chudy30 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Opublikowano 26 Grudnia 2014 (edytowane) panowie potrzebuje pomocy w przeróbce rozpórki górnej z audi a6 c5 do mojej a4 b5 może ktoś pomóc ile ją trzeba przyciąć Edytowane 27 Grudnia 2014 przez chudy30
Pulpit Opublikowano 26 Grudnia 2014 Opublikowano 26 Grudnia 2014 dolnej? kawałek rury zaklepany po obu końcach i przewiercony, pyk, masz rozpórkę dolną
chudy30 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2014 panowie przepraszam za pomyłkę dopiero zobaczyłem chodzi mi o górną od a6 c5 już poprawiony temat
misiek95 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 temat tematem... nie ten dział. nikt ci dokładnie nei powie ile musisz przyciąć. przymierz, rozmierz i tnij ja jako że ucze sie spawać to sobie ją przeciąłem na środku, później obie strony przyłapałem, zaznaczyłem obciąłem i na środku pospawałem ładnie. Można powiedzieć że wygląda jak ori
chudy30 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2014 no to git tylko mi chodzi o ile cm trzeba skrócić ją chyba ktoś to robił skoro mają pozakładane może ktoś doradzi co i jak
misiek95 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 no to git tylko mi chodzi o ile cm trzeba skrócić ją chyba ktoś to robił skoro mają pozakładane może ktoś doradzi co i jak no ja rozumiem bo nie tak dawno temu też zadawałem to pytanie na forum i nikt mi nie odpowiedział jednoznacznie o ile skrócić zamontuj łapy, przymierz i do dzieła i raczej musisz ją obciąć z obu stron po troche, wtedy jest szansa że wewnętrzne otwory płaskownika staną się zewnętrznymi i będziesz musiał wywiercić tylko po jednym wewnętrznym ciężko to wytłumaczyć ale jak przymierzysz to załapiesz o co mi chodzi
fanthomas18 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 +1 ja bodajże właśnie tak robiłem u siebie
fanthomas18 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Czekaj, pójdę Ci zmierzę ile ma u mnie jak mi się uda U mnie wychodzi jakieś ~71cm od środków zewnętrznych otworów
chudy30 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2014 dzięki bardzo fanthomas18 za podpowiedź chodzi ci o te otwory zewnętrzne na który ch płaskownik aluminiowy jest do mocowań przykręcany oczywiście
chudy30 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2015 dobra dzięki wielkie za wskazówkę panowie dla potomnych założyłem u siebie i ja rozpórkę górną od audi a6 c5 przeróbka jest szybka dwa zewnętrzne otwory od śrub odcinamy bo jest ona za długa,zostawiamy dwa wewnętrzne bo jest wtedy wymiar 71 cm od środka otworu do środka i przesuwamy się z dwoma otworami do środka czyli od zewnętrznych otworów które zostały wymierzamy 2,5 cm i 7mm od góry i to nam oznaczy środek otworów następnych dziur które musimy zrobić i wtedy montujemy ją na aucie i taki finał naszej pracy oczywiście zaznaczę jest trochę ciężko włożyć ją pod przewodami od klimy trzeba je unieść lekko do góry ale to nic trudnego dla chcącego
Rekomendowane odpowiedzi