f16mysliwiec Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Witam, Problem mam następujący auto jakiś czas temu przestało doładowywać turbo, oraz czarny dym za mną Sprawdzałem szczelnośćzmieniałem opaski,czyściłem przepływomierz,wymieniony filtr paliwa i powietrza, Założona przezroczysta rurka miedzy pompą a filtrem(brak bombelków) Czyściłem czujnik temperatury powietrza w dolociePali zimno / ciepło od strzala Zaślepiony EGR Pompa 11 Kolektor AWX Chip Wskaźnik doładowania
paweu1 Opublikowano 4 Lutego 2015 Opublikowano 4 Lutego 2015 Turbo słabo dmucha. Zrób osobno loga z grupy 003 i 011
f16mysliwiec Opublikowano 1 Marca 2015 Autor Opublikowano 1 Marca 2015 Problem rozwiązany !!! Uszkodzony był N75 a dokładnie popękała sprężynka i kawałki jej blokowały czasami jej prace i przesuwanie. Dlatego raz trzymał ciśnienie raz nie i dlatego właśnie od roku czasu obserwowałem że przy bucie nie trzymało mi ciśnienie tylko delikatnie drgało na zegarze. Obecnie po wymianie na nowy Pierbung ciśnienie trzyma wzorowo. Dziękuje wszystkim za pomoc i wskazówki.
Rekomendowane odpowiedzi