mirek26 Opublikowano 5 Października 2008 Opublikowano 5 Października 2008 jak mam sprawdzić i ewentualnie wymienić żarówki w liczniku. Po zdjeciu licznika są tylko dwie zarówki i jedno miejsce wolne. Innych żarówek nie widzę. Nie świeci mi poducha i zapiecie pasów. Zciągnołem tą białą obudowe z tyłu licznika ale tam też nie ma żarówek. są jakieś śrubki. Czy jak je rozkrece to znajdę w/w kontrolki. Dzięki za wszelką pomoc. VAG nie pokazuje żadnych błedów.
pablo_9 Opublikowano 5 Października 2008 Opublikowano 5 Października 2008 Wystarczy, że wyciągniesz licznik i masz już dostęp do żarówek, nie musisz nic wiecej rozkręcać. Żarówki możesz wykręcić zwykłym śrubokrętem i sprawdzić które są spalone.
mirek26 Opublikowano 5 Października 2008 Autor Opublikowano 5 Października 2008 tak ale jak pisałem są tylko trzy. reszty nie ma i nie ma też miejsc na nie[br]Dopisany: 05 Październik 2008, 14:58_________________________________________________widzę że na trudne pytanie nie ma odpowiedzi jeśli sprawa dotyczyłaby prostej wymiany żarówki byłoby mnóstwo odpowiedzi. Na proste pytanie niepotrzebne jest forum. dzieki - wypisuje sie i auto oddaje do mechanika.
pablo_9 Opublikowano 5 Października 2008 Opublikowano 5 Października 2008 spokojnie kolego nie denerwuj się twój licznik powinien wyglądać tak jak na linku który Ci dołączam tam masz pokazane w którym miejscu jaka żarówka się znajduje niektóre miejsca na żarówki mogą być zaślepione gdyż możesz nie posiadać funkcji których kontroli te dotyczną
nex Opublikowano 5 Października 2008 Opublikowano 5 Października 2008 tak ale jak pisałem są tylko trzy. reszty nie ma i nie ma też miejsc na nie[br]Dopisany: 05 Październik 2008, 14:58_________________________________________________widzę że na trudne pytanie nie ma odpowiedzi jeśli sprawa dotyczyłaby prostej wymiany żarówki byłoby mnóstwo odpowiedzi. Na proste pytanie niepotrzebne jest forum. dzieki - wypisuje sie i auto oddaje do mechanika. najpierw kup nerwosol
mirek26 Opublikowano 6 Października 2008 Autor Opublikowano 6 Października 2008 nie mam takiego licznika u mnie są tylko 3 żarówki, a reszta to chyba diody wlutowane w płytkę (oryginalne). chetnie pokazałbym zdjęcie ale nie potrafię go dołączyć
jarek3251 Opublikowano 6 Października 2008 Opublikowano 6 Października 2008 widzę ze nikt ci kolego nie pomoże bo nie wie co jest nie tak otóż jak sie trochę orientuje i z tego co piszesz to rzeczywiście możesz nie mieć żarówek zamiast nich masz wlutowane takie małe diody jak w telefonie. wiem kurde bo mam w domu na części taki licznik chcesz to jutro zrobię zdjęcia i pokaże ale dopiero późnym wieczorem jak już, sprobuj poszukać jakiegoś bezpiecznika albo możesz mieć przyciemnione podświetlenie licznika dlatego nie działa ci.a te trzy żaróweczki to jak dobrze pamietam kierunki i długie są
mirek26 Opublikowano 7 Października 2008 Autor Opublikowano 7 Października 2008 tak właśnie kolego jak piszesz licznik oczyiscie jest w pełni rozjaśniony myśle, że problem chyba leży gdzieś w poduchach. didy raczej nie mogę się spalić. Bezpieczniki ok moe ktoś pprosty VAGiem wyłączył wszyskie poduchy. Na poniediałek jestem umówiony na pełny komputer może coś wykaże. dzieki za zainteresowanie.
YATES Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 No widzisz, a już w drugim poście miałeś się wypisać z forum
zaku9999 Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 witam mam pytanie do czego jest kontrolk , ktor pali sie na zolto ,jest to kolko a wnim pisze 1km/h i pojawia sie gdy przeciagam samochod powyzej 3 tys obrotow pomozcie
pablo_9 Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 Ostrzeżenie o przekroczeniu prędkości. Gdy przekraczasz zadaną prędkości o 10 km/h to zapala się kontrolka, jedynka oznacza, że jest to pierwszy poziom ostrzegania.
Rekomendowane odpowiedzi