axel689 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Witam, mam problem z moim AJM. Otóż wczoraj usłyszałem na postoju lekkie stukanie. Jak wcisnąłem sprzęgło to ucichło. Kiedy puszczam znowu zaczyna stukać. Stuki raz są mocniejsze, raz słabsze. Dzieje się to głównie jak chwilę pojeżdżę samochodem. Dodam, że gdy słychać te stuki i wcisnę delikatnie pedał sprzęgła to te stuki przenoszą się właśnie na pedał, czyli czuję lekkie pukanie na pedale. Co to może być drodzy koledzy? Pozdrawiam
Uzieblo Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Ewidentnie kończące się koło dwumasowe.
Kazek 1.9 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Jak powyżej dwumasa kolego do wymiany
axel689 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2015 Niestety tego się obawiałem. Orientujecie się koledzy jakie to są koszta?
jacek70 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 A nie czasem łożysko oporowe??? Może na razie tylko ono.
axel689 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2015 Dziękuję bardzo koledzy za pomoc. Wiem już przynajmniej gdzie szukać i czego się spodziewać. Jeszcze mam jedno pytanie. Co ile powinno się wymieniać rozrząd w AJM-ie?
Uzieblo Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Po prostu musisz zdjac skrzynie i będzie wiadomo. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi