Yanko Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Siema od dłuższego czasy w mojej audi a4 b5 1.8adr na ssaniu "swierszczy" i przy mocniejszym dodaniu gazu bylem u tłumikarzy nie moga tego z lokalizowac , u mechanika tez bylem "prawdopodobnie kolektor albo uszczela pod koletorem wydmuchana" mial ktos moze podobnie ?
pioteros Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) mam cos takiego odkad mam DPeka ale za chiny nie moge dojsc czemu kolektor wymieniany uszczelki tez, nigdzie nie ma zadnej szparki......... Edytowane 24 Stycznia 2015 przez pioteros
TyBucu Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Obstawiam na luz pomiedzy kolektorem a katem, bądz kolektor-silnik.Tam masz aluminiowe uszczelki ktore jak maja troche luzu potrafia sie bujac od falowania spalin, i z tad to cykanie.
pioteros Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Nie aluminiowe ale cos ala azbestowe kolektora jest metalowa ale fakt to jest źródło cykania
TyBucu Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 w 1.8t mam alu na kolektorze obydwie i miedzy turbo a dp, cos ala azbest jest dopiero na zlaczu dp - plecionka
pioteros Opublikowano 8 Lutego 2015 Opublikowano 8 Lutego 2015 alu najprosciej by sie potopilo bo ma temperature topnienia <700st.
Shiftback Opublikowano 1 Września 2015 Opublikowano 1 Września 2015 (edytowane) Podepnę się, ponieważ to najświeższy temat... 2 Tys km po założeniu chińczyka, czy też ogólnie kolektora ze stali, zaczynam słyszeć pracę silnika tzw cykanie, klekotanie. Co byście poradzili, z racji, że będę sam próbował ogarnąć. Próbować dociągać uszczelke jak puściła, ew. wyrzucic wstawić ori? W sobotę zrzuce osłony i dokładnie zobaczę gdzie puszcza.... mam nadzieje, że dostał teperatury, odkształcił sie, teraz go zplanować i złożyć znową uszczelką.... o ile nie pękł... Pękł niestety, dziura 5x5 mm... Edytowane 4 Września 2015 przez Shiftback
Rekomendowane odpowiedzi