bziku Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Witam, Czy ktoś może przerabiał temat montażu lamp LED tył sedan z wersji USA do naszych EU. Problem tkwi w kierunkach, w których są czerwone ledy. Ponoć można podłączyć żarówki lub wymienić ledy na pomarańczowe ?
lesjagl Opublikowano 13 Grudnia 2014 Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Witam Zmieniam ledy usa z tyłu na led eu i co dalej? Wystarczy je wpiąć w kostki i będą śmigać czy coś trzeba w nich mieszać, a może kodowaniem? Edytowane 14 Grudnia 2014 przez lesjagl
wrclaguna Opublikowano 14 Grudnia 2014 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Oprocz wtyk i instalacji trzeba zakodowac a to nie takie proste, jakby co to zapraszam
lesjagl Opublikowano 14 Grudnia 2014 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Z przyjemnością - z tym że, ja niestety z zachodniej Polski :{, więc, muszę wymieniać wtyki też oprócz kodowania?
wrclaguna Opublikowano 14 Grudnia 2014 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Z przyjemnością - z tym że, ja niestety z zachodniej Polski :{, więc, muszę wymieniać wtyki też oprócz kodowania? Sam tego nie ogarniesz, jedz do kumatego elektronika z tym .
lesjagl Opublikowano 14 Grudnia 2014 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Wiem, że nie ogarnę :-) pytam, by wiedzieć na co się przygotować, ktoś może ma namiar na kumatego elektronika w lubuskiem?
wrclaguna Opublikowano 14 Grudnia 2014 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Wiem, że nie ogarnę :-) pytam, by wiedzieć na co się przygotować, ktoś może ma namiar na kumatego elektronika w lubuskiem? Popytaj na SPOTACH w twoim REGIONIE Masz lampy ? bo trzeba wymienic niestety , u mnie koszt to 1 tys. na gotowo .
lesjagl Opublikowano 14 Grudnia 2014 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Cena ok :-)tylko ta odległość niestety.. Mam do kupienia cały komplet za 750, trzeba cały komplet czy stykną tylko zewnętrzne?
wrclaguna Opublikowano 14 Grudnia 2014 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Cena MEGA nie ma co sie zastanawiac
lesjagl Opublikowano 15 Grudnia 2014 Opublikowano 15 Grudnia 2014 (edytowane) Kupione. Dojdą i trzeba będzie działać.. Jednak cena nie była MEGA o mały włos miałbym komplet używanych ledów DEPO za 750 na szczęście zadzwoniłem się upewnić... Edytowane 15 Grudnia 2014 przez lesjagl
bziku Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2015 Witam, Czy ktoś już przechodził montaż ledów do sedana przedlifta i mógłby podzielić się "wrażeniami" ?. Czy kodowanie bardzo różni się od tego w Avancie ? Czy oprócz kodowania, trzeba ciągnąc również dodatkowy kabel jak w Avancie? Ma ktoś może schemat, gdzie podłączyć piny? U mnie jest moduł komfortu 064AD, więc z tego co czytałem to ledy obsługuje.
mariusz2288 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Taka wiedza kosztuje i trzeba miec sprzet.
bziku Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2015 Rozumiem, Postaram się zmierzyć z problemem, jeśli mi się uda, to mogę się tym podzielić, jeśli nie, to wtedy zwrócę się o pomoc do specjalistów Czy ktoś z mazowieckiego takie usługi wykonuje ?
wrclaguna Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 tu masz gosci co ci ogarnał bez problemu ===> http://www.naviservice.com.pl/index.php?menu=5
bziku Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Opublikowano 13 Lutego 2015 (edytowane) Jestem po modzie lamp, udało mi się samemu je wymienić, świecą rewelacyjnie, bez błędów :-) W sedanie nie prowadzi się dodatkowego kabla jak to ma miejsce w avancie, zmienia się tylko piny w lampie LED w stosunku do żarówkowych no i oczywiście odpowiednie kodowanie. Do kupienia są tylko wtyki lamp: - 2x 8K0973703A - błotnik - 2x 3B0972705 - klapa Edytowane 4 Marca 2015 przez bziku
aramir Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Ja w swoich lampach USA LED przelutowałem czerwone kierunkowskazy na żółte/pomarańczowe, a następnie odpowiednie kanały i adaptacje .. obecnie działa pełny LED (lepszy efekt od zwykłych żarówek) ....
RBX Opublikowano 17 Grudnia 2015 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Proszę o info czy tylne lampy (żarówki nie LED) w samochodzie sprowadzonym z USA trzeba wymienić na EU czy może wystarczy zmienić żarówki i przekodować.
RBX Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Lampy zmieniłem na wersje EU, wrclaguna przekodował i wszystko pięknie działa .
pietasz Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Tez mam ten problem i szukam kogoś z okolic Warszawy kto moze mi pomoc. Znacie kogoś? Oczywiście za kasę
Rekomendowane odpowiedzi