salata_86 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Witam Pilnie potrzebuję pomocy. Kilka dni temu pojawił się problem z wyświetlaczem oraz kontrolkami. Mianowicie po przekręceniu zapłonu kontrolki zaczynają mrygać do woli, FIS wyświetla chyba wszystkie możliwe błędy, pojawia się głośne pikanie, raz przerywane raz ciągłe, zegary "robią co chcą", immobiliser wedle własnego uznania zezwala na odpalenie auta. Problem NIE kończy się nawet po wyjęciu kluczyka i zamknięciu auta, a i samo zamknięcie z pilota nie zawsze się udaje. Podłączenie pod komputer nic nie daje, brak jakichkolwiek błędów, kostka w stacyjce wymieniona na FEBI, sprawdziłem także czy może gdzieś komputer nie został zalany wodą- sucho. Jakieś pomysły? Bo już mnie krew zalewa... Poszperałem, popytałem trochę i jest duża szansa że jest to problem z licznikiem. Czy posiada ktoś namiary na jakiegoś dobrego fachowca który mógłby się podjąć naprawy licznika?
jacek70 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Napisz z zapytaniem do kol.Ćwiara. Ma wiedzę to pewnie pomoże. Edytowane 28 Stycznia 2015 przez jacek70
salata_86 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2015 Ćwiara? Na pewno? Bo coś nie mogę znaleźć
jacek70 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Tak Ćwiara - jest na forum jednym z moderatorów. Teraz już znajdziesz.
szogun0 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Jeśli masz Jeagera, a zapewne tak jest, to naprawa jest kosztowna.
salata_86 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2015 Kosztowna? A dokładniej? Fakt mam jegera ale jest jeszcze kwestia ustalenia czy to na pewno licznik.
jacek70 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 W przypadku Jagera to często pada w nich elektronika a wtedy to lepiej poszukać licznika Vdo i podmienić.
szogun0 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Kosztowna? A dokładniej? Fakt mam jegera ale jest jeszcze kwestia ustalenia czy to na pewno licznik. Trzeba się na jakieś 300 lub czasami więcej przygotować.
salata_86 Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Opublikowano 2 Lutego 2015 Licznik był u "fachowca" i w zasadzie nic to nie dało, wychodzi na to że gość nie bardzo wiedział czy coś jest zepsute czy nie. Kolega porzucił mi pomysł aby przełożyć licznik od innego auta i wtedy sprawdzić. I teraz moje pytanie: kolega ma passata b5 130 km z licznikiem który wygląda dokładnie tak jak mój (jeszcze nie było okazji sprawdzić dokładnie czy jest taki sam), czy mogę bezpiecznie podpiąć moje zegary u niego w celu sprawdzenia jak się bedą zachowywały i czy problem zniknął?
Tom A4 Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 nie będą pasowały napięcia możesz uszkodzić licznik. Podaj numery licznika lub daj jego zdjęcie jeśli tylna obudowa jest biała to 100% jager, tych liczników nie opłaca się naprawiać kup vdo dopasuj immo i po sprawie ewentualni przepisanie km i to wszystko.
salata_86 Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Opublikowano 2 Lutego 2015 Ok tylko jest 1 problem nie jestem na 100 procent pewien że to wina licznika a wolał bym go nie wymieniac bez sensu. Jakieś pomysły jak mogę ustalić czy w nim tkwi problem?
Tom A4 Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 daj numery licznika jesli to jager to na 100% procesor Wysłane z mojego GT-I9505
jacek70 Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Nie pytałem : czy test zegarów przechodzi pomyślnie czy nie??
salata_86 Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Opublikowano 14 Lutego 2015 NUMER 8D0920900MX Chodzi Ci o sprawdzenie komputerem? Jeśli tak to test przechodzi pomyślnie Czy ewentualnie ktoś by był w stanie powiedzieć mi jak dobrać poprawnie licznik VDO? chodzi mi o konkretnie o numer licznika Ehhh.... licznik był u 2 różnych fachowców jeden stwierdził że nie ma żadnego problemu w liczniku, drugi znalazł w nim uszkodzony stablilizator ale stwierdził że na pewno nie jes to przyczyna awarii. W poniedziałek mam się spotkać z gościem który ma takie samo auto i będziemy przekładać liczniki w celu całkowitego wyeliminowania tej opcji. Dla zainteresowanych po wymianie stabilizatora napięcia licznik został podłączony i od kilku dni nic już się nie dzieje
Rekomendowane odpowiedzi