adameksc Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Proszę wszystkich o poradę bo zgupiałem. Od zawsze w moim aucie jak zapalają się światła xenon to wykonują one kilka ruchów góra-dół w celu ustawiania się. Co ciekawe, operację tę wykonują w dziwny sposób. Chodzi o to, że soczewki nie unoszą się (w obydwu lampach) równocześnie w tym samym kierunku lecz naprzemian, w jednym momencie prawa podnosi się do góry a lewa na dół a następnie prawa na dół a lewa do góry. Po tej operacji soczewki ustawiają się na równej pozycji. W sumie nie zwracałem na to uwagi do dzisiaj. Wykonałem komputerem test ustawienia zasięgu reflektorów i wybrałem polecenie uniesienia soczewek do góry. Soczewka prawej lampy uniosła się do góry a soczewka lewej lampy na dół. Kiedy poleciłem opuszczenie lamp - sytuacja odwrotna. Prawa soczewka opuściła się zgodnie z poleceniem, lewa powędrowała do góry.Na mój rozum coś tu jest nie tak. Jeśli mam rację to może ktoś wie gdzie leży błąd, może któryś z pinów we wtyczce lampy jest źle podłączony? 1
wrclaguna Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Dziwne sprawdz ta lampe a gglownie okablowanieSwoja droga nie powinno sie pomylic zakldajac wtyke do silniczka
adameksc Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2015 Wygląda na to, że któryś z kabli odpowiedzialnych za poziomowanie reflektora został zamieniony. Czy ma ktoś schemat pinów wtyczki reflektora lewego? A może ktoś z kolegów będzie tak łaskawy i prześle zdjęcie wtyczki lewej lampy xenon? Będę BAAARDZO wdzięczny.
kosmo.a3 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 moze nie od poziomowania a od silniczka regulacji poziomu lamp,
adameksc Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Opublikowano 3 Lutego 2015 Dziwne sprawdz ta lampe a gglownie okablowanie Swoja droga nie powinno sie pomylic zakldajac wtyke do silniczka Grzegorz, czy masz może jakieś dane, które piny w kostce lewej lampy są odpowiedzialne za ustawianie reflektorów? wiem tylko, że są to piny od cieńszych kabli i tyle... domyślam się, że muszę zamienić piny, gdyż wygląda na to, że są odwrotnie wpięte w kostkę. Nie wiem tylko jakie kolory kabelków przepiąć. jeśli jest inaczej to zakładam ręce...
wrclaguna Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 PINY silniczka w lampie LEWA :1 - ZOŁTO/ZIELONY2- BRAZ/ZIELONY 3- POPIEL /ZIELONY4- CZARNY /ZIELONY
adameksc Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Opublikowano 3 Lutego 2015 PINY silniczka w lampie LEWA : 1 - ZOŁTO/ZIELONY 2- BRAZ/ZIELONY 3- POPIEL /ZIELONY 4- CZARNY /ZIELONY no i tak właśnie mam, na kolejnych pinach: 5 - brązowy 6 - żółto -czarny 7 - brązowy, 8 - niebiesko-czarny 9 - biało-czarny 10 - popiel-czarny 11 - fioletowo-biały 12 - biało-czarny wygląda na to, że na pinach 1-4 kolory są ok. a czy poprzez kodowanie można zamienić kierunki poziomowania dół-góra?
Patrykjagoda Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) A czy to jest normalne że ja nie mam testu poziomowania a xenon działa bez błędu i reaguje na pochylenia i ustawia w dobre miejsce Edytowane 5 Grudnia 2016 przez Patrykjagoda
r102 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Opublikowano 16 Grudnia 2016 A czy to jest normalne że ja nie mam testu poziomowania a xenon działa bez błędu i reaguje na pochylenia i ustawia w dobre miejsce Test poziomowania rozpoczyna się po uruchomieniu silnika a nie świateł. Sprawdź dobrze czy na pewno nie ma tego u Ciebie
Rekomendowane odpowiedzi