Hanyman Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Witam wszystkich mam takie pytanie.Nie dawno kupilem audi a4 i zauwazylem ze czasami temperatura na wyswietlaczu raz wskazuje dobrze tem. otoczenia a nieraz pokazuje nawet -35. Postanowilem sie temu przyjzec i okazalo sie ze mocowanie czujnika za zderzakiem jest ulamane i teraz czy to ze czujnik lata luzem podczas jazdy moze zle wskazywac czy poprostu jest juz walniety i trzeba go wymienic. Prosze o rade czy to czujnik czy to ze luzem lata czy moze jakis kabel nie laczy. Popzdrawiam i dziekuje z gory za pomoc
Fazii Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 U mnie też wisi luzem i temperature wskazuje prawidłowo. Wygląda to u Ciebie jakby przewód albo czujnik był walniety
jacek70 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Mocowanie nie ma znaczenia. Sprawdź wiązkę razem z wtyczką. Może nie łączy i dlatego takie cyrki.
Hanyman Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2015 Mocowanie nie ma znaczenia. Sprawdź wiązkę razem z wtyczką. Może nie łączy i dlatego takie cyrki. Panowie jak najlepiej sprawdzic wiazke, gdzie sie konczy wiazka i czy sie orjentujecie sie ile moze kosztowac taki czujnik ze by nie byl made in china i dzieiki za odpowiedz i czy moga byc inne przyczyny takiego swirowania temperatury niz czujnik lub wiazka czy tylko to moze byc odpowiedzialne za to
Fazii Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Wiązka idzie chyba aż do licznika. Wiązkę najlepiej sprawdzić ohmomierzem. Ori używke czujnik za grosze kupisz na forum. Napisz do ASO może też w dobrych pieniądzach będą mieli.
Danios30 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Jeżeli zdarza się że pokazuje Ci -35 stopni tooznacza że tak jakbyś go miał odpiętego czyli jakby wogóle w danym momencie nie było..więc albo czujnik albo właśnie wiązka bądź wtyczka do przejrzenia..a vag nie zapisał nic odnośnie tego czujnika?
Hanyman Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2015 Jeżeli zdarza się że pokazuje Ci -35 stopni tooznacza że tak jakbyś go miał odpiętego czyli jakby wogóle w danym momencie nie było..więc albo czujnik albo właśnie wiązka bądź wtyczka do przejrzenia..a vag nie zapisał nic odnośnie tego czujnika? jeszcze nie sprawdzalem vagiem ale moze sie podlacze i sprawdze co pokazuje
jacek70 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Czujnik przed chłodnicą o ile pamiętam jest od klimy i nie idzie do licznika. W b5 z klimą miałem czujnik, a termometru nie. Dołożyłem termometr, czujnik, zegary i było ok. Po jakimś czasie temperaturę przekłamywało i powodem była słaba masa przy czujniku. Po poprawieniu problemów więcej już nie było. Edytowane 18 Stycznia 2015 przez jacek70
Danios30 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Czujnik przed chłodnicą o ile pamiętam jest od klimy i nie idzie do licznika. W b5 z klimą miałem czujnik, a termometru nie. Dołożyłem termometr, czujnik, zegary i było ok. Po jakimś czasie temperaturę przekłamywało i powodem była słaba masa przy czujniku. Po poprawieniu problemów więcej już nie było. A czujnik na podzszybiu za co odpowiada?bo mnie sie wydaje ze to wlasnie on odpowiada za climatronica
jacek70 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Ja na podszybiu miałem czujnik od termometru umieszczonego między zegarami.
Hanyman Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2015 to od czego jest ten czujnik za zderzakiem a przed chlodnica klimy i gdzie jest ten czujnik co wskazuje temperature otoczenia
jacek70 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Ten przed chłodnicą jest do mierzenia temp.zewnętrznego powietrza, a ta informacja idzie do klimatronika.
Hanyman Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2015 ok a ma ktos moze schemat jak idzie wiazka od czujnika do zegarow bo chce wiedziec czy masz jakies przejscie zeby mozna bylo sprawdzic czy nie ma przebicia na kablu lub na kostce i czy jest dobra masa
jacek70 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Może to nie ma znaczenia ale moje opisywane przykłady dotyczyły przedlifta, bez fisu. Ja termometru pomiędzy zegarami nie miałem( dokładałem). W polifcie może być inaczej, choć wcale nie musi.
Danios30 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Czujnik na kokpicie na podszybiu jest do cklimatronica a czujnik ten za zderzakiem jest od temperatury zewnetrznej i on pokazuje ci na zegarach temerature otoczenia. Może to nie ma znaczenia ale moje opisywane przykłady dotyczyły przedlifta, bez fisu. Ja termometru pomiędzy zegarami nie miałem( dokładałem). W polifcie może być inaczej, choć wcale nie musi. Czytaj dokladnie o co chlopakowi chodzi i jake auto posiada.skoro dzisiaj u mnie rano bylo -2 stopnie to uwazasz ze czujnik z podszybia pokazywal to samo co na zewnątrz?gdyby tak bylo to oznaczaloby to ze ze w srodku w samochodzie mam temperature -2 stopnie i szyby pozamarzalyby od środka...jak dla mnie nielogiczne
Rekomendowane odpowiedzi