Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Po raz kolejny padł xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Klubowiczow, problemem w mojej Niuni znowu jest swiatło. Tydzień temu prawy ksenon (fabryczny, nie HID) zaczął mrugać po odpaleniu, później zgasł. Sytuacja powtarzala się przy każdym odpaleniu, w koncu padl totalnie. Wymienilem zarnik (D1S) i wszystko bylo OK. Dzis odpalilem autko a tu zonk : znowu prawy reflektor padl :shocked: Czy ktos z Klubowiczow mial taka usterke ?? O co lotto ??

Opublikowano

ja w swojej historii czytałem że Niemiaszek miał problem najpierw z jednym - potem z drugim i po jakimś czasie wymienili jakiś sterownik od ksenonów...

Opublikowano

Też tak miałem .U mnie przetwornice padły częsty przypadek :)

Opublikowano

Stawiam na przetwornice. Jesli nie chcesz od razu wymieniac, to dla pewnosci zamien prawą z lewą i sprawdź czy historia sie powtórzy.

Opublikowano
  • Autor

A czy u was tez na poczatku reflektor zaczal mrugac ?? Jaki koszt przetwornicy okolo ??

Opublikowano

A czy u was tez na poczatku reflektor zaczal mrugac ?? Jaki koszt przetwornicy okolo ??

Mrugal dosc dlugo i zmienil barwę na lekki róż. Wymienilem zanim padl calkowicie. Masz bi, czy zwykly ksenon? Przetwornice chodza na allegro, wiec latwo sprawdzisz :decayed:

Opublikowano

Przetwornic były dwa rodzaje.Różniły się wtyczką oczywiście Valeo.Cena ok 200-300 zł za używkę :) ja mogę załatwić nową za ok 330 zł :).

Są firmy które naprawiają ale nie polecam :)

Opublikowano
  • Autor

Mam zwykly ksenon, nie bi. Waski -bede z Toba w kontakcie :decayed:

Opublikowano

czasami powodem przygasania są kable zasilające przetwornice lub palnik..spróbuj polutować wtyki w kostkach.

Opublikowano

U mnie też padła przetwornica :evil: kupiłem nową :) teraz jest OK

Opublikowano

umnie zaczelo mrogac slabiej swiecic i padlo ale przetwornic jest ok zarniki byly lipne wymienilem na philips i rok smigam i jest ok

Opublikowano

Witam,

ja też mam problem z gasnącym ksenonem. Czy przetwornice od obu lamp są takie same? można je zamienić, aby sprawdzić czy to wina przetwornicy czy żarówki?

Opublikowano

Witam,

ja też mam problem z gasnącym ksenonem. Czy przetwornice od obu lamp są takie same? można je zamienić, aby sprawdzić czy to wina przetwornicy czy żarówki?

takie same

• 1 rok później...
Opublikowano

To odgrzewam kotleta.

Od paru dni w czasie jazdy gasnie mi na ok. 2s lewy ksenon. Zarniki maja 14 m-cy i ok 30kkm czy to mozliwe, ze juz padaja? podobno maja miec zywotnosc 2000 godz. lub 80kkm. A moze przetwornica :mysli:

Bledu na FISie nie wywala w czasie gasniecia.

Czy warto podpinac VAGa czy raczej nie bedze zapisanych bledow?

Opublikowano

a gdzie kupiłeś żarniki ??

Opublikowano

No na ebayu. To te http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t39895.0.html;highlight=wymiana+6000k[br]Dopisany: 17 Październik 2009, 17:22_________________________________________________Podmienilem dzis zarniki stronami i wyglada na to, ze wina zarnika bo teraz prawa strona gasnie (czyli poprzedni lewy zarnik).

Opublikowano

tak też myślałem ... dlatego następnym razem kupuje w IC lub w ASO jak kumpel załatwi mi za 50% ceny ....

Opublikowano

Bo mi sie 6000k zachcialo :decayed:

Opublikowano

Bo mi sie 6000k zachcialo :decayed:

no właśnie ... też chciałem ale pomyślałem że jeszcze poczekam :)

Opublikowano

W b7 żarniki padają od fabrycznie wadliwego sterownika , audi nawet wymieniało je na gwarancji. :thumbdown: Już gdzieś o tym pisałem ale może nie wszyscy wiedzą. Więc nawet jak kupisz ori z ASO to i tak padną dość szybko.