Jump to content
IGNORED

kontrolka ustawienia świateł mijania


kpikula
 Share

Recommended Posts

Zapala się kontrolka ustawienia świateł , nawet kiedy nie mam włączonych świateł

Jak myślicie dlaczego tak się dzieję ?

Link to comment
Share on other sites

Masz bład od samopoziomu xenon , podepnij kompa i sprawdz błedy w 55 xenon .

czy samo skasowanie błędu pomoże ?

Może mam jakąś usterke na samopoziomu ?

Link to comment
Share on other sites

Nie wiadomo jakie masz błedy , podepniesz kompa skasuj i sprawdz czy bład powraca ( wklej tu opis )

tu masz PROCEDURE NASTWAWÓW : http://a4-klub.pl/index.php?/topic/295265-procedura-poziomowanie-reflektorow-xenon-bixenon/#entry4218893

Link to comment
Share on other sites

Nie wiadomo jakie masz błedy , podepniesz kompa skasuj i sprawdz czy bład powraca ( wklej tu opis )

tu masz PROCEDURE NASTWAWÓW : http://a4-klub.pl/index.php?/topic/295265-procedura-poziomowanie-reflektorow-xenon-bixenon/#entry4218893

Dzięki , jutro spróbuje podpiąć komputer i zobaczymy czy pomogło , jeszcze raz dzięki .

Nie wiadomo jakie masz błedy , podepniesz kompa skasuj i sprawdz czy bład powraca ( wklej tu opis )

tu masz PROCEDURE NASTWAWÓW : http://a4-klub.pl/index.php?/topic/295265-procedura-poziomowanie-reflektorow-xenon-bixenon/#entry4218893

Dzięki , jutro spróbuje podpiąć komputer i zobaczymy czy pomogło , jeszcze raz dzięki .

Co ciekawe światła ustawiają się od razu po włączeniu , a kontrolka zapala się póżniej w czasie jazdy .

Nie wiadomo jakie masz błedy , podepniesz kompa skasuj i sprawdz czy bład powraca ( wklej tu opis )

tu masz PROCEDURE NASTWAWÓW : http://a4-klub.pl/index.php?/topic/295265-procedura-poziomowanie-reflektorow-xenon-bixenon/#entry4218893

Dzięki , jutro spróbuje podpiąć komputer i zobaczymy czy pomogło , jeszcze raz dzięki .

Nie wiadomo jakie masz błedy , podepniesz kompa skasuj i sprawdz czy bład powraca ( wklej tu opis )

tu masz PROCEDURE NASTWAWÓW : http://a4-klub.pl/index.php?/topic/295265-procedura-poziomowanie-reflektorow-xenon-bixenon/#entry4218893

Dzięki , jutro spróbuje podpiąć komputer i zobaczymy czy pomogło , jeszcze raz dzięki .

Co ciekawe światła ustawiają się od razu po włączeniu , a kontrolka zapala się póżniej w czasie jazdy .

Jednak mam chyba usterkę komputer wyświetla mi ;

Adres 55: Zasięg xenonów Plik etykiet: 4Z7-907-357.lbl
Oznaczenie elementu: 4Z7 907 357
Komponent: dynamische LWR D09
Kodowanie: 00060
Kod serwisu: WSC 63351
VCID: 040C1F803E8A
Znaleziono 1 błąd:
00776 - Czujnik układu poziomowania pojazdu - przedni lewy (G78)
31-00 - Przerwa / zwarcie z masą
W którym miejscu jest ten czujnik ? w warunkach domowych jestem w stanie to zrobić ? , może ktoś podpowie i czy da radę go naprawić czy trzeba nowy ?
Link to comment
Share on other sites

Czujnik mocowany jest do dolnego przedniego wahacza przedniego lewego koła. Po zdjęciu koła napewno go zobaczysz. Zacznij od przeczyszczenia kostki i potraktowania jej contaktem. Wykasuj błąd i zobacz czy powraca.

