wyspa7 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Witam, od kilku dni zmagam się z samoczynnym włączaniem alarmu - autko wyje sobie w różnych miejscach i o różnym czasie:) krańcówki w drzwiach i bagażniku przejrzane, przy zamykaniu drzwi , pokrywy bagażnika ładnie wszystko gaśnie. Brak czujników w kabinie. Aha, jeszcze syrena alarmu w lewym nadkolu - "żyje własnym życiem". Czasem przy zamykaniu z kluczyka ją słychać, a czasem nie. Nie ma to jednak związku ze wzbudzaniem się alarmu. Jak "trąbnie" to się wzbudzi alarm, a jak nie "trąbnie" to też lubi wyć. Alarm nie jest mi bardzo potrzebny więc: 1. Czy jest możliwość odłączenia alarmu poprzez VAG w tym roczniku (95.r), czy wypięcie alarmu spod siedzenia jest możliwe - czy trzeba coś później jeszcze ustawiać poprzez VAG itp. 2. Czy jest możliwość sprawdzenia co wzbudza ten alarm poprzez VAG - historia logów itp??
Fazii Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Chyba wystarczy przekodować pompkę centralnego żeby wyłączyć alarm.
wyspa7 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2015 Chyba wystarczy przekodować pompkę centralnego żeby wyłączyć alarm. a możesz napisać jak to zrobić?
Fazii Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Trzeba podpiąć vag, wejść w blok pompy centralnego i zmienić jej kodowanie tak aby nie uzbrajała alarmu. Kodowania znajdziesz na forum.
wyspa7 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2015 Trzeba podpiąć vag, wejść w blok pompy centralnego i zmienić jej kodowanie tak aby nie uzbrajała alarmu. Kodowania znajdziesz na forum. dzięki za pomoc…. niestety to co znalazłem to wejście w 35 ….ale niestety nie łączy mi się z tym modułem….. chyba, że to inaczej ma być
Fazii Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 No dobrze 35 -cent. Locks a potem wchdzisz w recode i wpisujesz odpowiednie kodowanie
wyspa7 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2015 No dobrze 35 -cent. Locks a potem wchdzisz w recode i wpisujesz odpowiednie kodowanie właśnie nie mogę wejść w 35…..
Fazii Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 A w 17 albo jakiś inny możesz wejść?
wyspa7 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2015 tak…w 17 mogę wejść i mam: software coding - 00140 worshop code 19411
Fazii Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 17 to akurat od zegarów, bardziej chodziło mi o to czy vag Ci działa. Być może pompka jest walnięta i dlatego nie idzie wejść w 35. Druga sprawa to nie wiem czy w przedliftach w ogóle vagiem idzie robić kodowanie pompki. Zaczął bym od sprawdzenia pompki centralnego czy woda się nie dostała i czy luty nie są zimne bo wszystkie kłopoty mogą być spowodowane przez nią
wyspa7 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2015 spoko, lutownica nie straszna... wyjmowałeś tę pompkę??? - coś trzeba odkręcić…. bo sprawdzałem wczoraj w neij wtyczki czy dobrze siedzą….i nie widziałem tam żadnej śruby…a siedziała dosyć mocno w tej gąbce
Fazii Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Pewnie sie przykleiła do tej gąbki bo normalnie siedzi swobodnie w niej (bynajmniej u mnie). Edytowane 18 Stycznia 2015 przez Fazii
wyspa7 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2015 oki - sprawdzę te luty…może to też przyczyna tego wzbudzania się alarmu
gieras1988 Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 i jak ? naprawione ? znalazłeś może to kodowanie przez vaga? pytam bo szukałem ale nie widzę
Rekomendowane odpowiedzi