano

Licznik to najmniejszy problem bo może nawet zostać ten sam kod.

xxx?x: Ilość cylindrów / xxx?x: Cylinder

4 – 4-cylindry / 4-Cylinder

6 – 6-cylindry / 6-Cylinder

8 – 8-cylindry / 8-Cylinder

xxxx?: Silnik / Engine

0 – TDI / TDI-Engine

2 – 4-cylindrowy i 6-cylindrowy benzynowy / 4-Cylinder and 6-Cylinder Gasoline-Engine

3 – 8-cylindrowy benzynowy / 8-Cylinder Gasoline-Engine

4 – Silnik z Turbo / Turbo-Engine (from MY 2000)

Opublikowano

Obojętnie jaki blok i głowice wlozysz, o ile osprzęt zostanie stary, wszystko będzie smigac ogólnie rzecz biorąc

Opublikowano

Bo generalnie obawiam się zeby po zakupie nie okazalo sie ze będa inaczej mocowania albo np rozstaw śrub.

A to czasem nie jest tak, że AMB to amełykańska wersja ANB różniąca się tylko innym programem?

No właśnie nie wiem i trudno gdziekolwiek znaleść info na ten temat

Opublikowano

jakie mocowania, jaki rozstaw srub?

w b6 kazde 1.8t mialo praktycznie ten sam slupek, licznik ani inne elementy osprzetu nie maja nic do tego czy bedzie dzialac czy nie

Opublikowano

jakie mocowania, jaki rozstaw srub?

w b6 kazde 1.8t mialo praktycznie ten sam slupek, licznik ani inne elementy osprzetu nie maja nic do tego czy bedzie dzialac czy nie

Nie wiem dlatego pytam żeby babola nie zrobić i kasy w bloto nie wyrzucic :)

Opublikowano

nie ma opcji ale mimo wszystko ja bym zbadal co jest w twoim nie tak ewentualnie co sie da to bym ratowal

Opublikowano

ja mam taki silnik na sprzedaż 1.8T 170km o oznaczeniu AMB myśle ze cena do dogadania