hunter91 Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 To lato było jedno z najgorętszych od lat btw Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka
Pavetti Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Jest dobrze, bo w tym samym kierunku atakujemy nasze autka. Na kiedy przewidujesz prawe lustro?
Sajmoon Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2015 Hm lustro chce kupic w org dobrym stanie org lakierze i z dobrym błękitnym wkładem jak mam teraz, jeśli natrafie na takie to kupie od ręki Wiem też jaki jest stosunek niektórych do robienia lifta z przedlifta ale chciałbym jeszcze załadować dokładkę tylnego zderzaka z lifta taką wystającą jak pod pdc tylko bez pdc Ew cały zderzak z lifta ale myślę,że samą dokładką uzyskam dobry dla mnie efekt..?No ale gdyby był ten zderzak z lifta to już tworzyło by to jakąś całość z przednim
Pavetti Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Wkład do lustra zawsze można kupić za ok 50 zł już z kosztami wysyłki do grzanego. Sam zamawiałem w tym roku I to w zasadzie jest najważniejsze, ponieważ wkład do grzanego ma odpowiednie piny, które podłączasz do ori instalacji w aucie i... Grzeje Przynajmniej tak kojarzę jak podłączałem swoje wkłady bo były już sfatygowane. Wysłane przy użyciu Tapatalka
Pavetti Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zawsze możesz skorzystać z tutka na A4K, ale co fabryka, to fabryka Wysłane przy użyciu Tapatalka
Sajmoon Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2015 Nowe graciochy dzis nabyłem i trochę pozakladalem juz M.in podszybie poliftowe Niebawem dodam jakieś zdjęcia
Pavetti Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 No to czekamy Wysłane przy użyciu Tapatalka
Sajmoon Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zdj dodam jutro bo już ciemno i nie wiele by było widać. Jak dotąd to założyłem to podszybie oraz wymieniłem schowek na poliftowy (nareszcie ma spowalniacz ) oraz podświetlenie na nogi. Ponadto Odi była dziś na polerce całej karoserii.Dla mnie efekt po oglądaniu jej na codzień z ryskami i w półmacie jest piorunujący Rodzi mi się jednak pewien pomysł.W związku z tym,że Odi było malowane w całości i wyszło to komuś...średnio. Jak wiadomo srebrny inaczej się kładzie i trzeba mieć do tego sprzęt i umiejętności a tego zabrakło w przypadku oprawcy mojego samochodu ,który pozostawił "chmury" na całym nadwoziu..z pewnej odległości buda wygląda spoko lecz czym bliżej tym bardziej widać mało wprawną rękę lakiernika..ok do rzeczy bo gubię wątek.Rodzi mi się plan wymiany maski,błotników,drzwi,klapy i tylnego zderzaka na polift w kolorze (jakimś tam,aby tylko elementy były oryginalne i nigdy nie malowane itp) i dolakierowanie do tego tylnych błotników,słupków i dachu.Oczywiście wybiegam tym planem dość znacznie w przyszłość aczkolwiek myślę o tym poważnie. Jakieś sugestie? Dać sobie z tym spokój czy nie? Sam nie wiem,może za bardzo się przejmuję Dobra ! Nie ma co się obijać idę do garażu i zrobię lepsze czy gorsze (raczej gorsze) zdjęcia Efekt polerki "Nowe" podszybie Zdjęcia schowka nie będę dodawał bo chyba nie ma sensu
Fenrir Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Ile dawałeś za polerkę? Nie widać za wiele na zdjęciach ale na pewno jest lepiej. Ja z jednej strony chciałbym zrobić to sam, polerkę można kupić za 120zł a jaka satysfakcja. Ale z drugiej strony fajnie też zostawić komuś auto i zobaczyć sam efekt końcowy
Sajmoon Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2015 (edytowane) Ile dawałeś za polerkę? Nie widać za wiele na zdjęciach ale na pewno jest lepiej. Ja z jednej strony chciałbym zrobić to sam, polerkę można kupić za 120zł a jaka satysfakcja. Ale z drugiej strony fajnie też zostawić komuś auto i zobaczyć sam efekt końcowy Polerka była w cenie promocyjnej,robiona u kumpla,sam polerowałem kilka elementów więc hmm w sumie wyniosła mnie 100 zł No powiem Ci ,że podstawa to polerka z reg obrotów,oczyszczenie karoserii,dobre pady i pasty i da się to zrobić we własnym zakresie bez problemu jeśli ktoś ma odrobinę sprawności manualnej Właśnie jestem w trakcie kompletowania wszystkiego co potrzebne do polerowania i będę sam jechał z tematem Niestety nie było mi dane zobaczenie auta po wypolerowaniu,ponieważ byłem podczas polerowania alee jak zobaczyłem jedną stronę auta wypolerowaną a drugą nie too szok jak to się mówi NIEBO W ZIEMI A na zdjęciach faktycznie mało co widać ciągle leje i nie mam jak zrobić dobrego zdjęcia a w garażu ciężko mi coś wyciągnąć z aparatu Edytowane 13 Grudnia 2015 przez Sajmoon
Fenrir Opublikowano 26 Grudnia 2015 Opublikowano 26 Grudnia 2015 No wiadomo. Ogólnie teraz beznadziejny okres na cokolwiek. Czy to na zdjęcia, czy mody, czy nawet porządne sprzątanie. Mokro, zimno, ciemno, aż się odechciewa czegokolwiek.
Sajmoon Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2015 Otóż to Zakupiłem kompletną poliftową deskę z poduchą i kratkami nawiewów ale boję się teraz cokolwiek ruszać bo zimno i będzie wszystko tylko strzelało I cały czas nie przechodzi mi ochota na poliftową konsole ale nie mam klimatronica i nie wiem jak mam to przeskoczyć..podobno były wypuszczane polifty bez klimy ale gdzie takiego szukać
rysiu2006 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zmieniałem dechę niedawno trochę zabawy bylo Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Sajmoon Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2015 I jak to wyglada ? Duzo rzeczy trzeba zdemontować prócz samej deski ? Konsole środkowa,kosz,schowki to wszystko trzeba wywalić ? Na co zwrócić uwagę przy demontażu ? )
rysiu2006 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 wszystko kiere, schowek, tunel, konsole i poduchę będzie lepiej wyciągnąć samą deskę jak robiłem to powoli żeby odkręcić wszystkie śrubki żeby nic nie połamać miałem problem z parownikiem od klimy bo mi cały gaz uciekł ale oddałem do sprawdzenia i nic nie znaleźli tylko nabili od nowa i do tej pory narazie działa
JONNYxPL Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 fajny Sedan i w dobrym kierunku.... fajnie jakby poszło w dół i może lampy zespolone ale i tak jest :kox:
Rekomendowane odpowiedzi