Kubeł Opublikowano 24 Stycznia 2007 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Fajny post. Mam w związku z nim pytanie. Czy bez problemu wymienię w B6 radio Concert na Symphony II? Bo na pewno wiąże się to z przesunięciem panelu klimatronika w dół, jako że Symphony ma wielkość 2 din. Czy nie trzeba wymieniać całej konsoli środkowej, albo wstawiać innych uchwytów itp? Wątpliwości moje budzi też fakt, że środkowa konsola się lekko zwęża i w związku z tym czy nie zachodzi konieczność zastosowania innego panelu klimatronika? Ktoś miał z tym jakiekolwiek doświadczenie? [ Komentarz dodany przez: pre_pl: 24-01-2007, 12:20 ] wydzieliłem z tematu : http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=3407
tobi9988 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Fajny post. Mam w związku z nim pytanie. Czy bez problemu wymienię w B6 radio Concert na Symphony II? Bo na pewno wiąże się to z przesunięciem panelu klimatronika w dół, jako że Symphony ma wielkość 2 din. Czy nie trzeba wymieniać całej konsoli środkowej, albo wstawiać innych uchwytów itp? Wątpliwości moje budzi też fakt, że środkowa konsola się lekko zwęża i w związku z tym czy nie zachodzi konieczność zastosowania innego panelu klimatronika? Ktoś miał z tym jakiekolwiek doświadczenie? Bez problemu to może nie. Potrzebna Ci będzie do tego nowa konsola środkowa - do kupienia w ASO Panel klimatronika trzeba zamontować niżej wiec ten trzeba troszke przyciąć - chyba że masz za dużo kaski to można kupić na allegro oryginał pod "nawigaję" Ja jednak wybrałem rezanko...
Kubeł Opublikowano 24 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2007 Bez problemu to może nie. Potrzebna Ci będzie do tego nowa konsola środkowa - do kupienia w ASO Panel klimatronika trzeba zamontować niżej wiec ten trzeba troszke przyciąć - chyba że masz za dużo kaski to można kupić na allegro oryginał pod "nawigaję" Ja jednak wybrałem rezanko... Czyli mam rozumieć, że do zmiany będzie potrzebna zarówno inna konsola środkowa jaki i inny lub rezany panel klimy? Czy też może jedno z tych dwóch rozwiązań?
kaj82 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Matschke z www.tdiracing.pl mial taki panel z climatronikem do sprzedania za ok. 200zl jak dobrze kojarze, zapytaj go moze jeszcze ma
Kubeł Opublikowano 24 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2007 Matschke z www.tdiracing.pl mial taki panel z climatronikem do sprzedania za ok. 200zl jak dobrze kojarze, zapytaj go moze jeszcze ma No tak, ale dalej nie wiem czy jak kupię sam taki panel, to nie będę musiał zmieniać środkowej konsoli, czy i tak muszę mieć nowy panel i nową konsolę.
tobi9988 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Nowa konsola środkowa to podstawa. Bez niej nie włożysz radia 2 DIN Rozebrasz kawałek auta i wyciągasz konsolę 1 DIN którą masz aktualnie zamontowaną. Na to miejsce wkładasz konsolę 2 DIN Jest trochę dłubania bo do tej konsoli jest również wkładany np. przełącznik od awaryjnych. Trzeba powycinać również trochę środkową osłonę ponieważ jest inny układ w konsoli 2 DIN
Kubeł Opublikowano 24 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2007 Nowa konsola środkowa to podstawa. Bez niej nie włożysz radia 2 DIN Rozebrasz kawałek auta i wyciągasz konsolę 1 DIN którą masz aktualnie zamontowaną. Na to miejsce wkładasz konsolę 2 DIN Jest trochę dłubania bo do tej konsoli jest również wkładany np. przełącznik od awaryjnych. Trzeba powycinać również trochę środkową osłonę ponieważ jest inny układ w konsoli 2 DIN O w mordę, ale roboty. I do tego pewnie w ASO za konsole krzyczą 1000 zł abo lepiej. To bez sensu.
tobi9988 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Nie jest tak żle. Ja za swoją konsolę w ASO płaciłem coś około 180 PLN Sens jest bo wtedy można pokusić się już o nawigację :diabel:
Kubeł Opublikowano 24 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2007 Nie jest tak żle. Ja za swoją konsolę w ASO płaciłem coś około 180 PLN Sens jest bo wtedy można pokusić się już o nawigację A to super. W takim razie warto. Dzięki.
YATES Opublikowano 24 Stycznia 2007 Opublikowano 24 Stycznia 2007 A odpowiedzcie mi czy tyle samo problemów i kosztów jest przy wymianie Chorusa na Symphony w B5 z 2000 roku ?????
unfa Opublikowano 11 Marca 2007 Opublikowano 11 Marca 2007 yates z 2000 roku masz juz nowa konsole srodkowa co za tym ide 2 din latwiej wmontowac musisz tylko : kupic 2 din mala klime [nie zmieniasz konsoli srodkowej oraz przelacznikow
YATES Opublikowano 12 Marca 2007 Opublikowano 12 Marca 2007 Przepraszam ale nie orientuję się co to jest ten "2 din " ,jak to wymienić i czy warto ( jaki koszt ) ????
pre_pl Opublikowano 12 Marca 2007 Opublikowano 12 Marca 2007 co to jest ten "2 din " wysokość, standardowe radio samochodowe ma 1DIN, więc 2DIN to otwór w panelu, w który weszłyby dwa radia
Rekomendowane odpowiedzi