Link to comment
Share on other sites

Mam pytanie - czy na działanie w/w wymienionego czujnika lub czujnika przy tylnej osi(8E0 907 503) może mieć wpływ prędkość samochodu w danym momencie? Ostatnio, dwa razy z rzędu, po przekroczeniu prędkości 120 km/h, zapaliła mi się kontrolka układu samopoziomowania ksenonów. Niestety, ksenony przestały się poziomować, a najciekawsze jest to, że po wyłączeniu i ponownym włączeniu zapłonu kontrolka się nie pojawiła. Nie mam możliwości w chwili obecnej podłączyć vag'a, a z drugiej strony wątpliwe jest czy będzie pokazywał błąd skoro na fis'ie to ostrzeżenie sie już nie wyświetla (no chyba, że coś sie zapisało w pamięci). Prośba - doradcie coś, bo ja jestem zielony w tej materii.

Link to comment
Share on other sites

Tak, dokładnie taka kontrolka mi się wyświetla. Lusterko mam standardowe; kontrolka mi się zapala tylko przy wyższej prędkości tak jak wspomniałem wcześniej, świeci się cały czas aż do momentu wyłączenia zapłonu, po ponownym załączeniu zapłonu się nie pojawia już.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Jesli nie podepniesz vaga nie dowiesz sie o co chodzi

Link to comment
Share on other sites

Tylko czy jest sens, skoro po wyłączeniu zapłonu kontrolka znika (chodzi mi oto, czy po podpięciu vag'a taki tymczasowy bład też sie da wyłapać).

Link to comment
Share on other sites

Oczywiście że błąd może się zapisać więc za dużo nie myśl tylko Vagine w ręke i naprzód :wink:

Link to comment
Share on other sites

Czujnik mocowany jest do dolnego przedniego wahacza przedniego lewego koła. Po zdjęciu koła napewno go zobaczysz. Zacznij od przeczyszczenia kostki i potraktowania jej contaktem. Wykasuj błąd i zobacz czy powraca.

Czujnik zdemontowałem wyczyściłem , nawet dostałem się do środka [ trochę brudu było ] , Ale jako takiej widocznej usterki nie znalazłem .

Plus mojej naprawy jak na razie taki że ksenony poziomują się i kontrolka też znikła , zobaczymy jutro w czasie jazdy .

Jutro pierwsze testy w czasie jazdy

Link to comment
Share on other sites

Efekt taki jak z 80% czujników. Sztuka w tym aby je rozebrać i nie zniszczyć.

Link to comment
Share on other sites

Efekt taki jak z 80% czujników. Sztuka w tym aby je rozebrać i nie zniszczyć.

Niestety kontrolka włącza się po przejechaniu około 4 km ,

Czy jest jakiś 100% sposób na sprawdzenie czujnika , niechciałbym inwestować 200zł w czujnik nie mając pewności usterki czujnika ..

Link to comment
Share on other sites

W tym aucie do 80% usterek bez vaga nie ma co podchodzić, podepnij vaga i zobacz błędy.

Link to comment
Share on other sites

00776 - Czujnik układu poziomowania pojazdu - przedni lewy (G78)

31-00 - Przerwa / zwarcie z masą


Czy taki komunikat z vaga to jest na 100% uszkodzony czujnik ?

Link to comment
Share on other sites

Na 100% to Kopernik nie żyje. Możesz sprawdzić oporność tego czujnika ale jaka ma być tego nie wiem. Jesli robiłes test z podnoszeniem koła w góre i na vagu nic sie nie zmienia to prawie napewno czujnik.

Link to comment
Share on other sites

Na 100% to Kopernik nie żyje. Możesz sprawdzić oporność tego czujnika ale jaka ma być tego nie wiem. Jesli robiłes test z podnoszeniem koła w góre i na vagu nic sie nie zmienia to prawie napewno czujnik.

Niestety mam problem teraz z interfejsem ,zawiesza się program . Bez vaga nic nie zrobię

Na 100% to Kopernik nie żyje. Możesz sprawdzić oporność tego czujnika ale jaka ma być tego nie wiem. Jesli robiłes test z podnoszeniem koła w góre i na vagu nic sie nie zmienia to prawie napewno czujnik.

Niestety mam problem teraz z interfejsem ,zawiesza się program . Bez vaga nic nie zrobię

Dzisiaj temat kończę . Kupiłem używany czujnik i wymieniłem , jest teraz w porządku . Sprawdzanie oporności nic nie daje gdyż zepsuty i dobry miały tą samą oporność .

W samym czujniku jest układ scalony wydaje mi się że to on dostaje napięcie i on podaje odpowiedni impuls do komputera jednak sprawdzenie scalaka nie jest takie proste .

Dziękuję za pomoc .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...