Jump to content
IGNORED

Webasto właczające się samczynnie


dareckiaudi
 Share

Recommended Posts

Witam klubowiczów!

Dzisiaj temeratura na zewnątrz wynosiła +2,5 °C więc ustawiłem sobie temperature w aucie 22 °C.Zauważyłem ,ze samoczynnie włączyło się webasto ktore jest zamontowane fabrycznie (audi a4 b6 2002r 1,9) słychać było głośną pracę.Moje pytanie brzmi czy webasto wspomaga nagrzewanie auta podczas gdy temperatura powietrza jest dość niska? i czy to normalne ,ze podczas jazdy samo się włącza ? dodam ,ze nie mam włączonego webasto w menu komputera.

Pozdro :)

Link to comment
Share on other sites

Widać że świeżo kupiłeś auto, masz webasto z funkcją dogrzewacza. Działą to tak że jeśli temp spadnie poniżej 5C na fisie zapala sie śnieżynka i wtedy funkcja dogrzewania załącza webasto aż do osiągnięcia przez silnik 90C. Aby webasto nie działało jako dogrzewacz włącz funkcje ECON na klimatroniku.

Link to comment
Share on other sites

Jeśli ci to bardzo przeszkadza zawsze mozna tą opcję wykodować vcds, wtedy nie trzeba pilnować guzika ECON ;)

Link to comment
Share on other sites

A jak to działa w benzynkach? Mam niby zakodowaną funkcję dogrzewania, ale webasto nie uruchamia się poniżej 5 stopni :( . Chyba, że trzeba kodować gdzieś jeszcze oprócz sterownik webasta.

Link to comment
Share on other sites

Lukaszooo kupiłem auto latem więc taki bajer jak websto mnie nie interesował.Teraz jest trochę zimniej więc warto się popytać jak to działa.teraz już wszytko wiem

Dzieki

Link to comment
Share on other sites

Lukaszooo kupiłem auto latem więc taki bajer jak websto mnie nie interesował.Teraz jest trochę zimniej więc warto się popytać jak to działa.teraz już wszytko wiem

Dzieki

Polecam wykodowanie funkcji dogrzewacza a wkodowanie grzalki elektrycznej.

Jak ori webasto bedzie ciagle sie odpalac bedziesz musial szybko brac sie za jego remont.

Lepiej odpalac gdy jest potrzeba.

Link to comment
Share on other sites

Ori webasta są aż tak delikatne? Ja swoje TTC odpalam prawie codziennie i nie ma z nim najmniejszych problemów, a mam zamontowane ponad 3 lata.

Link to comment
Share on other sites

Swoje b6 mam 4 lata, przez ten okres miałem tylko maly problem z pompka płynu ale udalo się zreanimowac wiec nie zgodzę się ze ori webasta stwarzają problemy.

Edited by lukaszooo
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...