kiemon Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Witam. W dniu wczorajszym jeździłem sobie po mieście i pokonaniu dajmy maksymalnie 500 metrów przy zjeździe z ronda i wrzuceniu biegu 3 nagle mi go wyrzuciło. Z początku myślałem, że przez przypadek wrzuciłem 1 i wysprzęgliło, ale jednak nie. Przejechałem kawałek dalej i znowu mi wywaliło 3. Drugi bieg złapało ledwo ledwo i też wyrzuciło. Stanąłem na skrzyżowaniu wrzucam 1 sprzeglo gaz i nagle usłyszałem jakiś zgrzyt, zatrzymałem sie w poprzek drogi i już żadnego biegu nie łapało i cały czas był słyszalny jakiś szum. I moje pytanie jest do was co może być przyczyną? Sprzęgło ? Skrzynia siadła albo te półosie? Chce mieć mniej więcej rozeznanie bo zielony jestem, a wiecie jak to z mechanikami jest Dodam jeszcze, że dzień wcześniej zrobiłem w trasie 350km i nic, a nic nie wskazywało na to, że coś sie dzieje Edytowane 7 Stycznia 2015 przez kiemon
mortek1986 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 mogło sie sprzegło rozleciec, a dodąłdniej wycisk
quadral20004 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 takze wysprzeglik.trza rozebrac i szukac przyczyny
kiemon Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Dzieki panowie #edit Przyczyna okazała się całkiem inna. Poszedł prawy przegub i lewy wahacz. Nigdy bym nie podejrzewał Edytowane 8 Stycznia 2015 przez kiemon
Rekomendowane odpowiedzi