pięknyzadek Opublikowano 17 Grudnia 2014 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Powiedzcie mi Panowie co są warte tanie chinolańskie chłodnice z Allegro np http://allegro.pl/audi-a4-a6-vw-passat-b5-1-8-1-9-tdi-chlodnica-wody-i4818590845.html jeździł ktoś dłuższy czas na takim czymś, jak z temperaturą tj przeciąga, czy jakieś inne problemy. Nie ukrywam, że chodzi mi o cenę.
rafal9119 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ja mam taka chłodnice tylko że pare lat temu ona kosztowała ponad 150zł. do dnia dzisiejszego nie ma z nią problemów
Emejcz Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Kupiłem coś podobnego http://allegro.pl/chlodnica-wody-vw-passat-b5-audi-a4-a6-1-9-tdi-1-8-i4819494596.htmlkilka miesięcy temu. Ponoć polski producent LORO. W moim przypadku jedynym minusem było to, że uszczelka od korka spustu płynu była zrypana i musiałem to zakleić silikonem więc nie mogę używać, ale pomijając ten fakt chłodnica sprawuje się dobrze. Jakbyś kupował to się upewnij czy masz szybkozłączki czy na opaski oraz od razu zaopatrz się w nowe oringi do szybkozłączek, bo nie ma w komplecie. Za oringi płaciłem 1zł. Musiałem zmienić, bo się sączyło.
Damian80 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 A mam taki pytanie jaki idżie oring dokładny rozmiar do tej dolnej szybko złączki mam 1.6 adp bo mam wyciek z niego własnie
Mesiah Opublikowano 14 Lutego 2015 Opublikowano 14 Lutego 2015 Pierwsza taka chłodnica ciekła , wymiana. Druga też ciekła i zażądałem zwrotu kasy (w lipcu 2014 ok 150zł) Gadałem z kumplem który handluje częściami , 4 na 10 sprzedanych wraca. Poza tym kiepsko pasuje i wykonanie do d*py. Kupiłem Nissens'a za 330zł i nie ta liga. Wykonanie jak ori i wchodzi na miejsce jak ori. Poza tym wydajniejsza od fabrycznej bo sporo grubsza. Nie polecam taniego shitu. Chyba ,że lubisz co rusz rozbierać przód.
nike166 Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Ja zmienialem chlodnice w sierpniu , kupiłem jakąś tania za 120 zł, do dziś działa bardzo dobrze i pasowała także dobrze także ja mogę polecić .
wojtek79 Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) Wypowiem się i ja - kupiłem chłodnicę THERMOTEC, dałem 170 zł, spasowanie super, jak na razie bez zastrzeżeń. Myślałem nad NISSENEM ale w sklepie poradzili że po pierwsze nie ma co przepłacać a po drugie oni w warsztacie montują tylko THREMOTEC (warsztat i sklep to ta sama firma) i nigdy nie mieli problemów a że to miejscowa firma to myślę że nie kłamią. Tylko przy zamawianiu chłodnicy trzeba sprawdzić rodzaj przyłączy węży bo mnie akurat przywieźli złą ale już za kilkanaście godzin przyjechała następna, taka jak potrzebowałem) Edytowane 15 Lutego 2015 przez wojtek79
Mesiah Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) THREMOTEC to może coś lepszego 90 nie kosztuje. Poza tym takie gadanie sprzedającego nie jest nic warte. Z tym jak z ori czujnikami które są u kazia brane z aso i kosztuja 40 a nie 100zł i poleca bo zero zwrotów.. Chyba musisz poprawić ostatnie zdanie bo zjadłeś "nie" kłamią;] Edytowane 15 Lutego 2015 przez Mesiah
Emejcz Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Na logikę można brać to co sprzedawcy sprzedają od dawna moim zdaniem. Bo który handlarz o zdrowym rozumie sprzedawał by cały czas szit jeżeli co druga sztuka miałaby wracać? Moim zdaniem żaden. To się po prostu nie opłaca.
Mesiah Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Różnie z tym bywa. Teraz handlują syfem który rozchodzi się w rękach. Mają ten towar tak tanio ,że zwroty są wliczona w cene. Poza tym nie wszyscy wymieniają uszkodzone graty
wojtek79 Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Chyba musisz poprawić ostatnie zdanie bo zjadłeś "nie" kłamią;] Dzięki - poprawiłem.
Rekomendowane odpowiedzi