ptysiek1971 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Witam mam problem , wydaje mi sie ze rozkodowal mi sie kluczyk mam 2 jeden serwisowy jeden normalny wiadomo serwisowym sie nigdy nie dalo odpalac , lecz normalnym po wyjeciu aku do ladowania i ponowym wlozeniu pod klemy , nie gasnie immobilzer wydaje mi sie ze kluczyk sie rozkodowal zapomnail pinu , da sie samemu to zrobic ?
fragless1 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Od kiedy serwisowym się nie da odpalić? U mnie zapala bez problemu. Jak masz pin od immo, to bez problemu zakodujesz na nowo kluczyki, a jak nie masz, to trzeba go wyciągnąć że sterownika (immobox w przedlifcie lub licznik w polifcie). Zwykły kkl się tu nada (sprawdzone w przedlifcie i polifcie z białym podświetleniem)
jacek70 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Żadnym kluczykiem nie możesz odpalić czy któryś działa dobrze? Jeśli żaden nie działa to może cewka imo przy stacyjce jest rozłączona?
ptysiek1971 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2015 po wielu probach odpalania na klemy tzw , odpalil rano ale zaczol migac do tego immoblizer , pomózcie panowi o co moze chodzic jakim cudem moge tzw o minac immoblizer jak odlacze kleme na 30 sec
fragless1 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Napisz, co Ci się dokładnie stało z tymi kluczami? Rozkodowaly się? Masz pin do immo? Jak masz pin i kabel vag, to możesz je sobie zakodować na nowo. Jak nie, to kabel koniecznie kupić musisz i wydobyć pin. W przedlifcie to sprawa prosta. Będziesz miał pin to dokodijesz klucze.
ptysiek1971 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2015 Powiem tak , nie mam kabla nie mma pinu , kupilem nowy akumlator odpiolem stary i wszystko sie zepsuło , nie dziala immoblizer swieci , auto odpala po zdjeciu klemy reset kompa
fragless1 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 A próbowałeś kilka razy kluczyk wkładać i wyjmować? Wkładasz kluczyk, przekrecasz na zapłon, ale nie odpalasz tylko czekasz czy zgaśnie immo. Jak nie zgaśnie, to wyjmujesz klucz i jeszcze raz i tak kilka razy. Możesz też odejść w trakcie od auta. Może to dziwnie brzmi, ale objaw wygląda na cewkę przy stacyjce, a ze nie masz kabla, to nie da się sprawdzić jaki błąd wyrzuca immo. Jeśli za którymś razem auto ruszy, to proponuje skorzystać z porady w wątku o immobiliserze.
ptysiek1971 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2015 Jak bylem u mechanika wyskoczyl blad o immobilizerze , jak myslisz co to ? jak odejsc w trakcie ?
fragless1 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zależy jaki błąd to jest. Najprawdopodobniej to błąd "key signal less" wtedy to cewka przy stacyjce. Odejść trochę od auta, zeby nie łapał sygnału z klucza. Jak się uda odpalić za którymś razem to będziesz musiał zdjąć kiere i obudowę, poprawić olaczenie przy cewce wokół stacyjki i dobrze zamocować na sztywno. Jes o tym wątek" immobiliser' chyba w dziale elektrycznym. Możesz poczytać i sprawdzić jakie objawy są padnietego łączenia przy cewce
ptysiek1971 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2015 ale jak odejsc od auta i odpalic go jednoczesnie ? dzieki za info , a co sadzisz o emulatorze ? i jeszcze jedno dziwne chyba troche jak odepne kleme auto odpala i miga kontrloka immo , jade dalej
fragless1 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Odchodzisz i chwile czekasz, a później idziesz do auta i odpalić próbujesz. Ja nie popieram emulatorów czy czegoś tam, bo wole ori rozwiązania. Musisz podpiąć vaga i sprawdzić błędy, bo tak w ciemno to G... Można zrobić.
Rekomendowane odpowiedzi