irzyk Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Cześć Wszystkim.Tak wiem, że najlepiej jechać do mecha na lokalizację ale mimo tego najpierw zapytam Was.Mianowicie ostatnio tak zerknąłem między podszybie a silnik a tam mokrawo od oliwy na widocznej powierzchni (chyba tam się skrzynia łączy z silnikiem), no i wyjaśniła się zagadka zaczęcia jego znikania, bo wcześniej ładnie trzymał stan.Zanim podjadę do mechaniora podpowiedzcie czy jest to może jakiś popularny wyciek w tych silnikach i ewentualnie co to może być?Zaglądałem po spód auta i tam też widać, że jest mokrawo między motorem a skrzynią.
irzyk Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2015 Jakiś rysuneczek?Jezu, jakby to była tylko odma to bym był happy.
gieras1988 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Opublikowano 13 Stycznia 2015 u mnie 2.8 wczoraj zaczęło śmierdzieć olejem, dziś mniej więcej popatrzyłem pod maskę i chyba stawiam również na odmę, lub którąś rurkę w dodatku u mnie widać jakby kropki oleju na tych podciśnieniach wszystkich od góry także musimy sprawdzić połączenia i czy nie jest gdzieś pęknięte najpierw u Ciebie śmierdzi w kabinie? nie zawsze, ale czasami czuć
irzyk Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2015 Nie, nie śmierdzi w kabinie, na szczęście.O której odmie piszecie?W ETCE wyszukałem dwie, krótką i długą taką porozgałęzianą.
gieras1988 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Opublikowano 14 Stycznia 2015 dokładnie to ta długo która idzie z banku 1 przez bank 2 i łączy się mniej więcej przez jakiś trójnik czy coś z ezektorem, ogólnie o te wszystkie rurki pod zbiornikiem wyrównawczym, u mnie tam się pokazało, dziś trochę pojeździłem i już nie było czuć
oca69 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Nie, nie śmierdzi w kabinie, na szczęście. O której odmie piszecie? W ETCE wyszukałem dwie, krótką i długą taką porozgałęzianą. Jeżeli z tyłu to odma ta krótka. Ona idzie pod przepustnica i wchodzi do bloku
Rekomendowane odpowiedzi